icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

mimiqa
27. mar 2019

@terina25 ano je...treba lekara

terina25
27. mar 2019

Nevyznam sa v tychto liekoch ale nepredpisuje ho psychiater?

sylvia30
Autor odpoveď zmazal
slavkasobanska
27. mar 2019

@terina25 to nech ide k psychiatrovi .alebo psychológ ....to su depresie,aby si niečo neurobil ..

terina25
27. mar 2019

A este ma napadla jedna vec. Min.rok mal este take stavy..napr.ak som mu nieco povedala,ze sa mi nepaci, nieco negativne..tak potom hned po tejto mojej kritike,ked lezal pri mne v posteli,tak sa cely triasol. Napr.noha, ruka...take tiky ci co to bolo. A po case to preslo.boli to take ako ked ti stiahne sval, ako krce..a potom to prestalo. Na nete som nasla k tomu lieku ze ak ho clovek vysadzuje tak mozu byt vedlajsie ucinky tie krce napr.a takisto tam boli pisane aj problemy v ,,posteli,,..tieto krce mal asi mesiac.nie kazdy den.len ak sme sa nepohodli. A po takom mesiaci to zmizlo

slavkasobanska
27. mar 2019

@sylvia30 no to je na dlho,...ja tak bez liekov u, neviem fungovať...

terina25
27. mar 2019

@slavkasobanska to som mu navrhla aj ja aby siel. No zatial to tak nechce riesit. On si mysli ze to prejde,ze to vyriesi sam. No mam pocit ze sam si nepomoze. No a kedze sme sa rozisli,neviem mu nijako pomoct. No stale ho lubim.a bojim sa o neho

ivett311
27. mar 2019

Ahojte. Som v 29tt. 9ty týždeň beriem opäť ad ale týždeň mi je na figu, som nervózna vkuse unavená, úzkosť 😕 začínam sa báť ako budem zvládať s bábätkom ☹️

mekicom
27. mar 2019

@slavkasobanska necitiš zavislosť

saslavka73
27. mar 2019

@mekicom A keby aj hlavne že je dobre, nie?

mekicom
27. mar 2019

@terina25 serlift predpisuje psychiater tak skus to nejako overit možno sa lieči ale nechce to ptiznať. Tie tiky možu byť vedlajsie učinky lieku na začiatku ale aj príznaky choroby.

mimiqa
27. mar 2019

@ivett311 uplne jednoducho..babo je radost laska...das to 😘😚

eliska13
27. mar 2019

@ivett311 práveže v niečom Ti to pomôže presmeruje s vsetku pozornost na babo budeš sa báť o neho🙂smejem sa, ale je to smutno pravdive.Pride láska nový začiatok, budeš ho chcieť všetko naučiť ja som začala tak skutočne žiť až, keď som sa stala mamou zrazu také naplnenie😀

eliska13
27. mar 2019

@terina25 predpísať mu ich mohol aj neurológ, alebo obvodný už môžu aj oni, lebo ľudia majú predsudky voči psychiatrii

eliska13
27. mar 2019

@sylvia30 a čo berieš?ja mám xanax doma, keby to bol on

eliska13
27. mar 2019

@sylvia30 no viem....veď som takým prešla🙂ale ja som sa bála byť s malym sama v noci ako s bábätkom, keď muž bol na sluzobkach.To bola škola života celý deň strach aká bude noc sama som si to vyvolávala.strach zo strachu čo bude....

terina25
27. mar 2019

@mekicom nemam to ako overit.liek som nasla ked som bola u neho.mal ho schovany v sufliku. Netusim ako dlho ho tam ma,ani ci ho bral, berie.a nemozem sa ho spytat na ten liek pretoze by to vyzeralo ze som sa mu hrabala vo veciach.

slavkasobanska
27. mar 2019

@mekicom no keby že si nedám,neviem si predstaviť,som závislá..po toľkých rokoch..a čo..hlavne že pomáhajú...

slavkasobanska
27. mar 2019

@ivett311 zvládneš to,keď uvidíš to krásne stvorenie aj zabudneš na chorobu ..

maki43
27. mar 2019

@patricia_b ja tiez moja som ich dostala za 45 dni

maki43
27. mar 2019

@sylvia30 neboj bude fajn. Ja sa rok liecim a pred a po menzese som total rozhodena. Ale pitom to prejde. Len trpezlivost treba

daniela123321
27. mar 2019

@ivett311 Mne začala PP práve v tehotenstve tak ťa úplne chápem..a neboj dáš to🙃teraz pracujú aj hormóny lebo sa bojíš o malé..po pôrode bude lepšie

andocka
28. mar 2019

Baby ja dnes velmi zle, nespala som celu noc, triasla som sa na vracanie.Budem musiet zavolat maminu, aby som prezila dnesny den.Velmi sa zle citim. Na vecer som si dala 2/3trittico a 1 stilnox....nespala vobec.kedy vam zacalo zaberat trittico? Uz nemam ziadnu nadej.....

sylvia30
Autor odpoveď zmazal
maki43
28. mar 2019

Ako ste spali holky? Ja od 23 hod. Do 5.30 v kuse. Ale ten žalúdok ma hneva. Pridala som si 1/4tbl. Ad beriem Eliceu. Tak mam teraz 1 1/4 tbl. Urobila som dobre? Ako by som mala neurozu v zaludku, alebo mi dobre netrovi. Ani jest nemam potrebu. Fakt ako na hojdacke, cez menzes fajn a skoncil a bac. No dufajme, ze este nejake dva dni a bude ok.tak sa mante idem skusit zdriemnut a budem rada, ked poradite. Pa

mimiqa
28. mar 2019

@maki43 spala som dobre tiez...ja inak dlhe roky so zaludk9m zle az nakoniec som isla na tu hadicku a troje antibiotika vyfasovala naraz..daco aj spankreasom mam..travenie mam k.o...a na laktozu alergicka....

maki43
28. mar 2019

@mimiqa výborne tiež. Ja toto tak tavsom za dva tri mesiace mavam. Len sa vzdy toho laknem, ale tlak vsetko ok skor to bude nejaky nepokoj. Uz mam riad umyty, psa vyvenceneho, kozmetiku abon rozdelenu. Inak mi nic neni len nemam naladu, som taka pochmutna a to ma štve. Chcem mať radosť a momentalne mi to nejako nejde. Aj vy sa v tomto období tak citite? Uvidim vsnad navýšenie AD zabere skoro. Pekny den. Ja idem oddychovať, porobene mam.

mimiqa
28. mar 2019

@maki43 naodobne 😂upratane som od 6 hore...ja sa snazim vzdy usmievat mat dobru naladu....pusti si hudbu...mna to nakopava

andocka
28. mar 2019

@sylvia30 Ahoj ja toto iste. Nespala som celu noc, a to som si dala 2/3 trittico a 1 Stilnox.Potom som bola z toho nervozna, az takt tras v tele. Celu noc som rozmyslala, ako zvladnem den.Rano som zavolala maminu, som sa jej vyplakala, je so mnou.Lieky beriem 20.den, kedy zaberu. Len lezim, aj to mi je blbo.Dnes tam neni ani doktorka. Uz dalsiu takuto noc nechceeeeeeeeeeee

saslavka73
28. mar 2019

@patricia_b No čo ako dneska?