Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
Ahojte , dnes som vstala s tým že budem pozitívne myslieť , bola som skoro hodinu vonku, na nákupe a už varím ,.... a je to lepšie než včera fakt
@slavkasobanska ja som si stihla urobiť raňajky, umyť vlasy, napísať časť bakalárky a pozeráme spolu s malým rozprávky a čakám na kuriéra, lebo má drobcovi doniesť pančušky ... inak sa cítim super
@patricia_b ahoj to je super , idem si uvariť kávičku. Po obede si púšťam autogenny tréning , trochu oddýchnem pri tom
@slavkasobanska ja si zase večer púšťam relaxačnú hudbu, alebo zvuky prírody ... ja som dnes už mala dve kávičky
@patricia_b to je dobre , ale neviem keď celé doobedie robím , okolo obeda príde na mna taká únava strašná
@slavkasobanska aj na mňa už poobede príde, ale malý nedovolí oddýchnuť, až večer okolo siedmej keď si ľahneme do postele, tak sa príde pritúliť
@patricia_b zajtra idem na kontrolu ,sa jej opýtam , lebo tak mi príde až na odpadnutie , musím si sadnúť potom ,
Ahojte. Neviem sa zbavit uzkosti asi dva tyzdne. Rano beriem xanax sr a eliceu. Mozem si nieco pridat na skludnenie ? Mam neurol, ale este som si ho nedavala.
Ahojte. Chcem sa opýtať či ste niekto užívali alebo užívate tabletky frontín. Predpísala mi ich psychiatrička a k tomu magnosolv. To je magnezium ak dobre viem. Máte skúsenosť s tými liekmi? A ešte sa chcem opýtať či sa s toho priberá. Ďakujem vám za každú odpoveď.
@lenka25251 nie magnosol beriem aj ja a nepriberam. Davno.som mala fronti, ale ani z toho.
@slavkasobanska inak kofein by sa pri úzkostných stavoch nemal veľmi,
@petro1985 no veď neurol a xanax majú rovnaký účinok , či nie?? Ja beriem len xanax
@petro1985 ja viem , no čo keď mi chuti , ale pijem slabé kávy , koli tlaku
@slavkasobanska ano veď práve preto, načo miešať dve anxiolytika, keď jedno už berieš, to máš akoby si brala na zníženie horúčky paralen s panadolom
@lenka25251 FRONTIN patrí do skupiny liekov antidepresíva a benzodiazepany. Liek proti úzkosti a panickej poruche. Účinná látka alprazolam. MAGNOSOLV obsahuje vysokú dávku minerálov. Magnézium. Ale aj draslík a sodík.
@petro1985 presne , nechápem ako môže lekárka tak predpísať , buď jedno alebo druhé
@slavkasobanska Lekárka to predpisuje preto lebo je to biznis a má takú dohodu s dilermi. Oby dva lieky sú to isté. Stačí užívať len jeden.
Už ste sa o tom bavili , len som tomu nevenovala až takú pozornosť , môžem mat zo psychiky take pocity na odpadnutie , tsk mdlo mi príde , nemala som to nikdy len teraz sa mi to stáva , a všetko mam v poriadku ako cukor, krv atd
Zienky, dovolenkujeme v Tatrách. Mám silné úzkosti, ale nevšímam si ju. Dnes sme boli na Chodníku korunami stromov. Super sme sa prešli, ale aj prefuklo😉
@lenka25251 tiež beriem frontin a magnezko. Len keďže som ho užívala už 3 mesiace, snažím sa ho teraz vysadiť a existovať bez neho. Len je to boj zvládnuť to bez neho. Magnezko sa ma brat vraj dlhodobo.
Baby ja sa chcem opýtať. Mali ste niektorá ako priznak psych. problémov kašeľ? Mňa už 3 týždne duši. Na krcnom všetko okí. Zajtra mam ísť k Dr po výsledky krvi a bola som aj na rontgene pľúc. Psychiatricka povedala ze to môže byť tou psychikou tak ci ste sa s tým niektorá stretli.
@kajkag mne predpísala obvodácka toto v čase keď som ešte ani netušila že moje stavy môžu súvisieť so psychikou. Myslela som si ze mam problém so srdcom alebo pľúcami. Ale postupne som si začala uvedomovať že to fakt bude skôr ta psychika. Keďže po frontine tie stavy úzkosti a paniky na čas ustúpili. Teraz mam sedenia so psychiatrická ktorá mi nechcela hneď nasadiť lieky že to skúsime zvládnuť terapiou. Zatiaľ sa mi to moc nedarí, tak uvidíme. Ale ten frontin mi povedala ze by som mala max 3 mesiace užívať tak sa ho snažím uz nebrať. Uvidím ci to vydržím bez neho.
@slavkasobanska ja to tak mam pred dvoma týždňami mi dr robila preventívnu prehliadku a vsetko dobre mam
Tak to bude psychické určite .
Vzdy tak poobede mi tak pride na odpadnutie.

@petro1985 Akú dávku berieš Alventy