icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

mekicom
18. aug 2019

@esselte
Alkohol dokáže vynulovat spätné liečbu a pri väčšom množstve aj niekoľko dní naspäť a pri častom používaní môže nastať že sa vynuluje liečba a začínaš úplne odznova

esselte
18. aug 2019

@mekicom ach,tak to radšej nie,už nechcem zažiť to,čo na začiatku,bol to otras,4 mesiace som bola na marodke ,este aj po rokoch,uz to bude 7 rokov,co beriem ad,sa mi niekedy objavia priznaky,ja mam panicku poruchu,je ťažké stale vysvetľovať,že nepijem,ale radsej to budem aj naďalej vysvetľovať,no na začiatok by som sa vratit nechcela,to radšej nevypijem ani kvapku

mekicom
18. aug 2019

@esselte ja som to tak malá teraz pri bratovej svadbe kde sa stav zlepšoval a nakoniec som prišla k lekárovi a ten povedal že je vidieť že stav sa zhoršil ale ja som mu ani nepovedala že som si dala alko. Potom som sa rozprávala s inými dr.s ty mi to takto vysvetlili že je to možné.

mekicom
18. aug 2019

@tuzobnik máš s alkoholom nejaké skúsenosti alebo informácie

kajkag
18. aug 2019

Asi tak v maji som vypila asi 4 glgy vína. Za pol hodinu som sa cítila ako opitá. Nikdy viac!!! Už som abstinent

tuzobnik
18. aug 2019

@mekicom Treba si vybrať. Buď alkohol a choroba. Alebo lieky a bude ti dobre. Ja nepijem ani nefajčím už 15 rokov a nechýba mi to.

mekicom
18. aug 2019

@kajkag a nezhoršil sa tí na druhý deň stav

kajkag
18. aug 2019

@mekicom to nie

eliska13
18. aug 2019

@kajkag ty máš aj ukludnovak okrem AD?
@mekicom tomu neverím aké, že sa vynuluje liečba?veď AD zvyšujú hladinu serotonínu ak ho máš málo či dlhodobý stres máš úzkosti je Ti zle...ak sa receptory nasytia neexistuje, aby sa 2 pohármi vína niečo stalo.Ano pri neliecenej depresii alkohol znásobí prežívanie a človek je ešte viac v depresii ...
Ja si dám v lete občas pohár, dva vína možno raz za mesiac, občas bavorak a nič mi nie je.Ale neberiem ukludnovaky na tie viem, že by sa nemalo pit.
Ty píšeš, že sa stav zlepšoval a doktor povedal, že vidieť, že sa zhoršuje tak ako si sa citila?

kajkag
18. aug 2019

@eliska13 áno, mám ukludnovak

eliska13
18. aug 2019

@kajkag tak to preto hneď Ti stúpol do hlavy alkohol.ja som si pred cestou lietadlom dala Lexaurin a na večeri pol pohára piva a cítila som to.

mekicom
18. aug 2019

@eliska13 mne to povedal dr.to som si nevymyslela sama

1andrea111
19. aug 2019

@esselte ja si obcas dam a je to ok nevidim ziadne zmeny

slavkasobanska
19. aug 2019

Ahojte kavickarky , tu čítam o pitie alkoholu , ja od kedy beriem lieky vôbec nepijem nič, lekárka mi povedala že deci vina si môžem dať ale len občas ale ja som úplne ako opitá bola, tsk už 11 rokov vôbec nič a nechýba mi to....ale každý sme iný a inak mame v Poprade horúco , tak si Užijte pekný deň

bubu62
19. aug 2019

No ja si normálne biele víno dám..

slavkasobanska
19. aug 2019

Kocky no bola som zase trénovať , na pošte, strašne veľa ľudí až som chcela odísť no dala som to , obchod a už som doma, horúco je mam dosť , ale teším sa že som vydržala na pošte .pomalickY zo pôjde hádam

petro1985
19. aug 2019

ahojte, mal niekto pri AD zápchu, aj 4-5 dní? Na začiatku liečby, alebo pri navýšení dávky?

ivka185
19. aug 2019

Ahojte no ja som dnes bola uz v praci po dovolenke ,roboty vyse hlavy ale zbehlo to raz dva ,konecne medzi ludmi.Nechcem to zakriknut ale zatial to ide bez uzkosti ,dufam ze to tak ostane aspon chvilu.Dnes mame cirkevny sviatok tak som prisla z prace urobila si kavu a lezim na gauci. Ku veceru este dam mensiu turu na bycikli. Majte sa krasne a pekny den vam zelam.❤

kajkag
19. aug 2019

@petro1985 ja som mala zápchu pri začiatku užívaní, asi po 2 týždňoch už všetko bolo OK😉

mimiqa
19. aug 2019

Ahojte moje....ako sa dari...polepsilo sa uz??? Tak ja velke zmeny..ostavam sama s dvoma detmi..zatoal to davam na 1....ideme dalej....aky bol vikend???

ivka185
19. aug 2019

@mimiqa Ahoj ja celkom dobre uz pracujem po dovolenke ,vikend sme mali taky trochu sviatocny vcera bolo Heleny tak sme boli na grilovacke u tety.Radsej byt sama s dvoma detmi ako zit s d.....m prepac za vyraz ,podla mna ty to das si silna zena.Zi pre svoje deti a tez sa s nich ,vsetko bude tak ako boh da.

sticker
petro1985
19. aug 2019

@kajkag Dik za odpoveď 🙂

esselte
19. aug 2019

Ja som si dala prosecco,normalne asi 4 dcl a nic sa nedialo,horsie to je ak si dam niečo ostrejšie,ja som čítala,ze alkohol podporuje depresiu,ale v malom množstve nevadí,na dovolenke som si dala normalne pivko v tej horucave anic sa nedialo,neviem,asi je to u kazdeho iné, nepijem vôbec,ale občas mam chuť ,ale ak ma byt zle,tak radsej nič

esselte
19. aug 2019

@1andrea111 ja tiez nevidim zmeny,nic mi to nerobi,nie ze vypijem fľašu,ale trocha a teraz v lete pri opekacke a ak mame návštevu to nejako k tomu patri,potom sa vsetci pytaju,ze preco nepijem a neveria mi,to je na tom take zvláštne

esselte
19. aug 2019

@eliska13 podľa mňa môže akurat viac udriet do hlavy,nic viac ale tu nejde o litre vina,ale o trocha a este zalezi aj na tom,ako sa prave vtedy cítiš,podla mna,v akej si nalade a stave

eliska13
19. aug 2019

@ivka185 budete mať od septembra viac stravníkov museli ste niečo dokupovať, viac personálu?
@esselte pri ukludnovakoch udrie do hlavy skôr sa opijes, ale ak niekto berie len AD nevadí to zase nehovorím vypiť fľašu😁ale pohár, dva raz za čas určite nevadí alkohol podporuje depresiu kto je depresívny opije sa, vytriezvie a druhý deň je ešte viac skluceny a preto sa znova opije a tak ďalej..., ale to sú ťažké stvy nie toto čo tu mi riešime

eliska13
19. aug 2019

@mimiqa je to už iste nejako ste sa dohodli?ak áno, tak dobre robíš😆len by Vás ťahal ku dňu, ale nerozumiem ako sa niekto tak môže zmeniť.Ako dcéra teší sa už do školy?môj vôbec a ja dupľom😂

mimiqa
19. aug 2019

@ivka185 tak veselo si mala super😂😁jasne radsej sama ako s niekym K2...dam to...deti mi davaju velku energiu

mimiqa
19. aug 2019

@eliska13 dcera sa tesi...az sa cudujem😂😃tak nove prostredie..ludia...no nedohodli..nemozem byt s niekym co ma tyra..nikam nemozem chodit..vydiera s peniazmi...az udrel a skrtil a krical ze ma zabije...ma sere ze nevieme kde je..potrejem aby sa to uz pohlo siel vypovedat a vsetko na sud..chcem uz pokoj

esselte
19. aug 2019

@eliska13 jasne,malo nezaškodí,si myslim