icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

mimiqa
4. nov 2019

Hovorí práve vajce ľavému
“Ide pekná ženská “
“Ako to vieš”
“Šéf sa postavil “🤣😅🤪

1andrea111
4. nov 2019

@sylvia30 ahoj, ako spávaš? Tiež mi neodpísal na mail, ja mám s ním skype 20.11. len som niečo chcela ale zatiaľ sa mi neozval, asi má toho veľa. Zmenila by som na Tvojom mieste psychiatričku, v zdravotníctve veľmi záleží od lekára a u psychiatria ešte viac. 10 psychiatrov by Ti predpísalo 10 rôznych liekov. Takže treba skúsiť ďalej. Myslím na Teba

sylvia30
4. nov 2019

@1andrea111 ahoj moja, 3-4x do týždňa mám problém zaspať, niekedy nakoniec zaspím, včera som si o 0,30 dala helex...škoda, že sa mi šóš neozýva,určite potrebujem kBT ohladne tej úzkosti pred spaním, lebo to mi spôsobuje, že neviem zaspať..táto dr. ma vôbec nepočúva..
trošku som googlila a našla som v trenčíne dr. moťovského, ktorý sa venuje insomnii, dokonca ako jediný na slovensku má nejaké špeci vzdelanie a robí aj psychoterapiu ohladne nespavosti, majú tam aj spánkové laboratórium, písala som im mail, aby mi dali termín, nepočula si o ňom?

1andrea111
4. nov 2019

@sylvia30 nevedela som o tom, pozerala som že len teraz v júli 2019 začali a on je primárom na psychiatrii v nemocnici. Nevyzerá to zle. Aj sa tam platí? Možno by Ti aj vedel poradiť dobrého psychiatra

sylvia30
4. nov 2019

@1andrea111 je to na priamu platbu, ale po skúsenostiach s mojou dr. mám pocit, lekár má začne akceptovať len keď mu zaplatím...a máš pravdu, možno by mi vedel niekoho odporučiť

eliska13
4. nov 2019

@sylvia30 to by mohlo byt fajn a este, ked je primar na psychiatrii.A ty si tak celkovo dobre len spanku sa bojis?ked uz zaspis spis celu noc ci prerusovane?

sylvia30
4. nov 2019

@eliska13 hej, okrem tej úzkosti večer a s tým súvisiaci problém so zaspatim nemám žiadny problém, keď už zaspím, spím do rána...
napríklad dnes poobede som si poslala na gauči a psychický mi to veľmi pomohlo, ťažko sa to vysvetľuje, ale ja som tak upnuta na ten spánok, že to nie je normálne. Preto hľadám niekoho, kto sa tomu venuje. Čítala som od tohto primára jeden článok, presne tam opisuje tieto problémy.... úzkosť spôsobuje nespavosť a nespavosť spôsobuje úzkosť..je to začarovaný kruh..že je na to veľmi vhodná psychoterapia KBT a tam v tom centre to aj robia, on je aj psychoterapeut...niekedy si už pripadám ako cvok, všetky moje myšlienky sa točia len okolo spánku, tu mi nepomôžu žiadne lieky, kým neporiesim myšlienky vyvolavajuce úzkosť a tá vyvoláva nespavosť a opačne

eliska13
5. nov 2019

@sylvia30 a potom zaspis, ked si poobede pospis?hej to je taka obsedantna myslienka co, ak....A dat si par dni vecer ukludnovak, aby si zistila, ze nic zle sa nedeje..ale jedno je plus, ze uz ked spis, tak spis....ano kolobeh lebo, ak si nevyspata o to si uzkostnejsia.To by mohol byt fajn terapeut.Ja, ked som mala takuto neurozu pred 15 r zmena roboty, vela veci, stahovanie ja som sa celu noc budila so srdcom v krku viac som nespala ako hodinu v kuse.Bdela som cele noci a bala,,ze druhy den musim v praci fungovat

sylvia30
5. nov 2019

@eliska13 paradoxne, keď si poobede pospim, zaspím bez problémov, lebo vtedy som spokojná, že sa mi dá spať.
Presne ako píšeš, neviem zaspať, myšlienka: ako budem zajtra fungovať. Našťastie, keď už zaspím, tak spím. Je to na hlavu. Už si pripadám ako blázon.

slavkasobanska
5. nov 2019

Ahojte kavickarky , ako sa máte?? Ja som nemohla zaspať , no po pol noci som zaspala . , a potom to ráno vstávať JOJ, u nás stále prší , som taká ,,lenivá,, od kedy nemám slniečko by som len polyhavala ,vy ako??pa pa

29467
5. nov 2019

Babulky tie čo berieťe Citalec boli sťe aj vy také unavené zo začiatku a potom sa to upravilo po nejakom čase prosim vás

eliska13
5. nov 2019

@slavkasobanska ani nehovor moj syn je na skolskom vylete v muzeu mimo Ba 40 km uplne im nevyslo pocasie a tu leje a leje az mam mokry rukav a to som mala dazdnik.My sme uz 22:00 spali a od 19 len tak pod dekou polihovali.Je to na figu nech je zima, ale neprsi.Som videla take krasne adventne svietniky chcem si sama spravit ved nehorazne peniaze za to pytaju.

slavkasobanska
5. nov 2019

@eliska13 no to áno , to si urobíš pozri na internete sú postupy , ja som niekedy robila , ale som prestala , a včera som si pozerala že si asi kúpim maľovanie obrazov pomocou čísiel , rada malujem tak skusim

patricia_b
5. nov 2019

@slavkasobanska strašne počasie je, ja som si dala dve kávy už aby som nebola spavá a aj tak nepomohlo ... ja by som tak rada niečo vyrábala, ale priestor mám len večer, keď malý zaspí a to som po celom dni s ním unavená hodná do postele, dnes ani von nemôžeme ísť

sylvia30
5. nov 2019

@eliska13
@slavkasobanska
@patricia_b ja tiež rada vyrábam, teraz čakám na výplatu a chcem si objednať stabilizovaný mach a urobiť obrazy do obyvky

sylvia30
5. nov 2019

@29467 postupne sa to bude zlepšovať

eliska13
5. nov 2019

@sylvia30 Kde to kupuješ?mne sa páčia tie obrazy.aj už vieš ako sa to tam lepí či vsádza?Veď toto, že nápadov milión a všetko je drahé ja som teraz synovi trocha izbu prerobila, že už je teeneger tak chcel také plagáty z Hornbachu, pár kochlikov s kaktusom, posteľné prádlo, mama mala narodeniny, topánky....začali sme akvárium robiť a nedá sa všetko.Nic neviem ušetriť:(buď človek ani nežije iba kupuje stravu, alebo zase mať bezodnu peňaženku.A to nie sú veci za veľa peňazí, ale tu 6 eur tam 10, v obchode....dnes na výlet 15 doprava...
@patricia_b ani nehovor 3 dni mám doma knižku ešte som ju neotvorila.Vecer si prečítam niečo na nete a zaspávam, že mi mobil vypadne z ruky.tapetu mam doma čo som chcela skriňu otapetovat a ešte som sa toho nechytila, lebo cez víkend hroby, prechádza do psom, variť a som KO.dnes k alergologovi so synom, zajtra poobede doučovanie som mu našla učiteľa čo učí na skole matematiku.Skoda, že nie si bližšie😂začal mi nosiť 3 z matematiky nejdú mu zlomky bol 2 t chorý a katastrofa.

sylvia30
5. nov 2019

@eliska13 budem to kupovať v naturdecor, aj to asi postupne a lepiť na podložku tavnou pištoľou
Ani mi nehovor o výdavkoch, deti v kuse potrebujú do školy, furt niekde chodia...nás čaká teraz kúpa obleku pre syna, v januári má stužkovú, k tomu košeľa, topánky. Ja si kúpim nejaké šaty v bonprixe, aspoň nebudú drahé a muž pôjde v obleku čo má..

eliska13
5. nov 2019

@sylvia30 si to popozeram teraz som len zbežne pozrela, že aj na Bazoši niekto predáva.U nás v kaviarni som to pozerala, že to mali v sietke ako na zajace pletivo vsadene a zadrotkovane.Nas je ešte doma netula sa nepýta peniaze😉on je ešte celkovo taký detský, ale to sa nazbiera iným spôsobom.teraz musím nejaké teplejšie nohavice kúpiť ani neviem či na taký vek ešte existuju nejaké zateplené.Chces kupovať oblek či z požičovne?

patricia_b
5. nov 2019

@eliska13 včera som bola s malým po oddychu, síce mi zaspal o siedmej, ale ja s ním, len som ho preniesla z auta, prezliela ho, dala si pyžamo a už som bola jasná :D, len som z postele počula ako chlap zbiera hračky po malom ... už sa vidím dnes večer ako idem do posilky, lebo ráno som zaspala

mimiqa
5. nov 2019

V koši s pradlom a ja že čo je tak spokojný

sylvia30
5. nov 2019

@eliska13 áno, môže sa použiť aj to kralicie pletivo , mne sa zdá jednoduchšie, lepiť to s tou tavnou pištoľou.
Oblek mu kúpime, využije ho aj na maturity a možno aj na skúšky na VŠ.

sylvia30
5. nov 2019

@eliska13 neboj, ešte pár rôčkov a začne chodiť aj Váš. Naša už behá, ale baby dospievajú skôr. Syn ten chodí tak posledné 2-3 roky.

sylvia30
5. nov 2019

@mimiqa nádherný kukuc má ten tvoj syn😘

slavkasobanska
5. nov 2019

@mimiqa zlatucky je

mimiqa
5. nov 2019

@sylvia30
@slavkasobanska on je šibal stále dačo urobí pozrite čo dokázal 🤦‍♀️

slavkasobanska
5. nov 2019
eliska13
5. nov 2019

@mimiqa ten ventilator tam mas, ked Ta pot oblieva z toho co robi?🙂strasne sa zmenil co som ho nevidela.Krasny je muza som nevidela podla mna sa strasne na teba podoba.
@sylvia30 ano kamoskina dcera uz frajera riesi a ma 14 r

sylvia30
5. nov 2019

@eliska13 veru, baby sú rýchlejšie, ale zase chlapcom nič neutecie

eliska13
5. nov 2019

@sylvia30 no ved aj suseda ma hlavu v smutku, ze dcera sa zalaskovala upla na spoluziaka a on to vobec tak nepreziva a dcera doma vyplakava.Tiez jej povedala, ze chalani su 3 r pozadu a neprezivaju tak, ze ho nemoze bombardovat spravami a uzurpovat si ho.Fakt male deti male starosti....vsetky moje kamaratky maju uz vacsie deti a to pocuvam z kazdej strany ako prezivaju ich lasky a problemy
V novej Teme je clanok na 4 strany depresie, uzkosti, vplyv stravy a tak....od nejakeho primara.