Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
Dievcata, ako dlho ste si davali ukludnovaky pri nastupe na ad?
A kolko mg? Ja si davam lexaurin 1,5 mg
@s.a.s.k.a. Ja este stále beriem 11 rokov teraz znizujem konečne
@s.a.s.k.a. ja beriem citalec 20 mg a mám pocit, že to brnenie bolo medzi nepriaznivými účinkami, ale, že postupne vymizne...u mňa to prešlo po tých troch mesiacoch spolu s úzkosťou... keď som to cítila, snažila som sa nejako zamestnať, aby som si to tak neuvedomovala
@s.a.s.k.a. ja som si dávala helex 0,25 mg 3x denne 5 mesiacov a potom som začala postupne vysádzať
@slavkasobanska fuuha to riadne dlho. A preco tak dlho(ak nevadi, ze sa pytam)?
@s.a.s.k.a. Nevadí no tak mam ťažké depresie , aj iné psychické diagnózy ale už sa to začína zlepšovať
Ja sa teraz cítim celkom dobre, síce unavená, lebo som 4dni robila 11tky. Tak dnes som oddychovala aj zajtra budem🙂
Ahojte,čítam vás už nejaký čas,ale teraz sa potrebujem vypísať,lebo mám nervy.Už desať rokov beriem cipralex aj ukľudńováky,už by som sa ich najradšej aj zbavila,ale nedalo sa,síce mi cipralex dosť pomohol,ale zas nie celkom podľa mňa,no a pred 4 rokmi mi zomrela mamina a odvtedy to ide so mnou dolu vodou.A od leta mi je na houby už totál,úzkosti,závraty mám.Už som bola so závratmi aj na pohotovosti,spravili mi vyšetrenia aj ct,všetko bolo dobré.Včera som bola u psych.a tá mi zmenila cipralex na alventu,lebo že už to potrebuje zmenu.Dnes som si dala prvý krát,a sa bojím ako budem na to reagovať.Ja si tie úzkosti aj závraty privodím sama,s tým strachom dopredu,že čo bude.Bojím sa,že ako vydržím kým mi nastúpi účinok tej alventy a cipralex už nebude účinkovať.Tento týždeň si mám dávať striedavo dnes alventu,zajtra cipralex a od pondelka už len alventu.
@tuzobnik nie, neberiem nic k tomu..po troch tyzdnoch prve zlepsenie, ale brala som od zaciatku plnu davku,,a postupne lepsie a lepsie..
@mimiqa a kam isiel? A nemas tie stavy z vysadenia ad?
@5katarina7 ahoj ja beriem už dlho alventu a som veľmi spokojná , neboj sa to sú z predĺžením uvoľňovanim
@slavkasobanska Ďakujem 🙂,dúfam že aj mne pomôžu,lebo takto sa už nedá fungovať.Bojím sa hlavne tej zmeny AD,kým začnú tieto nové zaberať.
@5katarina7 mne po alvente nebolo veľmi zle , hlavne nečakaj že ti niečo bude , lebo ti bude ...
@slavkasobanska Však to :D To je môj problém,že ja sa strašne pozorujem a aj si niečo vždy privodím . Vždy som zle znášala zmeny liekov,ale antidepresíva mi mení prvýkrát,preto neviem čo mám očakávať.Podľa teba mi nebude chýbať cipralex,keď som ho tak dlho brala?Psych.povedala,že miesto toho mám Alventu a tá mi to nahradí.
@s.a.s.k.a. On si ide k mamičke 🤣🤣
@5katarina7 neboj sa , sj ja sa tak kontrolujem nie si sama , alventa je veľmi dobrý liek
Ja som nejaká vyčerpaná posledné dni , dufam že to prejde , len by som spala
@5katarina7 moja dr. mi hovorila, že po dobrati sa AD držia v tele ešte 2 týždne, takže ak si prešla plynule z jedného lieku na druhý, nemal by tam byť nejaký veľký výkyv
@s.a.s.k.a. Hej. Dá sa tak povedať. Občas sa zamyslíme nad tými stavmi čo som mala a prepadne ma slabá úzkosť. Ale to určite časom prejde. Neverila som tomu že sa to môže takto zlepšiť. Ale ten mesiac bol veľmi zlý. Mne sa triasli celé telo a tie stavy ani nehovorím. A neurol už nepotrebujem. Tak si dávaj niečo ako neurol alebo lexaurin, potom to vysadíš sama. Samozrejme že som sa tým nenapchávala 3krát denne. Iba ráno a občas poobede. Držím palce.
@slavkasobanska to isté aj ja,ale to asi vsetci ľudia,aj kolegovia z práce vravia to isté,to je to počasie,ale zacala som užívať pestrec mariánsky,je vraj dobry na celkovu ocistu po tych liekoch,ocistuje pečeň,dodava viac energie a zda sa,ze je mi po nom celkom fajn
@sylvia30 Ďakujem,to som nevedela. Tak skúsim nestresovať. :D
@esselte ahoj aj ja ho beriem len mam teraz prestávku 3 mesiace dobrý je
ja som začala brat teraz rybí tuk vo forme kapsul som len na zaciatku tak uvidim a dam vediet. 🙂 dnes zase take pocasie nepocasie .... mne sa to prejavi vzdy na hrudniku ...
@s.a.s.k.a. Ja som brala prvé 2 týždne ale bez nich to bol horor... ale nejak som to prečkala 🙂 teraz beriem Frontin tak 1- 2 za mesiac. AD beriem 7,5 mesiaca, ale ešte stále to nie je ono.
Ja sa strasne bojim, ze to nezvladnem, ze tie stavy uzkosti neprejdu😫 ze to nezaberie. Zabralo vam to vsetkym?

@eliska13 dala