icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

bulica
9. júl 2019

@elima ja mám suchý dráždivý kašeľ hlavne v noci a niekedy aj cez deň, niekedy akoby ma pierkom šteklili v hrdle, že musíš kašľať, neviem či je to spôsobené PP alebo je to alergia, asi by som to tiež mala riešiť a tiež ma zvykne štípať v krku ako ivcam2

dika
9. júl 2019

@eliska13 uz to chapem dakujem za vysvetlenie aj ked teda moc ma to nepotesilo.S tym sposobom rozmyslania to mas pravdu mna na to aj psychologicka upozornila a odvtedy si na to davam pozor hlavne kvoli detom,aby nekopirovali moje postoje/pristupy a uvahy...Ja napr.neznasam ked prsi a minule syn zacal lamentovat ze je skaredy den lebo prsi-neda sa nikde ist a bol smutny - presne ako keby som seba videla-tak ma to zamrzelo - ze toto je presne to co nechcem.

dika
9. júl 2019

@elima ja som s takym kaslom bojovala pol roka, az minuly tyzden mi to preslo. Ale ci to suviselo s uzkostou to ti neviem porvrdit.Kasel mi vznikol v januari pri klasickej inf.viroze ktorej som sa kvoli stresu nevedela zbavit asi mesiac.po uziti ATB ma chytili uzkosti ktore mi aj s kaslom ostali..bola som liecena orl aj pneumologom ale kasel nepresiel.na imunoalerkologii nic nenasli.Nakoniec mi kasel odisiel po akupunkture a pijem cinske odvary.

eliska13
Autor odpoveď zmazal
slavkasobanska
9. júl 2019

@eliska13 no je to tak .. mám zlú farbu pleti asi .

elima
10. júl 2019

@dika Ja som chora nebola, ale nejak to zacalo a mam pocit, ze teraz uz na to vkuse myslim a aj si to privolavam. U lekara som s tym zatial nebola, ale chystam sa.
@eliska13 Nemam ziadne info o astme, len som citala, ze to kasles vacsinou v noci a nadranom. Praveze ja mam v noci pokoj, ja kaslem cez den a hlavne ked som cela ako keby stiahnuta. Napríklad uz ked som vecer doma je to ovela lepsie, ale v praci brutal :(

bubu62
10. júl 2019

Mňa sa dr.pytala či by sme to skúsili vysadiť a ja že radšej nie.

dika
10. júl 2019

@bubu62 a ako dlho beries AD?

cupiii
10. júl 2019

uzivate niektore escitalopram a kwentiax?

sylvia30
Autor odpoveď zmazal
cupiii
10. júl 2019

@sylvia30 kentiax kolko mg?

sylvia30
Autor odpoveď zmazal
cupiii
10. júl 2019

@sylvia30 fuha ja len 50mg na aku dg ich mas ak, mozem vediet? kludne ip

sylvia30
Autor odpoveď zmazal
cupiii
10. júl 2019

@sylvia30 jaj tak vdaka drz sa

slavkasobanska
10. júl 2019

Ahojte kočky...no ja som túto noc nespala že ani 5 min ...ráno som išla k doktorke psych.dala mi nové lieky na spanie....nemáte niektorá skúsenosti??Lerivon 30 mg....ráno mám komisiu ..som úplne vyštavena..

ivka185
10. júl 2019

@slavkasobanska Neboj a hlavne nestresuj sa vsetko bude ako ma byt to neoplyvnis a len sebe uskodis, a ja verim ze to bude ok.😍

slavkasobanska
10. júl 2019

@ivka185 keď nový liek na spanie a neviem čo to urobí so mnou .

ivka185
10. júl 2019

@slavkasobanska musis vyskusat a mozno bude dobre ,neboj sa dopredu a ak nie tak zajtra nezoberies, a ty bez liekov nezaspis vobec?

slavkasobanska
10. júl 2019

@ivka185 nie nezaspím...teraz mám no nespím..tak mi dala iné

ivka185
10. júl 2019

@slavkasobanska no tak to je tazke ,ale musis verit ze ti sadnu a pekne sa vyspis, ja zas spim jak drevo bez tabletiek aspon zatial.

mekicom
10. júl 2019

Ako dlho ste užívali xanax pri liečbe uskostno depresívnej poruchu a aké silné dávky

eliska13
Autor odpoveď zmazal
petro1985
10. júl 2019

Ahojte všetci, vidím, že je nás strašná kopa s týmto nepríjemným problémom. Moje trápenie sa začalo, keď som mal 15 jedným nočným panickým atakom (silné búšenie srdce, panika, náhla úzkosť, pocit že umieram..) odvtedy to so mnou ostalo. 5 rokov som s tím bojoval svojpomocne, teda nijak, len som sa to snažil pretrpieť, keď to prišlo. Najhoršie bolo, že sa k tomu pridružila agorafóbia a ja som mal strach vycestovať čo i len 1-2km od miesta bydliska atd. časom prišli už aj depersonalizácie a derealizácie hlavne v zime, v jari postupne odzneli, nikdy však úplne (asi som sa aj dosť sledoval..) Samozrejme do 20tky som nevedel čo mi je, až náhodným lustrovaním internetu som natrafil na diskusie o podobných veciach. Šiel som rovno k psychiatrovi, ktorý mi potvrdil agorafóbiu s panickou poruchou. Dostal som vtedy to bol ešte Serlift, ale bol som po ňom unavený tak to zmenil na Faxiprol(venlafaxín) min. dávka. čas plynul, stav sa zlepšoval, ale hlavne vystavovaním sa nepríjemným situácia, ktoré mi pôsobili paniku plus cestovanie kvôli agorafóbii. Dostal som sa až po bod, keď som dokázal s priateľkou žiť 1,5 roka v Prahe, na minimálnej dávke Faxiprolu. Aby som Vás dlho nezdržoval 🙂 prejdem k veci. Kvôli rodinným problémom (rozvod rodičov, a ďalšie nezhody..) sme sa vrátili domov na Slovensko. Začali problémy z hľadaním práce, nespokojnosť s mojím životom na východe sr., frustrácia a slabšie depresie,úzkosť, hlavne v zime, zhruba 4 roky. Stále beriem venlafaxín (alventu) až do minulého týždňa min. dávku 37,5 mg. Hlavný problém nastal pred 4 mesiacmi, keď som nastúpil do práce a začal som trpieť nespavosťou, kým som si ako tak zvykol v práci nespavosť sa zmiernila samozrejme za pomoci polovice lexaurinu 3mg pred spaním. Problémy však nekončili, začal som mať mierne závraty a po pár týždňoch tinnitus v ušiach. Začali vyšetrenia, ktoré sa ťahali zhruba dva mesiace a ja som celé dva mesiace denno-denne prežíval silnú úzkosť(čo keď mám nádor, čo keď budem mať tinnitus do konca života..)riešil som to odkedy som ráno vstal, v práci až pokým som neľahol do postele. Nakoniec boli vyšetrenia negatívne, všetko je to vraj od krčnej chrbtice. Ok. Začal som chodiť na rehabilitácie. Všetko bolo v poriadku, kým som neabsolvoval plynové injekcie do svalov okolo krčnej chrbtice. Večer som pocítil silnú citovú plochosť, odrazu som nevedel nič precítiť, úplne ako keby som to nebol ja, vystrašilo ma to, zobral som si magnézium, lexaurin a ľahol som si spať, Spánok bol plytký, cítil som sa čerstvý, nabudený, ale aj napätý. Problém je v tom, že ráno som vstal úplne derealizovaný, akoby do iného sveta, v práci som bol úplne ako v inom svete, doma to isté a trvá to už tretí týždeň. Bol som u svojej psychiatričky, ktorá mi povedala, že je to normálne pri tak dlhom citovom vypätí ako som za tie mesiace prežíval, že mám úzkostnú depresiu a že musím navýšiť alventu aspoň na 75mg. Tak som aj urobil, beriem to tak 9 dní ráno po raňajkách, ale problém je v tom, že hneď do hodiny sa dostavia tie citové plochosti, proste ako keby som nemohol cítiť smútok, stres, úzkosť, radosť.., poobede to odznieva, ale derealizačka tu je stále. Vie mi niekto poradiť niečo normálne, či to odzneje, keď si mozog zvykne na vyššiu dávku, alebo ja už neviem. Bál som sa Schyzofrénie, čo moja psychiatrička vylúčila. Veľmi pekne Vám ďakujem za prípadné rady a postrehy

slavkasobanska
10. júl 2019

@mekicom ja užívam už 11 rokov ráno 0,5,obed a večer 0,25

slavkasobanska
10. júl 2019

@eliska13 ja viem ....

bubu62
10. júl 2019

@slavkasobanska myslíme všetky na Teba.

eliska13
Autor odpoveď zmazal
eliska13
Autor odpoveď zmazal
petro1985
10. júl 2019

@eliska13 ďakujem za tvoju reakciu, pracujem ako fyzioterapeut v dome seniorov, po pravde som si na začiatku nevedel zvyknúť, cítil som smútok, keď som si ako tak zvykol, prišli závraty plus tinnitus a následné myšlienky že som chorý že čo keď to je nádor a pod. Namýšľačky