icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

eliska13
26. apr 2019

@mimiqa keď je to biele feta syr tak prídem🙂to sú presne moje chute slané olivy, losos....ja som dnes priniesla synovi rezeň z foodu som to odflakla, ale už varím vývar dobrý slaný zbožňujem to
@sylvia30 ja asi muškáty tento rok nekúpim neviem čo ine na okna. Minulý rok som mala previsle begonie a oni sú krehké a ako boli tie búrky celé mi ich polamalo.ja som taká zvláštna tiež taký rodinný materinský typ práveže ja som nikdy nemala ambície mať kariéru, byť vedúca osobnosť asi na to ani nemám povahu stačí mi,. že doma som manager😁mne je fajn, keď navarim, ideme so psom, na bicykel, ku znamym, piplem sa s kvetmi, ja som sa dosť obetovala rodine, ale nemenila by som ja by som trpela byť celý deň v kancelárii a prísť domov podvečer.Ja som bola so synom dlhšie doma zo zdr.dovodov a žiadna práca má už po MD nebavila robím iba pre peniaze.A vieš čo mala tá psychologička pravdu, že chcem byť dokonalá práve včera som nad tým premýšľala všetko chcem robiť dobre, nie v zmysle puntickarstva, ale som na seba vnútorne tvrdá.
Nič si neodpustím neviem poľaviť, lebo viem, že má to dobehne a nikto to za mňa nespraví.Chyba mi taký pokoj kľud nič nemusíte....ale, ak mám kľud zase sa nudím a musím niečo vymyslieť😃

sylvia30
Autor odpoveď zmazal
eliska13
26. apr 2019

@sylvia30 aj ja ozivam večer niekedy o 19 varím nech druhý deň nemusím.Vecer idem nasilu späť, lebo viem, že ráno vstávam o 06 a u mňa je najdôležitejšie sa vyspat co sa týka nálady.
Myslíš, že je neskoro na presadenie kríkov a ihličnanov malých?keď som sadila záhony nevedela som, že sa všetko tak rozrastie a teraz potrebujem všetko zväčšiť.ja mám posadené len jahody, rajčiny, papriku, bylinky pažítku, egreše, ríbezle, maliny ešte chcem uhorku šalátovú, mangold a nejakú kučeravými šalát.my to máme len také malé pre seba, keby mám miesto chcem všetko aj zemiaky, mrkvu, pór....
J
@1andrea111 možno je syn nešťastný zo školy myslíš, že si zle vybral akú robí?není zalaskovany nešťastne?

sylvia30
Autor odpoveď zmazal
eliska13
26. apr 2019

@sylvia30 haha to som robila pred 5 r mala som 4 rodiny kde som upratovala, lebo som chcela byť poobede doma.zo začiatku som sa hanbila, lebo mi to prišlo také podradné hanbím sa za ten názor, ale tak voľakedy som sedela v kostýme v kancelárii, ale bolo to u nás v dedine sme veľký satelit a nechcela som ísť klasický do práce na pol úväzok som našla cestovku som tam bola 2 mesiace a zrazu z pol úväzku som tam bola skoro celý.Odratala cestovné, obliekanie, stravu a toto som mala viac.mna to bavilo pustila rádio a upratovala a poobede o 14 som bola doma a mohla sa učiť so synom, krúžky....žiadna zodpovednosť zlý šéf....ja som každému z tej rodiny povedala narovinu, že to robím preto a preto....ja si nemôžem dovoliť prísť o 18 domov a dieťa už fakt bude vyrastať ako samorast.je to fajn nápad moja kamarátka si potom našla inú kocku a tá jej pomáha už chodia aj do firiem okná umývať ono to nie je až tak zle platené ako na prvý pohľad vyzerá.Ja som veľmi chcela fotiť spraviť si kurz a fotiť deti prioritne....mám jednu miestnosť nevyužitu spraviť si ateliér a tomu sa venovať.mam nejaké plány do budúcnosti len ma postrčiť ja začnem potom zmatkovat som nerozhodna velmi

sylvia30
Autor odpoveď zmazal
eliska13
26. apr 2019

@sylvia30 ja som reagovala na FB máme vytvorenú takú skupinku nášho satelitu napr Žilina a okolie a tam hľadali na výpomoc.Ja som nechcela žehliť iba upratovať klasický povysávať, umyť dlážky, raz za čas okná tie viem, že sa platia zvlášť, ale ja som to tak nerobila, umyť rúru bežne čo doma robíš upratovanie nie tepovanie, nie pranie.......potom tí prví má odporučili aj susedom, lebo zistili ako fajn, že nemusia v sobotu upratovať malé deti a tak....od niektorých som mala kluc jasné, že až časom, keď sme sa otukali, ale tak, že večer mi priniesli a ráno som išla....jedna bola mamina s deťmi tá odišla na doobedie s deťmi plávať a do detského centra....jedných som našla na domelia.sk tam som si sama dala inzerát časom som si ho už nepozerala a minule som našla ďalšie správy aj po roku.ak som stihla skôr išla som skôr moja vec len jedni mali kameru, tak som bola 5 hodín vždy😂okolo 5-6 eur sa platilo neviem teraz ako sa to pohybuje podľa lokality

sylvia30
Autor odpoveď zmazal
eliska13
26. apr 2019

@sylvia30 4 dní som upratovala a v piatok som chcela byť doma.Len potom ta jedna pani už chcela nech chodím 2x za týždeň tak som musela odmietnuť je to fajn práca ľudia nestíhajú, keď celé dni sú v práci, dokonca minule som našla inzerát, že hľadajú gazdinú😂nakúpiť raz za týždeň, upratať, poobede dieťa vyzdvihnúť zo skolky...je veľa ľudí čo má peniaze, ale nie čas, nemajú babky po ruke
Vieš...ja som to brala tak, že robím dobrý skutok, v obchode sa ms nepýtajú ako som zarobila a mám čas na svoju rodinu.

patricia_b
26. apr 2019

Baby, je to tam postúpila som na Česko slovenské kolo

sylvia30
Autor odpoveď zmazal
eliska13
26. apr 2019

@patricia_b to je úžasné si šikovná!

sylvia30
Autor odpoveď zmazal
mimiqa
26. apr 2019

@patricia_b supeerrrrr gratulka 😘🍾

1andrea111
26. apr 2019

@eliska13 možno to je kríza stredného veku, keď sa všetko bilancuje a ešte sa dá zmeniť🙂
Nemá zmysel sa trápiť nad budúcnosťou, lebo nevieme čo bude, väčšinou to, čoho sa najviac bojíme sa ani nestane a príde niečo čo nás ani nenapadlo. Žijeme tu a teraz. Asi najviac mi chýbajú dobré kamošky, partia ľudí, s ktorými by som si rozumela a trávila s nimi čas.
V práci sme fajn kolektív, ale je to len v práci, nestretávame sa inak.

bubu62
26. apr 2019

@1andrea111 kamoška aj mne chýba.zvykla som si na mk.

mimiqa
26. apr 2019

@eliska13 jojo losos olivy zeleninka...tofu ugrilujeme ✌😘

1andrea111
26. apr 2019

@patricia_b si šikovná😉

1andrea111
26. apr 2019

@sylvia30 veď to upratovania by si mohla skúsiť len tak, bez nejakých papierov. Keby si bola bližšie hneď by som si Ťa objednala - upratať a navariť 😎 u nás je roboty
Baby ako robíte, že máte poriadok? Aký máte systém? Mne sa to nedarí🙄

mimiqa
26. apr 2019

Caute bambulky...takyto smejo vas caka u mna 😘

ivka185
26. apr 2019

@patricia ja ked som zacala brat AD tak som pribrala 10kg hroza.

ivka185
26. apr 2019

@patricia_b Moja dcera dnes odovzdala tiez diplomovu pracu a uz iba dokopat statnice a budem mat ucitelku obcianskej a anglictiny. Dufam ze to dotiahne uspesne do konca.A tebe blahozelam si sikulka aj pri tych problemoch co mas to super zvladas.

patricia_b
26. apr 2019

@mimiqa bohovský je malý ... ja som dnes mala tohto

mimiqa
26. apr 2019

@patricia_b tvoj je model...tie pooozyyy...tesim sa nanho...urcite musite dojst..po vodicaku bo mavam vikendy skolu a jazdy...tak o mesiac 😘

mimiqa
26. apr 2019

@ivka185 ja som z AD schudla najprv 5 kil uz ich mam nazad...od januara berem

ivka185
26. apr 2019

@mimiqa No keby to bol moj pripad bola by som radsej ako priberat, ale chvalabohu to bolo len na zaciatku liecby potom uz sa to ustalilo nastastie, ale prisiel dalsi problem a dovod na priberanie a to je zacinajuca menopauza, ach jaj asi neschudnem nikdy.

mimiqa
26. apr 2019

@ivka185 hmm aku mas stravu plus pohyb dajaky??? Neboj ja mam 20 kil zas na sebe vdaka hormonalnej liecbe...no stalo to za to bo mam drobceka doma co vsetko rozhadzuje🤣

kajkag
26. apr 2019

Ja som z AD nepribrala, ale chudla na začiatku užívania, vôbec mi nechutilo jest

sylvia30
Autor odpoveď zmazal
sylvia30
Autor odpoveď zmazal