Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@eliska13 ahoj, bol som u psychológa, vypočul ma, celý priebeh ako tie problémy začali, dal mi CD s takou 15 minútovou nahrávkou nejakej autosugescie a v podstate potvrdil diagnózu mojej psychiatričky (úzkostná depresia), dohodli sme sa na sedeniach každé dva týždne. Pocit ako by som to nebol ja a derealizáciu mám stále :(
@eliska13 ale zvládla si to 🙂 mám 3mg, problém je v tom, že ja mám tie úzkosti ako keby stiahnuté, ako keby mi ich ta alventa utlmovala aj depku, ale ja beriem ukludňováky len kvôli tím stavom čo mám tie dp a dr čo som spomínal, sú to tak nepríjemné stavy, že už neviem, trvajú už cez týždne
Ahojte ..no ja neviem čo mi je .ráno už oki,a teraz zasr zle od žalúdka,hlava,až na odpadnutie ..vôbec neviem z čoho .tlak m vyšší,dala som si tabletku .no uvidím .už ma to začína hnevať..čo mi je .
@eliska13 noo, bude to už 18dní čo som navýšil z 37,5mg na 75mg, take stavy som mával v minulosti pri cestovaní, mal som strach z pobytu v inom meste, chytala ma panika, takže keď som išiel niekam na nákupy do vzdialenejšieho mesta, alebo na výlet, dočasne sa u mňa takéto stavy derealizácie objavovali, ale len maximálne jeden deň a len pri stavoch keď som bol vystavený niečomu čo ma silno vystresovalo, vtedy som však ešte nevedel prečo to tak je a nebral som ani žiadne antidepresiva, až neskor po prvej návšteve psychiatra my cca pred 12, 13 rokmi diagnostikovali agorafóbiu spojenú s panickými atakmi.., momentálne nerozumiem prečo mám tak silné tie stavy, stále mi nesedí, že sa to spustilo presne v deň po rehabilitácii krčnej chrbtice (plynové injekcie). Čítal som na fórach o depersonalizácii a derealizácii, kde sa to ľuďom rozbehlo po silnejšom dlhodobejšom stresovom vypätí, alebo to zvyknú slangovo nazývať aj manažérska choroba, neviem, doktorka mi vravela aby som sa nesledoval, že to mám z toho, že sa stále sledujem, a premýšľam o sebe a tím mi uniká realita.., ale to je hlúposť, veď predsa cítim, že som stále ako v snoch, ako mimo reality, schyzofréniu mi vylúčila.., tej som sa bál najviac.., tak neviem, či to aj nespôsobuje ta alventa, je to vo vedľajších účinkoch, že sa môže vyskytnúť stav derealizácie alebo depersonalizácie, len neviem či sa časom aj tie vedľajšie účinky stabilizujú, alebo zvyknú pretrvávať..:(
Ahojte..je tu niekto este co sme si pisali pred rokom, ci dvomi?
Tak bambulka trpi depresiami aj uzkostami...v utorok budem vedie vsetko pri prepustani....od zajtra ma AD...no hruza..vvera okolo 22 tam prisla 12 rocna co sa chcela obesit...boze deturence nase
@mimiqa bože to je strašné čo sa deje .taká doba strašná...držím palce tvojej babulke ..nech sa dá do poriadku čím skôr .
@slavkasobanska dakujem....strasneee pre deti
@mimiqa Ale to sa jej neprejavovala ta uzkost alebo depresia nejako? Ale hlavne ze sa to takto skoncilo, bude na liekoch a bude dobre.Ta dnesna doba je cim dalej tym horsia, neviem ci je to vsetko tie pocitace ,nevedia komunikovat spolu ach boze moje su uz dospele ale tie vase malicke rastu do strasnej doby. Verim a prajem ti aby sa tvoja dcerka dostala z toho cim skor.
@eliska13 ahoooj... ano mama s 3 detmi, a sme sami..s muzom sme sa rozisli... nie je mi ktovieako, vela sa udialo za ten cas, ale dako zijem... neberiem nic len frontin, escitalopram mi nepomahal, mirzaten je dobry ale strasne z neho priberam, tak ho vzdy len vyberiem z lekarne a necham v skrinke odpocivat, ze snad mozno raz sa k nemu zas vratim.. casto mavam taky pocit, ze by som mala, ale tie kila su odstrasujuce... ale chodim do prace uz 7 mesiacov, ono nieco sa pomenilo, cosi k lepsiemu, cosi k horsiemu... tazko to je, a ani nehovorim, ako tazko je to s detmi samemu cloveku..ale aj predtym som bola vacsinou sama a muz mi prisiel domov iba zrat nervy, takze asi tak
@eliska13 ahoj, dcera je najstarsia, 15 a pol ma uz. Potom chlapec 13r a najmladsi bude mat 9 koncom augusta. Ja mam stale triezvy pohlad, len emocne to nejako neviem mat pod kontrolou. Deju sa mi zvlastne veci, niekoho som stretla, ale zle to dopadlo, dotycny bol zadany, tak teraz sa z toho neviem spamatat. Bolo tazke to ukoncit. V praci inak dobre, zaciatky boli vselijake, ale teraz uz fajn, ale niekedy sa mi nechce, asi ako kazdemu. Decka v pohode, samostatne jednotky, s tym nemam problem, aj ked nevedela som si to predstavit, ako to budu zvladat, ked budem v praci, kupodivu je to super, ziadny problem. Horsie je ked ochoreju a pod., nema kto s nimi ist ani k dr. Chvalabohu, ze uz tak casto chori nebyvaju.
Preco saskujes s tymi liekmi, ked vies stale ako to dopadne? Ako ja mam co najmenej hovorit, tiez saskujem, ked ich neberiem, akurat ten frontin vecer, bez neho nezaspim. Budim sa aj tak stale kazdu chvilu, ale nebolo to lepsie ani s Tritticom ani s Mirzatenom, akurat ze Mirzaten ma nakopol tak dusevne vzdycky, mala som chut aj nieco robit, inak robim vsetko z donutenia, aj to na poslednu chvilu. Ale chcela by som to dat bez AD, vsetko sa pre nieco deje a je to tak ako ma byt, musim sa s vecami vyrovnat na triezvo... ad mi uplne skresluju pohlad na vsetko, akoby som to nebola ja, ale niekto uplne iny.
@eliska13 pred rokom mi zistili hormonalnu nerovnovahu, tak som premyslala, ci aj to nie je na vine, ze mi je ako mi je, v podstate z histologie sa zistilo, ze mam tak rozhadzane hormony, akoby som sla do prechodu. Mam 33 rokov. Skusali na mne vselico, teraz beriem antiko a vyzera ze lepsie som na tom, taka vyrovnanejsia sa citim, aj ked casto som v depkach, najhorsie je, ze nemam nikoho, s kym by som si rozumela, ludia su hnusni, nikomu sa neda verit. To ma tak hrozne trapi, ze napokon aj tak vzdy zistim, ze jediny, na koho sa vzdy mozem spolahnut, som ja sama. Preto najdolezitejsie pre mna je mat sa rada, vazit si samu seba, lebo na svete neexistuje nikto, kto by mi mohol pomoct, ked je naozaj zle. V tazkych casoch ostane clovek aj tak na vsetko len sam so sebou. Ja viem, pesimisticka uvaha, ale jednoducho je to tak a vnimam to kazdym sklamanim cim dalej tym viac. Na druhej strane, nechcem sa uzavriet pred svetom, ani pred ludmi, v podstate som mlada este, a mam toho kopec pred sebou. Len strach uz mi nejako nedovoluje vyjst z tej bubliny a opat niekomu doverovat, a nemyslim to iba v partnerskej rovine, ale vseobecne.

@mekicom užívam 150mg vecer mam depresivnu a uzkostnu poruchu cez den mam iba lexaurin ale neberiem ho casto