icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

eliska13
5. okt 2019

@saslavka73 Dôležité v tých srackach je, že obaja robíte.

saslavka73
5. okt 2019

@eliska13 Veď áno naozaj sa snažíme. Je to len v mojej hlave v podstate sa nemáme zle však máme všetko ale ten pocit neistoty, to že čo zase zajtra bude treba riešiť. Myslím, že z toho mám zdravotné problémy. Ešte aj toto počasie má deprimuje. Keď svieti slniečko je to paráda musím sa zase nejako posnažiť chodiť von. V lete som chodila aj na biku a tak. To bolo fajn.

kajkag
5. okt 2019

Zienky môžem užívať Valerianu lekársku pri AD?

eliska13
5. okt 2019

@saslavka73 Bicykel je všeliek aj pre mňa.Tak áno čakáš čo zase vybuchne, stále napätie, ale tak zatiaľ si vždy všetko zvládla, už máš prácu už len krôčik po krôčiku nech to ide.Pocasie ani nehovor ja som mala tento týždeň po dlhej dobe takú blbu náladu pred menzesom, syn chorý, iba doma... dážď, poplakala som si pri správach o Kájovi ja túto jeseň neznasam smutné, tiché na ulici nikoho.

slavkasobanska
6. okt 2019

Dobre ranko kocky , ešte len vstanem a v hlave kolotoč , nohy ako má bolia , no to už je veľa aj na mna

timea179
6. okt 2019

Žienky mate to aj vy, že sa občas nemôžte nadýchnuť?

slavkasobanska
6. okt 2019

@timea179 ahoj ja nie, mne sa len tá hlava točí , už som bola aj vonku , nič, tak som cvičila a uvidím

sandra2308
6. okt 2019

@slavkasobanska Slavi a točí sa ti hlava iba vonku, či aj doma? Lebo mne iba vonku a v práci, doma mi je normálne.

sandra2308
6. okt 2019

@timea179 mne sa to už stalo pár krát

slavkasobanska
6. okt 2019

@sandra2308 mne všade , ale ležala som na neurologii všetko oki , len že nám Vertigo z ucha , beriem lieky, cvičím no nejako nepomáha

sandra2308
6. okt 2019

@slavkasobanska tak to má mrzí.....ja to mám zo psychiky plus krčná, cítim, že keď si dám neurol, je mi lepšie, takže to je v mojej hlave, ako aj všetko ostatné

slavkasobanska
6. okt 2019

@sandra2308 no možno aj ja to mam zo psychiky už neviem

tuzobnik
6. okt 2019

@kajkag Môžeš!

timea179
6. okt 2019

@sandra2308 nespanikarila si že čo sa deje?

andocka
6. okt 2019

@timea179 Aj ja mam niekedy pocit,ze sa neviem zhlboka nadychnut,dokonca ma aj picha medzi lopatkami

sandra2308
6. okt 2019

@timea179 jasné že áno, je to nepríjemný pocit a napadne ti v tej chvíli hocičo

matasaska
6. okt 2019

@timea179 ja to mám ako príznak úzkosti už viac ako rok. Nedostatočný nádych, výdych je ale v poriadku.zo začiatku to bol masaker,chytala má aj panika z toho.... teraz sa nato snažím nemyslieť,alebo sa zastavím a skúšam to pomalým sustredenym nádychom a výdychom prekonať...jansomcsi vzala do hlavy, že to mám z toho že fajčím.... že čo keď mám chronickú obštrukčnu chorobu pľúc alebo nedajbože niečo horšie...no proste chorá hlava.citim však stuhnutú šiju, krčnú chrbticu až tak, že mám pocit mravcenia. Uvoľňujem si krk cvikmi a potom sa mi zvykne tento príznak zlého dýchania stratiť...

eliska13
6. okt 2019

@timea179 mne sa to stalo par x v noci otras.ale moze byt, ze som chrapala, zabehla mi slina ci nieco, ale asi to je zo psychiky az som sa hned posadila vystrasena.
@matasaska ludia celkove zle dychaju mna to ucila fyzioterapeutka musi sa az brucho hrudnik nadvihnut dychame plytko s slabo a v strese, napati este horsie preto aj pride zavrat, tocenie hlavy.

matasaska
6. okt 2019

@eliska13 áno, vnímam to podobne a tiež mi to povedala fyzio 😊

mimiqa
7. okt 2019

Ahojteeeee žijem 😂🤪mám sa fajn dajako fakt má nič už nerozhádže 🤘🙈😂😅víkend super bola oslava tak som prezralaaa fuuuu včera taký oddych mali sme hody boli smena super Langoši dietkaaa uplna tento víkend 🤭😅😛.... bambulky teraz veľa aj vitamínov a hlavne dajaký relax bo jeseň je svina na stres 😱

slavkasobanska
7. okt 2019

Ahojte kocky , no ja neviem dnes krásne vonku , už dom aj bola aj napriek tým mojim ranným pesimam. Myslite že to niekedy prejde ?? Veď to je hrozné , ale prešla som sa vybavila čo bolo treba ...dufam že to máte lepšie , s snažím sa byt pozitívne naladená , to je beh na dlhu trať Vám poviem...ale idem ďalej nevzdávam to pa pa

eliska13
7. okt 2019

@slavkasobanska Nejde mi vložiť fotka som našla taký citat, ze tvoje šťastie závisí od tvojich myslienok, tak nech sú len pozitívne😍každý má prečo sa ľutovať, truchlit neviem prečo nám viac chodia po rozume tie smutné.

slavkasobanska
7. okt 2019

@eliska13 ahoj no to je pravda , veľa čítam take knihy len v praxi to neviem

petro1985
7. okt 2019

Ahojte, máte to tiež tak, že keď v noci nespíte na druhý deň máte horšiu úzkosť, alebo depresiu?

slavkasobanska
7. okt 2019

@petro1985 ahoj ja som to mala ale beriem na spanie , spím no nejako nepociťujem zlepšenie

petro1985
7. okt 2019

@slavkasobanska ja prave beriem Trittico 2/3, všetko bolo v poriadku, ale posledné dni akosi zhoršenie vo všetkom, túto noc spánok 0 bodov, uvažujem, že navýšim na celú tabletku, nebaví ma do seba hádzať lexaurin

slavkasobanska
7. okt 2019

@petro1985 to môžeš , aj tak sa tritico tsk navyšuje

eliska13
7. okt 2019

@petro1985 Určite áno človek je labilnejsi.ja spánok veľmi potrebujem

petro1985
7. okt 2019

@slavkasobanska zajtra bežím na kontrolu k svojmu psychiatrovi, myslím, že pôjde hore aj Alventa okrem Trittica, je jeseň a ide zima, je to cítiť na psychike :/

slavkasobanska
7. okt 2019

@petro1985 aj ja idem v stredu a začínam to už cítiť dnes tsk mi je divne