Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
mne nikdy nebolo psychicky horsie ked som si vypila, skor si myslim ze zit ako mniska len kvoli tomu ze beriem AD do konca zivota je blbost..Benzaky ziadne neberiem...predsa len, zabavit sa s alkoholom a riadne sa uvolnit , pomoze tiez velmi psychike..ale kazdy to ma inak.
@patricia_b našťastie som to zvládla. Nemala som žiadny strach.🙂
@pandravachrusta Tiež si myslím a to alkohol pijem možno 6x ročne.Na benzaky by sa nemalo, lebo to zvýši účinnosť lieku.
@lucka23 ahoj, čítam, že kašleš a nikto nevie zistiť príčinu....keď sa nám narodila dcéra, syn mal 5 rokov, dovtedy mal výsostné postavenie jedináčika a odrazu sa všetko začalo točiť okolo malej..začal kašlať, tak sucho, máme poctivú detskú doktorku, urobila mu komplet vyšetrenia, dokonca aj na čierny kašel, boli sme u alergológa, dokonca na liečebnom pobyte v Šrobárovom ústave a všetko negatívne....potom som objavila na nete jednu pediatričku v Blave, ktorá bola aj homeopatka, takže sme tam zobrali aj celú kartu, zobrala rozsiahlu anamnézu a nasadila synovi homeopatiká, vysvetlila nám, že syn si kašlom vykašliava stres, nevedel sa inak vyrovnať s príchodom sestry, aj keď sa na ňu veľmi tešil....do 3 týždňov bolo po kašli..potom sa mu ešte objavil po nástupe do 1.ročníka, znovu sme to riešili homeopatikami a zase to prešlo.....neposielam ťa k homeopatovi, to v žiadnom prípade pri depresii, len ti chcem napísať, že áno, kašel môže súvisieť so stresom...
@eliska13 veru, dlho som nebola, ja som sa cítila tak dobre, že nebyť liekov, na depresiu si ani nespomeniem, dokonca som začala od septembra chodiť na kondičný box 😅
ešte pre týždňom so rozmýšlala, že poprosím dr., aby mi znížila lieky na spanie...myslela som si, že po takmer roku liečby som už stabilizovaná ☹
dnes som už zahájila intenzívnu liečbu 🙂 vysoké dávky magnézka, D,K vit, vápnik, B komplex a k tomu quajacuran..zajtra volám dr., uvidím, čo mi povie, ale od tej psychošky viem (je s mojou dr. kamka), že už sa pripravovala psychicky na telefonáty zhoršených pacientov, takže je to asi normálne...
@sylvia30 ďakujem za radu. Počkám si na výsledky vyšetrení a ak bude všetko negatívne vyskúšam. Len je zaujímavé že momentálne sa cítim o dosť lepšie ako napr pred týždňom a napriek tomu kašlem viac. Tiež je to taky suchý dráždivý kašeľ.
@elima fuuu tak to už fakt dlho. Ja to mam asi 3tyzdne ale je to veľmi nepríjemné vkuse kašľať.
Ahojte kávičkarky, ako sa máte? Ja sa mám každý deň lepšie a lepšie.
@patricia_b ahojjjj predsa vo všetkom bol chlap že ☝️Moja ešte budeš veelmiii šťastná 😘😘😘🍷
@patricia_b to má teší naozaj , mne včera bolo super , dnes tá hlava moja .....
@patricia_b si sama s malým?
@bubu62 sama som s ním celé dni, okrem stredy, vtedy tu mám opatrovateľku na 4 hodiny a ja sa chodím učiť
@patricia_b ako ti je?
@bubu62 úplne dobre sa cítim, ako kedysi, keď som ešte nemala problémy, každý deň sa to zlepšuje, pociťujem šťastie, teší ma malý a dokonca aj keď sa hnevá, alebo keď je vzdorovitý, začala som chodiť do posilky opäť, lebo chcem, plávať chodím, s malým von každý deň, aj keď je škaredo, lebo neexistuje zlé počasie iba zlé oblečenie, verím, že už je to na dobrej ceste, aby som sa dala úplne do poriadku a bola bez liekov a psychoterapie
@patricia_b a priatel odisiel? mozno ša stratilo napetie z neho a preto sa mas lepsie
@1andrea111 bývame spolu, ale z práce chodí večer, naje sa a robí si svoje, ide spať po nás a ráno odchádza do práce, ale už mu dochádza, že urobil chybu
Ahojte, tak som od dr. vyfasovala prothiaden tbl na noc. Máte s nimi niektorá skúsenosti?
@sylvia30 ahoj ja beriem 75 mg na noc
@slavkasobanska ahoj Slávka, ako rýchlo ti zacal zaberať? Nie si po ňom otapena?
Hlásim návrat z Tatier, dnes sme boli ešte kuk na Štrbskom Plese. Už periem všetky veci a pijem čajík. Pekný dnik😉
@patricia_b no teda wau,že sa máš dobré,gratulujem.a to len tak?

Na AD sa chlastat moze , na benzaky nie.😉😎