Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
Takze moj pribeh s depresiou..mozno niekomu pomozem aspon tymto prispevkom..mame 2,5r vytuzeneho synčeka..ano po porode ma depresia neobišla.cakala som 8mesiacov kym sa budem citit lepsie az to preslo do panickeho zachvatu v jednu krasnu nedelu..fuj najhorší pocit aky som kedy zazila a uz som vedela ze je zle.hned v stredu som rovno isla k súkromnej psychiatricke..nebudem vam klamat cele prve hodinove sedenie som preplakala. Povedala ze som sa 8mesiacov zbytocne trapila.nasadila mi Cipralex10mg uzivam kazde ráno uz asi 1,5r na spanie mi predpisala rivotril( najmenej navykovy udajne)..trvalo vyse mesiaca kym som sa začala citit lepšie..ale pozor nie je to len dajte mi liek a cakam na zázrak.zacala som byt fyzicky aktivnejsia a zmenila som aj stravovanie co je tiez mega dolezite a doplnat potrebe vitamíny kt telo velmi potrebuje najma pri psychických poruchach.hned povzbudení si dam Cipralex10mg,
Neskôr s ranajkami zinok15mg a vitaminD s K2( velmi dolezite vitaminy najma pri depresii) s obedom si dam Cčko 1000mg s bioflavonoidom a postupnym uvolnovanim, s vecerou okolo 18stej bkomplex super forte( tiez velmi dôležitý pri psychických poruchach) a 1polievkovu lyzicu omega3 rybieho oleja..po pol roku nepotrebujem respektíve velmi malo kedy Rivotril na spanok a samozrejme som s malym kazdy den vonku aj 2hodiny za kazdeho počasia snad..a ked obcas poobede maly zaspinka oddychnem si aj ja..a spanok a oddych je zaklad..ako moja dr hovori nevyspatý clovek=nefungujúci clovek a je to svätá pravda. Cize netrapte sa zbytone a ked sa citite zle rieste to cim skor, depresia nie je ani sranda a tak isto ani zla nalada ale ochoreni
@sylvia30 chodím na interné,liečim sa na tlak,vysoký tep,no aj Vertigo z vnútorného ucha mám zavrate..všetko som dokladovala,ale psychiatricke mám 3 diagnózy na ktoré sa liečim..veď beriem za deň 15 tabletiek...
@mekicom nič príjemné ..neviem či to chceš vedieť,možno to je ojedinelý prípad,ale si tam 3_4 mesiace...a jedna kocka so mnou ležala a zase mala ísť tak nechcela sa bála,lebo ju tam vonku cez prechádzku nejaký debil znásilnil,vieš sú tam rôzne diagnózy .mne to stačilo,potom išla ale do inej liečebné .ja tam nejdem ani keby čo..tie liečebné sú väčšinou mimo mesta,a v každej budove sú rozdelené diagnózy,v jednej narkomani,alkohol,atď..no ale keď ideš vonku ,nevieš kto je čo ..
@sylvia30 ani moja. Necitala som to cele. Ja dnes v robote o deviatej hod. Ma chytila zimnica, hlava sa mi tocila, žalúdok ako na vode. Tovary som preberala ja som myslela, ze sa fajrontu nedockam. Prisla domov dala paralen a lezim. Je mi lepšie ale som v teple a klude. Este zajtra to musim zvládnuť, nemam tam veducu budem tam sama a potom 4 dni volno. Dufam ze to prejde, je to len nejaka viroza.... ach stale NIEČO, uz mi konečne bolo fajn
@sylvia30 tak neviem..ja sa bojím...
@sylvia30 no veď to..myslím si že nepochodim ,ale skúsim to..ja fakt po toľkých liekoch nevládzem už robiť..musím si odychnut..a tak..no ta trúba na komisiu mi povedala že sa mám ísť vyvetrať vonku cez víkend,a že čo sa čudujem že nevládzem keď mám toľko liekov...no ale či ja som si ich tak dala,??veď v nemocnici má tak nastavili .
@patricia_b u nas Misa a Masa 😂
@slavkasobanska a nemocnica je niečo ine
Bambulky mam prvu jazdu za sebou...hned z namestia cez obchvaty dediny a sup aj do mensieho mesta 😂🤣zacalo ma to baviiiitttt...mam taku plnu hlavu toho ze nema cas moj mozog teraz na hovadziny 😁😀😃
@mekicom no v nemocnici môžeš byť cca 1 mesiac,a keď sa ti nezlepšuje stav tak ťa môžu poslať do liečebne..malo by to byť to isté ,len si tam dlhšie..ale to podľa diagnózy ...
@sylvia30 pn môžeš byť rok ..ja som tak bola .
@slavkasobanska ale po 7 mesje tam niejaky problem
@sylvia30 psychiatricka???
@mekicom ??????
@sylvia30 hmm to čo za doktorku máš ..ja som bola v pohode rok..
@sylvia30 to nič moc doktorka,ja mám dobrú..
@saslavka73 ako dneessss 😙

@pandravachrusta ako dlho trvalo pokial ti zabrali AD na začiatku naplno dakujem