Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@eliska13 bolo to lepsie, no teraz som od dcery ochorela tak sa zas horsie citim.
Od februara sme v jednom kuse chore, som z toho nestastna, ti mi tiez nepridava na nalade:(
Inak pisala som si so psychiatrickou a ta mi pobyt v nemocnici neodporuca, ze je to taka ochranna bublina na chvilku, ale ze ja potrebujem fungovat hlavne v realite...
Pati, ty to ako hodnotis?
@slavkasobanska Nedovol strachu aby ta ovladol, povedz si ja to dam a hotovo. Pri najhorsom by si sa vratila domov, ale ja verim ze to das a vecer sa na tom zasmejeme . Si silna nepodcenuj sa, a sup sup sa nahodit a vyrazit.❤
@montemotherone čo všetko škodí 😂 a sme tu,veď keď chces dáš si a keď nemáš chuť tak nie,to je ako so sladkosťami 😂,keď nemôžeš aj tak si troška dáš,ale keď ti to nechuti,alebo nemáš ľudí okolo čo pijú tak nepiješ,ja nebudem vybiehať z kolektívu ľudí,každý sa potom vypytuje a ohovára,je to každého vec a bodka.
@slavkasobanska ale to dáš, obliecť namaľovať a šup id!
Pridali by ste prosim aj mna do sukromnej? Tu sa mi az tak velmi o sukromnych veciach pisat nechce, clovek nikdy nevie, kto to cita...
@s.a.s.k.a. Keď prídem domov ťa pridám
@patricia_b dakujem
@slavkasobanska ja verim, ze si to dala. Vsetko je v našich hlavách 🙂
@slavkasobanska no ako?
Posledná veta je krasna!
@eliska13 on zly nie je. Len nas vztah uz nefunguje. Ak by ti to nevadilo, napisem ti radsej spravu.
@sylvia30 ako sa vola psychologicka ku ktorej chodis, prosim ta?
Ahojte kočky,sklameme vás,ale nikam som nešla,nedala som to ..no dnes je nový deň,bude lepšie...v nemocnici mi bolo dobré,a doma to nejako nezvladam .žeby spomienky,neviem ..
@slavkasobanska to je asi ta ochranna bublina nemocnice ako vravi moja psychiatricka a doma pride realita co je tazke😞 skus ist na to pomaly. Chodit na prechadzky, vonku stretnes ludi, pomaly si zvykat na spolocnost
@s.a.s.k.a. ahoj ..áno chodím,každý deň na prechádzky,obchod,...pomaličky to pôjde určite .
@s.a.s.k.a. napíš
@sylvia30 dakujem🙂
@pandravachrusta keď myslíš. Rozhodnutie je len na tebe. Každý si za svoj život a zdravie zodpovedáme sami a len sami si dokážeme pomôcť. Nikto zvonku to neurobí za nás 🤷
@eliska13 skončila som v septembri 😉 už popri práci nebolo kedy a myslím že aj prišiel ten správny čas tak nejako uchopiť veci a prestať sa vo všetkom chvíľu vŕtať 🙂 Už som z toho bola aj dosť unavená a sama zo seba nervózna ako všetko "riešim" 😁 A áno, raz hore, raz dole, ale už to tak akosi viem prijať lepšie. Aj keď ma to v tom momente zožuje 😁 potom sa otrasiem a z nadhľadu sa pozriem, že sú aj dobré obdobia a na tie sa musím zamerať.
A veru, pomaly sú prázdniny, ale teda, prehodnocujem, či práve TOTO je cesta pre mňa a pre moju perfekcionistickú a zároveň precitlivelú povahu. Je to zaberák. Ani neviem že žijem. Som totálne vyfľusnutá. Jediná výhoda je, že keď niekedy ráno vstanem (ako dnes 😁) lapám po dychu, úzkosť ako sviňa... ale viem, že idem do roboty a akosi som si vytvorila rýchly mechanizmus upokojiť sa. Dokonca za hodinku už si to valím s malým na bicykli (čo je pre mňa ohromný boj- či to zvládnem, či mi nepríde zle, nedostanem z vyčerpania a v tomto teple infarkt...) Dnes ešte 5 minút pred odchodom som hádzala mincu či autom, al no bicyklom 😁 A som na seba hrdá ✊ Ľudia ktorí nevedia čo je úzkosť, netušia, koľko malých bojov denne musíme zvládnuť 😊 O to sa cítim potom silnejšia ✊

@slavkasobanska aleee....skus to opacne otocit..konecne medzi ludi..usmev nech ich slaktrafi😘😜