Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@mimiqa no veru ..asi bude lepšie keď budem sama .,a dnes mi prišlo zo sociálky,čo som sa odvolala,že že to postupujú ďalej,ale lekárka posudkový správne zhodnotila môj stav,a odporúča mi liečebnú ...nič zle jej neprajem..ale toto nie,do liečebne nepôjdem,tam si 3_4 mesiace,a viem čo rozprávali dievčatá čo tam už boli...to radsej jesť nebudem .
@lanitram ja beriem AD raz 10, raz 20 mg ako mi je v lete nižšie v zime vyššie, alebo niekedy aj rok nizsie.Vies a táto tvrdohlavá povaha a nejaké ego, ktoré mám mi spôsobilo to, že som rozmýšľala ako ty mi a pred 3 r som bola úplne zle, lebo som ich nadlho vysadila.nie sme slabosi kto to zažil a vyhrabal sa z toho vie, že je to veľmi ťažké.
Mala si zlú skúsenosť a zrovna v tehotenstve brala si ich krátkom bála si sa čo bude....to je práve to, na čom musíme zapracovať, že lieky nie sú zlo, že sme nezlyhali....vždy lepšie ako sa utápať v alkohole, či skočiť z mosta.Mozno máme takú citlivosť, neznesiteľné tlak, zodpovednosť každá sme iná.Asi tiež budeš dosť perfekcionista a tvrdá na seba,že?🙂)
@slavkasobanska poponáhľali sa.Ani to nekomentujem nech dajú inym je to úbohé.
@lanitram lieky nie su hanba a ani tvoje zlyhanie. Brala som to pred troma rokmi tiez tak, bala som sa liečby. No dnes mozem povedat, ze aj vdaka liekom dokazem fungovat tak ako treba. Beriem sertralin 100mg rano. 50mg mne bolo malo, stale som mala slabe uzkosti a prejavy depresie. U mna je to hlavne nechut do jedla, problémy so zaludkom a potom sa mi spustia myslienky... Možno aj tebe treba vyssiu davku liekov. Chce to aj 3-4 mesiace kym priznaky uplne vymiznu. Ja sa s tym borim teraz, pretoze s liecbou po neuspesnom vysadeni znova zacinam. No z vlastnej skusenosti viem, ze sa da s liekmi v pohode žiť a zvažujem aj možnosť, ze lieky uz budem brat nastalo.
Určite si dobra maminka, mas toho vela. Nebran sa liekom... Najdi si aj psychologicku, lebo len li3ky nestačia.
@eliska13 ani ja už nemám slov,ale také nervy mám od rána kôli tomu .človek aby zdochol..a moja doktorka mi vravela že keď bola na nejakom konziliu ako psychiatri,tak jeden lekár sa vyjadril že všetkých psych.chorych majú odviezť na jedno miesto a zavrieť tam .ako v Osviecime .že niektorý lekári z otvorenými ústami len počúvali..no tak je to...keď ja nechcem aby ma deti živili,to je také ponižujúce pre mňa,veď stále som robila mam 27 rokov odrobenych..ak keď som bola chorá robila som..no už to nejde .nevládzem..
@slavkasobanska no veď áno a chamrad dostane všetko aj sociálne byty a prípravok za to, že vôbec retardovane cigánske deti pošlú do školy.nikto sa im nevenuje žijú ako stádo a len ruky natrcaju.Bud rada, že máš deti určite to zle nesmieš aj rodičia Tá nepodporia, ale tak....áno je to ponizujuce nevymysleli si si to z nudy
@mimiqa u nás s havinkom
@patricia_b jejoo vidim ze hracky vsade 😘
@slavkasobanska ach jaj ...socialka je mrcha snou sa ani nenasudis 🙈mat tam znamu uz mas bars co ver..otras...
@mimiqa úplne všade sú tie hračky
@patricia_b normálne tam zapadol ani by som si ho nevšimla😂
@patricia_b verim😂havinko zapadol co
@eliska13 presne taká som. Perfekcionalistka a veľmi prísna na seba. Nemám sa moc rada, príliš sa celý život podceňujem, málo si verím. To je v skratke opis mojej osobnosti. Presne ako píšeš, momentálne cítim obrovské zlyhanie samej voči sebe. Hanbím sa pred sebou, že som slaboch, čo nezvláda prirodzené veci v živote. Mám pocit, že druhé tehotenstvo a táto izolácia mi všetko vyvolalo. Sama seba som klamala, že je mi lepšie, ale popravde od tých jesenných udalostí ktoré ma zložili neprešiel jediný deň, aby som na to nespomínala. Oberá ma to o akúkoľvek radosť zo života. Už si vyčítam všetko, že som zlá matka a moje deti by si zaslúžili lepšiu matku. Je toho veľa. Ešte si pripadám aj ako egoista, ktorý sa zaoberá len sebou a svojimi starosťami, proste obviňujem sa zo všetkého. Momentálne nie som ani v stave zavolať doktorke, či ma vysmejete, alebo nie. Mám veľký problém sa telefonicky len tak rozprávať. Vôbec netuším, ako ďalej.
@lanitram lieky nie, nemocnica nie, ... skúšala si nejakú terapiu? Lebo ak odmietaš všetko dostupné, tak my ti tu ťažko poradíme ... ale rieš to kým nie je neskoro
@mimiqa strašne ho ľúbim, chlapčeka môjho
@patricia_b no teraz nad niecim rozmysla???alebo kukate rozpravku?😂
@mimiqa u nás detské pesničky letia
@mimiqa veď to,...som strašne unavená ,asi z toho..synovi sa nepáči ,že vraj veľa ležím,no do obedu ešte robím,to on spí,ale po obede koniec..ja neviem,či je to normálne ,alebo sa mám dať vypísať do nemocnice..ja vôbec neviem...čo mám robiť .
@patricia_b správne
@patricia_b Patka som rada že si pomalicky hľadáš cestu k malému .je krásny ..
@slavkasobanska ale veď pred týždňom si po noci randila či máš pocit, že TI je zle?Vies, keby som teraz nemusela ísť robiť úlohy, do obchodu kúpiť niečo na desiatu, vybrať práčku tiež by som ležala.Co máš robiť?aká je jeho predstava nech ide s tebou na kofolu.Ak ideš doobeda do obchodu, navaris, popraces máš porobené.Ty veľa čítaš si písala nie?aj tie lieky unavuju
@eliska13 veď áno ..ja do obedu porobim čo treba,ale aj v noci som zle spala..tak som taká dnes otapena,a ten list do toho...neviem čo sa mu nepáči..neriešim to už..za chvíľku bude hokej idem pozerať ...
@eliska13 inak toto máš pravdu s liekmi, ja som dlho nechodila tak skoro spávať ako teraz keď beriem lieky, tak o deviatej už spím
@patricia_b to aj ja Patka...niekto to nechápe že fakt musím ísť spať..,a už to neriešim ....ale na rande vydržím ..haha

@lanitram urcite to zvladnes...mne nic ine ani neostavalo ako si pomoct sama a nakopnut sa😁