icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

mm103
24. júl 2019

@cupiii môžem sa opýtať koľko máš rokov čo berieš a čo na to dr?☺️ tes sa a zabudla som.povedat gratulujem 🥰

cupiii
24. júl 2019

@eliska13
@mm103 mega sok len sa bojim ked budem bez liekov na tie prve dni ako mi bude olus piatok odlietam do UK deti maju 8 a 6 velkacky ❤️❤️❤️

cupiii
24. júl 2019

potom mi tie signaly davat vsetko dokopy a davalo to zmysel

mm103
24. júl 2019

@cupiii určite sa potešia a manžel tiež neboj 😊

dika
24. júl 2019

@cupiii perfektne blahozelam👍

eliska13
24. júl 2019

@cupiii tak dievčatá sa potešia🙂

cupiii
24. júl 2019

@eliska13
@dika ste zlate moc dievcata😍🙏

slavkasobanska
24. júl 2019

@cupiii blahoželám....

cupiii
24. júl 2019

@slavkasobanska dakujem krasne.....

kajkag
24. júl 2019

@cupiii gratulujem. Krásne tehulkovanie😉

cupiii
24. júl 2019

@kajkag si zlata vdaka moc ❤️

kajkag
24. júl 2019

Zienky, od 15.7 mám dovolenku. V praci nemám bolesti hlavy. Teraz mám stále bolesti skoro každý deň...Necítim sa ani dobre,celý týždeň chodím po dokroroch. V pondelok na gynde, chvalabohu všetko ok. Dnes u psychológa a zajtra na reumu. Som nešťastná, ked mam chodiť po dokroroch. U psychologa všetko oki. Ako som prišla nepokoj a trás tela. Neznášam to. V sobotu už idem do prace...nejaká som furt napätá 😣😣

slavkasobanska
24. júl 2019

@kajkag ja mám tiež bolesti hlavy už skoro 2 týždeň ..

eliska13
Autor odpoveď zmazal
ivka185
24. júl 2019

@kajkag Ja tiez memam hlavu v poriadku uz druhy tyzden, tiez som nervoznejsia ,obcas aj rozklepana ,ale neviem preco.Nemam dovod.

kajkag
24. júl 2019

@eliska13 nerobím nočné, len denné 12tky.

kajkag
24. júl 2019

@eliska13 manžel ma masiruje, hlavne siju, ta ma veľmi boli...🤔

kajkag
24. júl 2019

@ivka185 ved toto, že žiadny dôvod a rozklepana😠

ivka185
24. júl 2019

@kajkag Prave teraz som po masazi, mna masiruje syn ma urobeny masersky kurz. Ja mam problemy s chrbticou uz vela rokov ako robim v kuchyni sa to kazdym rokom zhorsuje.

kajkag
24. júl 2019

@ivka185 tak to máš super, že syn je masér. Môžeš mať masáž hocikedy🙂

ivka185
24. júl 2019

@kajkag Ano to aj mam ked je doma inac je ucitel len masera si urobil ako hobby.

sticker
ivka185
Autor odpoveď zmazal
eliska13
Autor odpoveď zmazal
eliska13
Autor odpoveď zmazal
lanitram
25. júl 2019

Ahojte baby, zvlast @eliska13, ty si tu pre mna velmi napomocna. Sa po dlhsej dobe ozyvam, lebo posledne dni som totalne prevalcovana uzkostou ☹ Zajtra ma syn uplne posledny den v skolke a zrejme aj to umocnuje moju uzkost. Tak strasne som na neho naviazana, ze sa len tazko zmierujem s tym, ako mi rastie a bojim sa, co ho caka v skole v cudzom state, v cudzom jazyku. Koncom augusta uz odchadzame za muzom do Polska. Donedavna som vsetko este hrdinsky zvladala, ale nakopilo sa toho moc. Mam mamu, ktora je mojou najblizsou osobou, najlepsou kamoskou, jedina ona mi pomaha ako sa da. O tyzden ju caka operacia, cize bojim sa aj o nu. Velmi. Budem s detmi uz nonstop sama. Mala uz ma 7 mesiacov a velmi zle obdobie. V noci mi stale zle spava, teraz je navyse chora, tak chce byt stale len na rukach, nikde nevydrzi sama. Citim sa strasne vycerpana, lebo vsak stale som s detmi len ja. Muz ked mi pride domov, je doma 1 a pol dna, to chce co to porobit von, kolkokrat ani neviem, ze bol doma. Ubija ma samota. Velmi. Tak to vo mne zase vcera prepuklo. Priserna uzkost, ale priserna, ktora vas opanta a vyzmyka ako citron. Zase som tam, kde som bola. Bojim sa, aby som jedneho dna nezosalela, spomienky na vsetky uzkostne stavy vo mne vyvolavaju este vacsi strach. Proste odkedy som uzkosti prezila, nezbavila som sa toho strachu, ze pridu znova. A tak akokeby som si ich sama privolavala. Vlastne neviem ani na co pisem, mozno sa potrebujem len vyrozpravat. Neviem ci to uz fakt nezvladam vsetko a je to normalne, ze ma to vzalo, alebo som len zbytocne precitlivela. Neviem ako dalej. Lieky neberiem a nechcem brat. Viem a uvedomujem si, ze nie su riesenim mojich problemov. Pokusam sa stale pomahat si sama. Pomaha to, neraz to zvladam, ale teraz je toho asi naraz prilis vela a nezvladla som to ☹

slavkasobanska
25. júl 2019

@lanitram ahoj...úplne ťa chápem,síce nepoznám,...je toho veľa na teba,nemáš ani chvíľku na seba čas??aby si vypla,odychla..lebo takto to máš veľmi ťažké,..skús sa porozprávať z manželom..aby si mala sem tam čas na seba...držím palce aby sa ti polepšilo .

lanitram
25. júl 2019

@slavkasobanska mam chvilky, kedy malicka spi, len to kolkokrat neviem ci oddychovat, ci nieco robit, casto potom uz len cakam kedy sa zobudi aby kolobeh pokracoval dalej. Nenaspi toho vela cez den a v noci sa bude stale so zeleznou pravidelnostou. Takze moj den je iba o nej povasine. Kym je teda maly v skolke. Ale od zajtra uz bude mat prazdniny aj on, tak budem aj s nim. Ja sa proste neviem zmierit so samotou. Mam aj blizku kamosku, ale byva mimo mna a len sem tam je tu v nasej dedine, takze som s nou tiez malo a nadvazovat nove vztahy, na to nie som. Som stale v kolobehu deti a samoty, vecneho odlucenia od manzela. Uz dva roky takto zijem a za tie dva roky sa mi psychika totalne rozhadzala. Uz prestavam verit v lepsie zajtrajsky. Mam aj terapeutku ako som tu pisala davnejsie, cez internet spolu volame, lebo nemam ako chodit do mesta za nejakou inou. Ale prerusila som uz aj to, lebo bolo mi dobre, tak som myslela, ze uz nepotrebujem terapiu. Teraz sa to vsetko zase nakopilo a zase mam cierne myslienky. Casto ma boli hlava, ten zly spanok uz ani nehovorim ako ma nici, posledne dni som aj akokeby prechladnuta alebo co, neviem ci aj to moze mat vplyv na psychiku. Ale hlavne blizi sa jesen a ja som vlani v jeseni prezila svoje najhorsie panicke ataky, najhorsie uzkosti ked som bola tehotna. Je to pre mna obrovska trauma. Neviem ako sa zbavit tychto myslienok. Stale sa proste niecoho bojim, prilis vela nad vsetkym rozmyslam. Cele zle v mojom pripade.

ivka185
25. júl 2019

@eliska13 Mas uplnu pravdu on si urobil este aj plavcika ,potapacsky ,a kurz prvej pomoci jeho take bavi a teraz cez prazdniny robi plavcika u nas na kupalisku,je to ovela kludnejsie povolanie ako ucitel, ale co vybral si sam ,ale v buducnosti mozno aj to zmeni ak pride o nervy pri tych detoch.Ja som tiez niekedy isla na masaz ,ale nedalo sa stale ,je to velmi drahe tak len obcas ked uz to bolelo velmi. Dnes uz aj u nas vyslo slniecko snad uz sa to zmeni ,lebo doteraz prsalo kazdy den. Uvidime aky bude den,idem varit zapekanu cuketu s mletym mesom a syrom ,uvidim co s toho vyjde, ale synovi urobim asi granadir lebo on cuketu nebude. Tak pekny den.🙂

eliska13
Autor odpoveď zmazal
slavkasobanska
25. júl 2019

@lanitram no to poznám,.. samota je aj u mňa veľký problém,neviem ako ti poradiť,..skús sa zase spojiť s terapeutkou,a uvidíš..