Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@bubu62 vyspávam do dvanástej :D
@slavkasobanska tak fajn sú šikovní.Predsa je to dobrý pocit, že sú na SK a nie za hranicami.Cakaju Vás samé pozitívne veci svadba a verím, že čoskoro budeš babka😆a dcéra je preč dlhodobo či rok, dva a ide spať?
Ahojte dievcata tak ja mam prvy tyzden v novej praci za zebou.Zvladla som to ale trochu sa mi pohorsilo tak neviem ci si zvyknem alebo ako to budem riesit.Hlavne rano mi byva zle...je to stres pre mna ale tak pracovat musim tak snad nabehnem....
@eliska13 no dcéra nemá na pláne sa vrátiť , ak bude po zdravotnej stránke v poriadku tak sa nechystá vrátiť , chce aby sme mi chodili za ňou ...ale som na ňu hrdá že sa v mladom veku tak osamostatnila a ešte tsk ďaleko .
@dika držím palce , nech to zvladas je zo určite veľká zmena v živote a aj stres
@patricia_b aj ja by som niekedy chcela tak späť dlho no ja vždy rovnako vstávam o 7,30 , nedá sa mi potom už späť
@slavkasobanska dakujem pekne☺
@slavkasobanska Ahoj Slavka no ako dnes tlak ,spis este bez tabletiek , pomaly to na nas bude doliehat blizi sa jesen, ale musime sa pozitivne naladit a nedat sa. Ja tiez som taka jak mechom udreta ,potim sa jak slon ale fungujem ,co ine mi ostava. Neviem ale mam taky pocit ze vsetko to je v hlave jak sa nastavis tak bude.Viem ze to dame sme silnejsie ako si myslime.🙂
@ivka185 ahoj Janka, áno dáme to , sme silne ...tlak dnes oki, spím bez liekov síce som sa zobudila o 4 že som vyspata,dala som si magnezium a spala som ďalej, všetko je v hlave , len sa presmerovať musíme
@slavkasobanska Ale my to vsetko vieme ,len je to pre nas tazko zrealizovat. A dobre ze sa tlak stabilizoval a si v ramci moznosti ok. Odychuj a uzivaj si nedelu.
Ahojte žienky,som tu nová ani raz som sem ešte nepísala.Od 5 r.po uraze mám epilepsiu,keď som bola v puberte záchvaty každú chvíľu a moja psychika bola biedna že som sa ocitla u psychologicky, pomohla mi a bola som fit,neskôr keď som maturoval sa mi vrátili úzkosti ,zas psychológ a bolo ok dlhšie,znova sa mi úzkosti po skončení Bc.studia tak zas psychológ ale pomohlo,pýtala som sa ho či to niekedy sa prestane vracať a on že vždy bude raz dobre a raz sa vrátia úzkosti.Potom v 26 tke som mala úzkosti znova psychológ a bolo dobre vyše 2 r. Mám 3 a polročnú dcérku a 2 ročného synčeka,nejdem sa doma zastaviť,malého som kojila v podstate rok a pol kvôli kojeniu som riadne v noci nespala,nevedela som čo je to normálne spanie,neskôr som už povedala dosť a začala som malého odstavovat od kojenia a ako som to začala robiť ja neviem či hormóny či čo zas sa vrátili tie úzkosti,neskôr sa mi po 11 r.vratil záchvat ocitla som sa v nemocnici.Povedali mi že sa to všetko nahromadilo, vyčerpanie,stres,nespatie dlhodobé tak to telo už nezvládlo,no a po Tom pobyte mávam často úzkosti,bojím sa že mi chce jazyk akokeby zabehnut-pritom nie,je mi do plaču veľakrát že mám takéto stavy,večer mám problém zaspať iba som si kúpila Persen Forte to troška pomaha,každý deň mám nejaký nepokoj,nervozitu,mám potom problém jesť,nechutí mi a chce má natiahnuť na vracanie,no musím jesť aby som neschudla.Nedavno som mala kopec stresu kvôli tahaniu zuba ktorý mi trhali hodinu,potom stále stres že som si nešla nájsť prácu,že sa mi nedarilo,nakoniec sa mi podarilo nájsť a 2.9.nastupujem.Chcem znova zájsť za psychológom len neviem ešte ako budem robiť tak podľa toho by som sa k nemu objednala.Obcas sa mi robí také zvláštne a očami a lekárka že si to spôsobujem sama stresom.Ako ste zvládali úzkosť vy,ja neviem prečo to mám,prečo si neverím,mám zdravé deti,manžela výborného,nepije a ja tu stresujem a panikarim.Povzbudte ma nejak.Dakujem
@uzanka16 tak si toho už zvládla veľa nie?dve deti hneď po sebe, štúdium, hneď si si našla prácu máš byť na čo hrdá a deti aké krasne😄psychológ pre podporu je fajn vec veď vidíš, že Ti viac x pomohol.Aj si niekedy brala lieky?možno len také na úzkosť by Ti trocha pomohli si taky typ hneď zo všetkého vystrasena, ale vidíš zvládneš všetko postupne neboj sa
@ivka185 nič na nás nebude doliehat žiadna jeseň😍budeme piť čaj a sedieť pod dekou a pozerať nové serialy.inac neuveríš dnes som tiež na to myslela, že krátke dni, nuda, zlá nálada..., ja len verím, že bude pekne babie leto aspoň do konca októbra, potom prípravy na Vianoce a na Nový rok sa vždy teším, že už sa predlžujú dní a čakám na jar.niekde som čítala, že minulý týždeň čo bol spln, že to už je pre naše telo biologická jeseň aj, keď kalendarna ešte nie.ked vidím ako skoro sa večer stmieva mám nostalgiu.
@slavkasobanska ja som v takej skupinke na FB a tam je adminom psychológ a ten tvrdí, že to, čo prežívame ako sa cítime počas dní sú len naše pocity a myšlienky a pocity a mysl.sa dajú zmeniť myslením vraj....takže máme všetko vo svojich rukách.mne aj psychologička povedala, že tým, že rozmýšľam nad hlupostami čo by bolo, keby, a lutovanim čo bolo, minulosť si sama privodzujem zle stavy.pravdu má ...len už máme veľa myslenia automatického ...hneď skočí pochybovacna myšlienka.
Ahojte kocky , no idem prestať fajčiť či mi nebude lepšie
@slavkasobanska faj potom vedieť, či pomohlo... Aj ja sa chystám prestať, len som veľmi slabá....
@eliska13 Ahoj plne s tebou suhlasim vo vsetkom a presne tak uz je vidiet ze dni su kratsie o 8 vecer uz tma.Ja viem ze to vsetko je v nasich hlavach ale aj ked to viem nedokazem to zmenit ,vzdy ma napadnu sproste myslienky co keby ,ako ,preco ja si myslim ze z tej mojej sprostej hlavy uz nedokazem dat prec je to tam uz dlho zakorenene.
berie niekto z Vás trittico?
@ivka185 áno je, ale nemôžeme rezignovať.Ved aj ty si mala hlúpe myšlienky pred dovolenkou a ako bolo super😉ja som to niekde čítala, že ten vzorec toho negativizmu strachu máme v hlave a vždy pri niečom novom vyskočí a začne nás strašiť a ani si nepripustime, že by to mohlo aj byť dobre, lebo si neveríme a pod...vždy do všetkého so strachom.
Minule som mala krásny príklad moja susedka má teraz pred 40 tkou prvé dieťa a často su u nej rodičia a hovorila som jej, že vo veku jej dcéry som syna často vozila na bicykli v cyklosedacke, že to bolo super.A ona, že ja by som veľmi chcela, ale babka hneď lamentovala, že spadneme a mala si hlavu rozbije, prejde nás auto...a už ten strach hodila na ňu a bolo vybavené.Teraz konečne sa odhodlala išla na miesto kde nechodia auta, išla pomaly a chodia skoro každý deň.hned ju znechutili a zneistili a už videla ako si dieťa dokalici.A takéto hlúpe vety vedia celý život zničiť, keď sú rodičia moc úzkostlivi
Dávam si veľký pozor čo a ako hovorím synovi, lebo viem, že ja som bola dosť úzkostlivo vychovavana
Chcem sa spýtať, tý čo berú-brali Rispen,Asentra či pribrali.a či je to pravda že sa preberá?
@lauraaaaaa ja beriem síce iné lieky, ale tiež mi bolo povedané, že môžem pribrať a pribrala som 26 kg za dva mesiace a teraz to nechce ísť dole, tak ak máš v príbalovom letáčiku ako vedľajší účinok nárast hmotnosti tak to neber na ľahkú váhu, zdravo sa stravuj, hýb sa a nemalo by to byť až také zlé 🙂
@patricia_b lebo ja som pribrala tiež mala som 47 a pribrala na 72kg.no a tiež to ťažko ide dolu.
Mudr. Iveta Fizikova - ma s nou niekto skusenost ? Dakujem.

@patricia_b kde sa tulas?