Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@patricia_b Tak čo ja hresim 11r., že sa hra hry, keď tu pomaly 40 tnik sa po večeroch hra😉 tak to rozoberte mne sa vždy páčili na terapii tieto domáce ulohy málokedy som na nieco prišla😊nikdy to nezažil možno to berie ako vyhovorku, lenivosť a to Ti nepridá na sebavedomi.Rozumiete si v niecom či najradšej by si s ním nebola?
@eliska13 on sa hrá celé dni, od rána do rána (keď je doma) a ja som sa aj snažila to stopnúť a vraj sa hrá kvôli mne, lebo sa nič nedá a ja som kedysi chcela ísť tak sa niekam prejsť, pozrieť a on nebol schopný sa vytrepať od pc ... teraz chodím s kamošom na akcie, lebo ani na hody so mnou nechce ísť
@eliska13 a najradšej by som s ním nebola
@patricia_b On má možno väčší problém ako ty.Nic sa nedá?ty mi prídeš aktívny typ človeka, ale asi nemáš toho správneho vedľa seba, alebo ho treba konecne zobudiť.Ved korčuľujes, cvičila si aktívne, doucovala, študovala, prázdniny si mala turistické ty nie si domased a, keď si tak aj to robíš pre malého matematické aktivity a rôzne....strikujes.mozno on Ťa ťahá dole porozmýšľaj ty si sikovna.Ved komu dobre padne odmietanie ako to robí on.
@eliska13 ja si myslím, že toto všetko mám aj kvôli nemu ... tri roky sa poriadne nechce so mnou rozprávať, len príkazy, toto urob, hento urob, toto musíš, tamto musíš
@patricia_b no a od februara sa citis lepsie ci ani nie?a napriklad rodicia ti pomahaju vies ze mas aspon nejaku oporu,ked chlap zlyhal..velmi drzim palce,aby si bola cim skor ok,aby sa zivot opat otocil tou spravnou stranou..inak ta obdivujem matematikarka,zavidim ja aj na 2+2 beriem kalkulacku 😁🙊
@patricia_b ako u nás on má poslal k psychiatrické ja som už ok kludna sa mi vysmieval načo tam chodím teraz je nervózny že neriešim mám sakám parky 😂.. a kebyže mu jasne povieš buď bude pri tebe stať nech zmení postoj inak ho opustíš?? Možno zabojuje
@vierkaaa85 necítim sa lepšie, ale dúfam, že to čoskoro už príde ... ja mám rodinu na východe a ja som v BA, takže nemajú ako pomôcť, teda malinkému posielajú oblečko, brumíkov a tak, ale pomôcť s malým len keď prídu sem tam na návštevu, alebo my prídeme za nimi
@mimiqa zvažujem po psychoterapii debatu, že ak sa nespamätá a nepochlapí, lebo na pc sa hrajú malí chlapci, tak si neželám, aby malý chodil ku ním domov, proste je môj a on sa môže aj posrať od zlosti ... aj tak sa chcem s ním rozísť ... podľa mňa sa nezmení, som ho volala poď s nami na hody a on nie (teraz je síce malý chorý, takže sa nedá, ale), že mám ísť bez neho, volám ho na bielu noc, on nie, volám ho na dva koncerty, on že nie, tak ja idem s kamošom, ktorý ma bol v nemocnici pozrieť viac krát ako chlap, chodí so mnou do kina, na koncerty a podobne (a nemal by problém mi postrážiť malého, aby sme išli s chlapom)
Ahojte kavickarky , ja už po káve , u nás je zamračené tak verím tomu že dnešný deň bude super aj tak , to iste prajem aj Vám
@patricia_b smutne klop klop môj miluje malého je snim často aj okupe mám čas pre seba ... ako načo je svami potom??? Čo sa nevidí
@slavkasobanska 😘 tiež po kávičke aj zákusok som zbastila 🤣je po diéte
@mimiqa on mal stretnutie s mojou psychiatričkou a sama mi povedala, že ho nevedela odhadnúť, že celé to bolo umelé, hrané, pod kontrolou aby nevyzeral zle a urobil dojem ... akože jemu ťažko niekto dohovorí, že krista spamätaj sa ... mal sa spamätať, keď som bola prvý krát v nemocnici, nie on mi radšej dopomohol ísť tam druhý krát
@patricia_b A svokrovcov máš?on je od teba aj starší, že? možno má pocit, že Ťa musí dirigovať.cas ukáže možno ten tvoj kamarát je tvoj muž čo Ti bude oporou.
@eliska13 svokra čaká, kedy my prídeme za ňou, tu bola len raz, aj to bola na služobke, tak sa na chvíľu zastavila ... ale pre chlapa to bude trest, ak nedovolím, aby tam malý chodil a som ochotná požiadať o zverenie do mojej opatery
@patricia_b máš to ťažké ti poviem, dôležité je aby tá rodina podržala , no ja mam to iste, mne cudzí ľudia pomôžu keď to potrebujem, stačí pochopenie, povzbudenie ... nechceme veľa
@patricia_b ale aj malého ochudobnis o vzťah s nimi či nie?Ty tam nechodíš s nimi nemáte sa radi?
@eliska13 chodím tam, ale ako inak mám rozhýbať chlapa? jedine zatrhnúť niečo na čom mu záleží, cez sviatky sa nebudeme deliť, že polovicu u nás a polovicu u neho doma, proste pôjdem s malým len ku nám a bodka ... už nemám chuť skákať ako on píska a sľubuje, ako sa nebude hrať a skutek utek, proste bude chodiť sám, ja jeho mamke napíšem ako sa veci majú a ona pochopí
@patricia_b Takže on sa hrá a máš pocit, že sa Vám nevenuje a všetko je na tebe?ja som ho mala podľa tvojich príspevkov ako za takého čo doma uprace, navarí....tak on sa aj neskoro ženil či mal vzťah neviem či ste zobrati asi žije ako starý mládenec.Ono tie hry býva utek.No veď áno, ak nie je s ním normálna reč som chorá mám problémy, pomôž nenakladaj mi tak, tak jasne, že ste sa odcudzili a ešte, keď nikam nechce ísť vyvetrať hlavu.ja tiež potrebujem niečo vidieť, zažiť, turistika by ma doma kleplo cez víkend.
@eliska13 párky tak akurát uvarí a upratovanie nehrozí, max. riad umyje ... on sa chcel ženiť, keď bude pekne, keď sa dohodne jeho rodina na jednom termíne, keď budeme mať svedkov, keď sa už nebudem liečiť, lebo zrejme som pre neho psychopat, ale viac to neriešil nepýtal sa, raz sme boli za farárom dohodol sa termín a tam to skončilo o týždeň rušil termín, akože fakt už mám dosť, mňa celé dni doma, max. prechádzka okolo bytovky, úplne ničí, rada by som chodila medzi ľudí ... teraz o jednej príde opatrovateľka k malému a ja mám 4 hodiny pre seba
@patricia_b ach a že v dobrom aj v zlom .. ti chlapi sa len problémom otáčajú chrbtom a ešte nás viac tým ničia .. keby ty si sa k nemu tach chovala sa ho opýtaj či sa mu to bude páčiť
ahojte je tu niekto kto bral brintellix pocas tehu ?
Ahojte baby aj vam sa točí hlava .
Mne sa toci stale .
@nanka1412 to môže byt počasím , ja mam dnes vyšší tlak cely deň , včera slniečko, dnes zamračené to je už hrozné tie zmeny
@slavkasobanska ja ti neviem us boli ma aj dost chrbát.
@nanka1412 ahoj, mne sa z nových liekov točí, je mi na zvracanie alebo na odpadnutie, dúfam, že to čoskoro prejde
@patricia_b ja mam Mirzaten 6 týždne a neurol ..ale ziadnu zmenu necitim...tiez mi je tak..ako tebe a rano mi je najhoršie. A vecer us lepšie

@eliska13 práveže on aby sa mohol večer resp. v noci hrať, tak sa rozhodol, že ja musím venčiť, ale včera mi bolo fakt blbo a nedala by som to, takže on sa pekne krásne urazil