Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@sylvia30 350 km od rodiny sme
@eliska13 tak už som po operácii celkom OK, bonus mám, že som teraz PN a môžem oddychovať, upratať a venovať sa aj iným veciam. Tie prvé dva dni po operácii boli náročné, inak som nemala žiadne problémy, lieky ani mňa nikto neriešil, vysadila som ich na dva dni po narkoze - bála som sa aby som nevracala. Bolo úžasné morfium, prvýkrát som ho zažila, ale urobilo to veľmi príjemné pocity a bolesť úplne poľavila.
@saslavka73 haha verím😂
@1andrea111 oddychuj do sýtosti všetky máme toho veľa a verím, že keby sme neboli stále pod tlakom neriešime tu tieto naše úzkosti, nepohody:(verím, že sme len unavené zo všetkého a vsetkych a stále tlak....a naše telo duša nám to dáva vedieť týmto spôsobom
@patricia_b on asi stále tak funguje, že má pravdu nie?je od teba starší, ak sa nemýlim?dokážete spolu normálne komunikovať niekam cez víkend ísť?mne je nepochopiteľné, že si sa pred 2 m zle cítila a on nič nevidel, neriešil?
@eliska13 nikde nechodíme ... on nič nevidí, lebo by sa musel starať o malého
@patricia_b uplne pises ako mojom....namiesto opory opak...este odisiel. Co mal stat pri nas...a podat mi pomocnu ruku ked sa liecim...no klop klop zvladam to zatial tak na 2..verim ze skoro 1*
Ahojte ..no včera večer že otras,plakala som ,prišlo mi to všetko ľúto,aká som neschopná,že mi vždy niečo je,no tak mi to prišlo všetko ľúto..musím sa pozbierať ,dnes idem po výsledky krvy..ráno ma pálilo celé telo.to sú depresie..no tak dúfam E dnes to bude lepšie..
Babenku velmi pekne dakujem. Mam skveleho gynekologa. Povedala som mu co mi je a aka je situacia. Pozeral studie, volal s psychiatrickou a povedal ze citalec sa v pohode moze. Kedze ta moja ma odmieta povedal ze nieco vymysli a najde mi inu. Lepsiu. Lekar s velkym L.
Kym som mala depky napisala som terapeutke ze to nezvladam, ze idem na potrat. Ona mi povedala ze okej, druhe dieta nebol dobry napad. Ked som povedala, ze som cakala viac podpory, ukoncila so mnou spolupracu. Co si o tom myslite?
Teraz bojujem uz len koli nej. Tak ma nakopla. Dokazem jej, ze to zvladnem aj bez nej. Berem sedatif pc, magnerot, pijem levandulovy caj, mam aj kvet v crepniku a vecer pred spanim si nakvapkam olej na vankus. Tak uvidime ci pomoze. Aspon 1. trimester chcem dat bez liekov.
Drzte mi palce
@karolinabese budem drzat palce a pis ako to zvladas.Si na PN, ci chodis do prace?So spankom nemas problem?
@slavkasobanska ja mavam tiez take stavy, ze som neschopna a milion otazok.Vcera som bola u psychologicky a ta mi vravi, ze keby som vedela kolko mamiciek k nej chodi....trochu ma to ukludnilo....no ten moj spanok keby sa aspon trochu zlepsil.Lieky beriem vyse mesiac, uz by mohli zaberat
@karolinabese úžasný lekár až mám zimomriavky.Psychologicka Tá nebude prehovárať bolo to tvoje rozhodnutie, ale mala by vedieť, že človek v úzkosti, depke všetko vidí ťažšie a nemal by robiť veľké rozhodnutia mala tá vypočuť, pochopiť, rozobrať to kašli na ňu nájdi si inu nech máš takú slovnú podporu od niekoho.Sama uvidíš ako budeš zvládať liekov sa neboj uvidíš možno to bolo len také zakolisanie, ale určite sa to nevysadzat týmto štýlom.velmi To držím palce😍
@andocka ani sa nečudujem ženy sú celé dni samé, muži v práci všetci unavení.tlak z každej strany viacgeneračné bývanie voľakedy malo niečo do seba, alebo aspoň rodina blízko seba.Kazda z nás potrebuje istotu, že vždy a všetko zvladne....ja tiež mám vždy vzadu myšlienku zvládnem, veď som na liekoch, verím, že každá z nás má pošramotene ego a sebavedomie kvôli tomu, že vie aké su strašne tie stavy a či sa nevrátia a pod....
ahojte, snad sa mozem pridat k vam...poviem na rovinu.mam aj origos nick tu na konikovi no pre mna je toto chulostiva tema /debata.tak sa kočky ospravedlnujem.no takto jedna sa o to ze mam partnera- som rozvedena mam dve deticky priatel sa pristahoval k nam. sme spolu kratko, deti ho ale zboznuju vsetko by bolo fajn no teraz problem.do 28rokov nemal nic ziadne problemy od 28 /teraz ma 33/ trpi depresiami, ma stavy uzkosti, navstevuje psychiatra...poviem takto samozrejme ze tieto veci som nevedela hned...je mily, pozorny , snazi sa no teraz idu problemy. hlada si u nas pracu ma 2 vysoke skoly pochadza on z hlavneho mesta ja byvam v malom mestecku je to tazke s pracou.momentalne nas zivym ja -rozvedena s hypo na krku...ano mam hnev na peniaze ze chybaju lebo on potrebuje nato, nato, nato...verim nakupujem dala som mu permanentku do fitka vraj sa tam dokaze ukludnit odreagovat...ma aj lieky aj na spanie aj na depresie vsetko no byva casto unaveny, a v noci ja chytam infarkty- vstane aj 2-3x v noci doslova vyziera co vidi a najma sladkosti vkuse tlaci. je inak chudy nikde sa to neodzrkadluje..no ide o princip zadelila som aj v chladnicke par jogurtikov co su pre deti on to zje lebo nevie co so sebou.dufam ze sa to zlepsi aj ked si najde pracu ja neviem baby milujem ho no neviem ci ho dokazem JA podporit...ked som mu navrhla ze to ukoncime lebo viem ze mu ublizujem tak ani za svet, miluje ma, chce byt s nami atd...no neviem co ako pomoct ked mne uz vadi tak vela veci neviem ci ja s nim dokazem zit...a ma to mrzi deti ho zboznuju ma vela pozitiv no tieto choroby a stavy su pre mna nepochopene, nedokazem to asi akceptovat...ospravedlnujem sa za dlhu spravu ale neviem ako dalej...co robit, ako to ustat, atd....
No som doma od rána,pečeňové testy zle,vitamíny B12 B10,kyselina listová,všetko malo..tak mám plnú tašku vitamínov a raz do týždňa na injekciu..B12 ,až 300 ,to 5 týždňov ..takže tak .nič vážne..ale vítaminy musím brat a to sa stravujem dobre o 3 mesiace kontrola krvi..
@slavkasobanska vela kelu papaj brokolice spenatu....a kiwi...
@mimiqa no ja sa stravujem dosť zdravo .tak akurát kiwi som dlhšie nemala.