Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
Prosim poradte mi. Brala som citalec 20mg 3 mesiace. Uzkostno - depresivna porucha. Otehotnela som. Pred tyzdnom som vysadila lieky. Uzkost je spet. Moze sa tak skoro vratit? Co mam robit? Psychiatricka mi lieky dat nechce...
@karolinabese Ahoj, urcite existuju lieky, co sa mozu aj pocas tehu. Ja som brala 25 mg Sertraline a na vecer 1/3 Trittico. No ja som mala tie najnizsie mozne davky.Ani mne to psychiatricka nechcela dat, no overovala som si to u jedneho doktora z Prahy, co sa venuje vyskumu a ten mi povedal, ze tieto moje lieky neovplyvnuju plod.No a mam doma rocneho krasavca 🙂. Aj ja som sa velmi bala, no lepsie byt na liekoch a v pohode ako mat uzkostne stavy, to horsie vplyva na babo.Drz sa a neboj, vzdy existuje riesenie.....
Ahojte, asi mesiac uzivam Trittico a 3 tyzdne Seryraline, no dako ma pobolieva hlava, taka tupa bolest v spankoch. Mozu to byt este neziaduce ucinky?
@andocka áno môžu ..ale aj z počasia
@andocka ja viem ze sa moze aj citalec. Ale ona mi lieky dat nechce. Preto neviem co robit dalej... gynekolog povedat ze budeme sledovat moje stavy a uvidime. Ale bojim sa. Po tyzdni prestali ad ucinkovat?
Tak zajtra konečne idem na krv .ten môj obvodak nikdy nerobí .lebo sa mi to nepáči ťa únava stále .keď budem mať všetko oki..tak sa objednám ležať .na psychiatriu..
@karolinabese áno, lebo sa aj bojíš čo bude ďalej.za tie 3 m si sa nestabilizovala.A čo navrhuje?sú lieky, ktoré môžeš aj v tehotenstve
@andocka tiež som si to overovala kade tade aj u primára novorodeneckého čo mal také deti, aj v ústave liečiv nič zle sa nestalo a žena v tej potrebuje kľud aj tak som ho nemala, lebo som sa bála, že mu niečo bude, ale na šťastie moja psychiatrická nevymyslala.Ale aj tak som m po roku bránia liekov sama od seba prestala brať a po 4 m v tehotenstve znova nasadila aj kojila
Ak nájdem článok chodím link dokonca aj na mamile je článok, že sa kojit môže
@eliska13
@karolinabese Este Ti mozno ani poriadne nezabrali.Ale ani vysadit zo dna na den sa nema....aj z toho sa to mohlo tak rychlo vratit
@karolinabese týždeň môže byť, ale u mňa skôr do 2,3 m.inac nerozumiem jej zmýšľanie, keď Ti ich predpísala asi ich potrebuješ, tak teraz čo?zrazu ich nepotrebuješ?
@andocka no lieky sa vydadzuju veľmi pomaličky...neviem prečo to tak urobila .z toho ti je zle .
No vysadila, lebo nechce ohrozit babetko. Myslite si ze som otehotnela prilis skoro? A liecbu potrebujem?
Dnes mam jaaaaa psychosku 😅
@karolinabese ono dajake ad sa da aj pocas tehu....zvys mg niekolkokrat denne aspon to pomoze...tes sa na babo rozpravaj sa snim....bude dobre
Dala som sim zatial raz magne ale citim ze nie je dobre.. je to vsetko spet. A moja psyvhistricka sa so mnou odmieta bavit. Povedala ze mam mysliet na dieta a nie sa seba. Lenze ja som len v 7tt a uz mam taketo uzkosti. Druhy psychiater povedal ze neliecena depka a uzkost v tehu mozu byt horsie ako ad. Lenze nechce ma prijat, lebo ma plno... co mam robit baby??
@karolinabese zmenila by som lekárku ani sa nevysadzaju hneď...to je už jedno si tehotná či skoro, neskoro to je jedno.ak máš úzkosti tak potrebuješ😁mohla Ti dať iný typ, slabšie,...cokolvek..a nie Ta nechať trápiť.ved uvidíš možno to je dočasne to zhorsenie držím palce, ale išla by som poradiť k inej psychiatrické.Ved sú ženy čo sú na antiosychotikach, ukludnovakoch, lebo musia schizofrénia...veď len tu na MK koľko ich je čo som čítala staršie prispevky
@karolinabese súhlasím s druhym lekárom, tak nech Ťa pošle do nemocnice, keď je taká múdra.normalne ma to nahnevalo, sami tvrdia, že tieto psychické poruchy súvisia s hladinou serotonínu v mozgu a teraz Ti povie, že máš vydržať a silou vôle to snáď ovplyvnit.
@mimiqa aj ja som mala dnes psychoterapiu
@sylvia30 úplne súhlasím každá mama by mala robiť pol úväzok 4,6 hod tak ako je v zahraničí bezne .Tak to už je je šikovná baba.Moj má skoro 12 r on spraví, ale so mnou.Ale vyzerá, že ho to baví pacovať mäso, krájať šaláty, či občas niečo sladké.toto je iný svet chlapci to len hry hry a hry ...čo vidím jeho spolužiačky to už vyspelé baby, chalanom vypisujú
Ja som nič extra vonku neporobila len dnes idem sadiť hrášok, veď toto ...človek stále hľadá čo počká čo je priorita.Ty si mala prvé sedenie u psychologicky?ako bolo?
@patricia_b jej už máš terapie?
@patricia_b a??????ako to prebiehlo
Ona ma ani prijat nechce kym budem tehotna. Uplny ignor. Tehotenstvo a kojenie si vybera zena sama. Ak chcem dieta, mam vydrzat a povzniest sa na to...
A baby. Ak by mi zase dali lieky. Tyzden mam vypadok. Opet budu rovnake vedlajsie ucinky? A zase zaberu az po mesiaci?

@slavkasobanska ja mam tak na haku toho mojho😂🤣...on si mysli ze ho budem.prosit hahaha....ja uz som si presla tak velkym peklom...ze toto ma uz nerozhadze...som silna a verim si ze to dam....konecne nevyvarammmmm.....nikde pohodene veci✌