Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
Dobre ranečko dziiifčence..🤪😘☕
Babeny viete mi poradit? Som v 15tt. Beriem citalec 10mg uz asi 12 dni. Doteraz uplna pohoda. Od vcera ma vzdy rano chytaju uzkosti a dnes mam hroznu hnacku. Moze byt ze sa vedlajsie ucinky prejavili az teraz? Aj prvy krat ked som ich brala cca po 2 - 3 tyzdnoch ma na 3 dni chytili hrozne hnacky. Nebola som tehotna, pomohol endiex a potom uz bolo ok. Teraz neviem co je pricina. Neviete poradit?
@karolinabese ono celkovo hnacka do tehu je aj ako priznak. Zvys mg
@karolinabese hnačka môže byt kľudne aj v tehu ale kľudne to môžu byt aj vedľajšie účinky keďže telo si začína uvedomovať že ,,prijma,, AD
Ahojte ženy tak idem sa zapojiť 🙂 už dlho čítam vaše komenty. Sama som si prešla depresiami dosť ťažko som sa z nich dostala mávam aj panické záchvaty k tomu som na AD zatiaľ zvládam. Lenže môjho veľmi blízkeho človeka trápia depresie už 4 mesiace. Lieky nezaberajú tak zas sa bude pridávať davka. No zaujíma ma ako by ste mi poradili ako pomôcť. Prechádzky rozprávanie nepomáhajú
@monca0021 skús psychológa navrhnúť ..
@eliska13 uff, ja mám pocit, že by som práve potrebovala ten mozog vypnúť 😂 Nemyslela čo keby, ako, prečo... Len tak sa niesla životom, prúdom 😊
@monca0021 takze by to malo po niekolkych dnoch prejst? Celkovo sa citim hrozne nervozna, motyle v bruchu, triasky. Doteraz nic. Toto mam od vcera. Takze asi vedlajsi ucinok. Po akej dobre to prejde asi?
@eliska13 ja sa tiez cudujem. Vobec som nemala ziadne priznaky. Vsetko zacalo vcera. Dufam ze tento tyzden a uz budem ok.
@eliska13 tak ono darmo sa nehovorí, že je to diagnóza 😁 to by "normálny" človek nerobil 😉 Ja keď tak "študujem" tie kolegyne, ktoré sa tam držia 30 rokov, tak vidím, že veľa vecí museli jednoducho potlačiť, vytesniť. A to ja fakt neviem 😢 a ničím sa tak. Strašne ma to vyčerpáva. A už vôbec potom nemám energiu (povahu?) na osobné strety a súboje. Asi to je práve tou precitlivelosťou, povahou, ale aj výchovou rodinným zázemím, či chýbajúcim zázemím 🤷 Všetko je to v detstve.
Inak ja dnes celé zle. Aj teraz som musela šupnúť polku Lexaurinu. Dnes sa mi rozbehol menzes. V kombinácii s týmto teplom, únavou a inými vecami čo sa udialo, som úplne rozbitá. Stále pocit na odpadnutie, tlak o.k. a ja hotová ☹
Bambulky ako sa mame..ktora ma co nove...ake zmeny mate za sebou....ja ziadne 😂🤣len to ze zistujem.ze starnem 😜😅
@eliska13 áno som nizkotlaka a od mlada som žila s pocitom na odpadnutie. Hlavne tento čas to dusné ráno, s prísľubom slnečného dňa... Mne až zovrie žalúdok a úzkosť ako sviňa. Kedysi, keď sa mi to začalo objavovať viac, okolo 30 taký to zacalo jún júl, teraz máj jún, asi ako sa posunuli tie teplá. Rozmýšľam nad tým stále, čo za tým je. Keď som bola tínedžerka, raz som takto ráno nalačno išla s mamou k lekárke, uštipol ma ovad a mala som obrovskú reakciu, hrču na nohe... Tam mi to niečím natreli, obvazovali, stala som na jednej nohe, mama sa vykecávala a mne začínalo byť zle, ked sme vyšli von už som strácala vedomie a kým ma stiahla naspäť odpadla som. Prebrala som sa na lehátku, nohy hore, oni tri okolo mňa vydesené... A vtedy to akosi začalo. Zistili mi šelest, nízky tlak a akosi viac som riešila všetky moje výlety, či mi nepríde zle, či to zvládnem... Taká zdochlina vydesená... Ale navonok som fungovala akčné, športovala, nikto to netušil... Ale ja úzkosti desné. Hľadám ten bod, kedy sa dieťa stane úzkostlivé, kedy sa to stalo mne.... Ja som bola taký samorast. Akosi som sa len tak viezla s mojou rodinou. Aj napriek tomu, že sme boli 4 súrodenci, pociťovala som samotu a vôbec absenciu nejakej blízkej dôvernej osoby. Takou sa mi stal až manžel. On jediný vie o mne takmer všetko. Rieši som mnou aj úzkosť aj jej dôvody... Dnes ráno išiel neskôr do práce, ja som mala pocit, že ani nevstanem. Som úplne hotová. Teraz už ďalšia polka Lexaurinu. V týchto chvíľach už zvažujem, že naozaj budem musieť ísť na AD. Moje telo je už z toľkých úzkostí a stresu z nich vyčerpané. Myslím, že som obrovská bojovníčka. Cvičím, makám, bojujem za všetko na čo mám silu, ale moje telo ma zrádza. Aj teraz keď ti to píšem, revem, slzy sa mi lejú potokom, ani nevidím na displej 😂 Ale som rada že to zase po čase vypustím... Čaká ma pár náročných dní a potom sa to trochu uvoľní. My robíme do konca júla, takže ešte cesta predo mnou, ale už taká pozvolnejšia... S vidinou dovolenky /ktorú síce tiež prežijem na Lexaurine 😁/ a potom Zmeny...
@montemotherone 🙏🙏🙏
neboj sa, zase sa všetko ustáli a bude dobre a možno tie zmeny... Ti pomôžu
@1andrea111
Ahojte, pokial ide o NR, mozem aj ja 🙂 Len to musim vedieť skor ako 1 tyzden dopredu.
@1andrea111 klidne ku mne dojdite😘
@1andrea111 vďaka ❤️. Dúfam. To, že neviem čo ma čaká ma desí menej ako to, že tam ostanem 😊
@eliska13 vidíš, tak ja zase som mala aj obdobia, že som si fakt užívala, frčala, nebála sa ani toho alkoholu 😁 drvivá väčšina ľudí netuší, čo som zažívala v tých horších. U mňa to najviac "vykuklo" v puberte (takže to pripisujem určite aj hormónom, zvýšenej hladine estrogénu- depresívny hormón 😁 potom sa to ustálilo a +- sa dalo a po prvom pôrode to šlo už z kopca. Až doteraz. Prispel k tomu aj môj chaotický a pre niekoho možno až likvidačný spôsob života 😂 toľko sťahovaní a zmien by už dorazilo aj koňa 🤦♀️ To už nezmením. Úplne ako malé dieťa netuším, ale neskôr ma ovplyvnila dosť direktivna výchova sestry, apaticky postoj mamy, aký taký záujem otca... Keď mi terapeutka hovorila, ako sa už musím o seba starať ako dospelá a neočakávať to stále od rodičov, tak som si pomyslela, koľkokrát asi ona s mamou telefonuje, aj napriek veku, posťažuje sa jej, či ide pravidelne na kávičku či koláčik... Tú istotu potrebuje jednoducho každý a tú dieru možno zalepiť len inou láskou. Mne osobne vychádza dôvera a láska Boha. Ťažké, ale pracujem na tom. Inú možnosť totiž nemám. Lásku,pozornosť si nevynútiš, nerozkážeš si o ňu, ani nevyprosíš 🤷 ...ale chýba. Dnes som akurát mužovi hovorila, že mám pocit, že mám v sebe veľa energie, sily, odhodlania... ale akoby som mala kdesi nejakú trhlinu, seknuté zranenie, cez ktorú frčí preč ešte skôr ako ju vypustím tam, kde potrebujem. Ja nakoniec urobím, vybavím, dokážem, naraz na 4 frontoch... ale potom odkväcnem. Ale nie je to fyzická únava. Akoby som nevládala ani dýchať, akoby som každý úder srdca musela prácne nakopnúť...
Vizualizácia je super vec, povedala som si že budem tú "dieru" hľadať a pomaly lepiť 🙂 (inak manžel sa začal venovať aj hypnoterapii, takže plánujeme aj toto. On v tom vidí veľký potenciál, hlavne pri takých tých zraneniach z detstva. Potlačených, či zle spracovaných 🤔