Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
Nemám čas pisat, lebo tam nemôžem, nedá sa, možno neskôr ale nie je ani čas. A nevadí mi to lebo nerozmýšľam nad hlúpostami. A potom utekám do svojej roboty a tam ešte poriešiť niečo. A som ako prasiatko unavené. Cez víkend popíšem. Ale dobre. Len vôbec neviem ako to celé bude fungovať a ako peniaze. Ďakujem že na mňa myslíte. ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
@lanitram Ja viem, že život je niekedy zložitý a
nedá sa všetko zladiť tak, aby boli v rodine všetci spokojní, ale podľa mňa je veľmi smutné, keď manželia nie sú spolu a jeden z nich je dlhodobo preč. Netesis sa, že idete za ním, že budete spolu? A je to výzva, nieco nové, veď keď ťa ubíja stereotyp, tak budeš mat konecne zmenu, nové zážitky, manžela pri sebe. Uvidíš, bude dobre, určite. Či už s liekmi alebo bez.
@slavkasobanska moja babka tiež bola 2x v liečebni a 2x nemocnica.Prisla vždy ako vymenená, ale nebolo to liekmi, ale tým, že komunita, ľudia, bol program, bolo s kým porozprávať, niečo sa dialo....raz išla do nemocnice 2 dní pred Vianocami dobrovoľne povedala psychiatricke, že sa cíti zle a chce tam ísť.Bol to pre nás šok.Az si lekárka zavolala moju mamu povedala jej, že babka síce má úzkosti, depresie, ale, že jej stav nie je tak vážny a, že babka si vynucuje pozornosť a príliš preháňa.Uz ako dieťa som s nimi behala po nemocniciach asi preto sa tak bojím nemocníc vedela som, že sa niečo deje a nevedela, že čo.
Máš dobrú lekárku buď rada, čítaš naše divné skúsenosti....cítiš nejaké rozdiely medzi tými AD čo si už brala?
@eliska13 cvues čo brala som asi od začiatku Alventu a k tomu ešte nejaké AD .tie mi menia ,tak to je ťažko povedať..teraz posledné 2roky je to nejaké nanič...no uvidím .ja som prišla na to. že sa zaoberám stále minulosťou,možno preto mi e tak...zajtra idem k psychologovi tak mu už asi všetko poviem,nech ma to netazi..dáma to asi nedám,m to v sebe,dusi ma to,..musím to zo seba dostať von .a veď ste v pohode..aj ja som taká ,len možno sa už liečim oveľa dlhšie,chodím na hospitalizácie,aj sama sa pýtam ,tak nám možno viac ,,skúsenosti,,....neviem .
ahojte,tak v pondelok mi prišiel list zo sociálky že moje odvolanie posúvajú ďalej,...a dnes mi volali že sa rozhodli opätovne môj zdravotný stav prejsť,mám len doviesť vyšetrenie od psychológa .tak že pôjdem ako keby ešte raz .tak neviem či je to dobré ..
@slavkasobanska urcite ano 😚bo taketo odvolania uz posudzuje aj niekto iny ..tak super 😘
@mimiqa no uvidím .esteusim ísť na vyšetrenie ku Psychologovi a to sa čaká 4_5 týždňov ..lebo vraj to trvá 2 hodiny to vyšetrenie
@slavkasobanska fuuu...no neva...len nech navalia korunky
@slavkasobanska všetko to daj von nech to ide kade ľahšie.naco sa hrabať v minulosti každý sa cíti ukrivdeny, keby sme do minulosti nazreli.takze stále je nádej super som milo prekvapená.
@sylvia30 no je to tak, bohužiaľ..ja som pracovala v chránenej dielni a keď šéfka robila pohovory tak keď vyšla z kancelarie tak stále,že ďalší chory na hlavu....mňa prepustila a kázala mi že mám ísť navliekat goralky....
@eliska13 ale inak som strašne vyčerpaná z toho všetkého..
@slavkasobanska omg toto je fakt celé zlé
@slavkasobanska dobrý nápad veď koľko ľudí dnes doma zarába, že robí goralkove náramky, náušničky....smutné to je vidieť, že nemala vôbec empatiu.Minule som počúvala rozhovor s psychológom v rádiu, že na vysokých postoch veľkých firiem, riaditelia, management často robia psychopati podľa profilov psychologických a patria tam, lebo sú to ľudia silno zamerani na výkon, financie, žiadne ofukovanie zamestnancov....tam by sa citlivý človek dlho neohrial.Podla mňa je veľa ľudí nešťastných, lebo robia prácu, ktorá im vôbec povahovo nesedí.
Ahojte ,jaká som ja roztrasena,že mám ísť k psychológovi..tlak zvýšený,hlava sa mi točí,..joj nech to už prestane...
@slavkasobanska daj si magnezium...ak.mozes citron s vodou...a hlavne v klude dychaj a hovor si ze je to pre teba dobre ze tam.ides...vyvolaj v sebe opak..skus
@mimiqa snažím sa,keď takéto situácie tak zle znasam,kým pôjdem dám si na upokojenie niečo,ja som fakt vadna,..viem že po sedení je mi stále oki...len tam ísť ..
Ahojte holky aj ja dnes roztrasena. Dcera mi pisala, ze tatko si pride pre original sobasneho listu, podava o rozvod. Co by som mala byt rada, ze kapitola uzavreta mna to rozhodilo. Este ze mam 4 dni volna, uz by ta zvysena davka mohla zabrať nech uz mi je to jedno. V tychto stavoch si zo všetkeho robim velku hlavu a potom mi je blbo. Kedy to zabere dnes je 8.deň .....
@maki43 aj ja som úplne z nervami na dne,...
@slavkasobanska napodobne dala som si neurol, nech to ustojim.
baby čo mate ťažkosti,depresie atd......skuste pozityvne myslieť,každe rano začať s radosťou a pôjde to,ja som brala tiež od uzkosti lieky tri roky a teraz som bez nich,ale musela som zmeniť svoje myslenie,aj ked viem že vam je ťažko,da sa to zvladnuť,prajem každej veľa sil😉
Už som doma zvladla som to,hoci som psychicky na dne,bude to na dlho,sedenia,že ak sa budem cítiť zle m zavolať psychiatricke nech mi upraví lieky,lebo že som pod veľkým stresom...idem si ľahnúť .chcem to zvládnuť bez vyšších liekov .
@slavkasobanska a to bol iný psychológ či ten ku ktorému chodíš?
@maki43 je to pochopiteľné, že Ťa to rozhodilo,.keď som chodila na terapie bola som v skupinke bola tam žienka okolo 40 co uz 2r nežila s mužom vyzeralo, že je s tým vyrovnaná dokonca už s niekým randila a zrazu prestala tiež spať a zhoršenie, lebo podal o rozvod.Nemame radi problémy, zmeny, súdy, lekárov, novú prácu skrátka neistotu.
@slavkasobanska ber to tak, že Ti chce pomôcť ty máš na to, aby si sa mala lepšie dobre deti, svoj byt, aj chlapa by si mala, keby sa Ti zapáčil ..takže také zle to s tebou nebude😂a často prekvapis
Už si ho úplne poslala k vode či občas sa stretnete, napíšete?
@eliska13 ahoj .sem tam si napíšeme,ale nemam vôbec chuť ani silu na stretnutie,..trochu som si oddýchla,nejak som mala toho veľa to ničí,musím si len odychnut a nabrať silu...chodím stále k tomu istému psychológovi,tu minulosť sme až tam nepreberali,ale už vie čo budeme preberať n ďalších sedeniach..povefali že som pod veľkým tlakom,tak sa mi spomienky preto vrátili..6.5 .idem na to vyšetrenie kolo tomu odvolanie a hneď som sa objednala na terapiu tak 14.5....