icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

eliska13
Autor odpoveď zmazal
sylvia30
22. mar 2020

@eliska13 jasné, areál je tam pekný, budeme tam relaxovať 😎

annapalencarova
23. mar 2020

@eliska13 xanax 0.5 som nasadila,.. beriem ho asi 4 týždeň,.. spala som dobre,.. posledné 4 dni som sa začala skoro ráno budiť,.. dnes som bola už o 3:30 hore,.. búšenie srdca, hrozné myšlienky,.. lekárka do piatka neordinuje,... ležím ešte v posteli,.. neviem čo budem robiť,.nechce sa mi ani z postele, ale ani ležanie v nej mi nerobí dobre

annapalencarova
23. mar 2020

@eliska13 jest mi nechutí,. Tých 50 mg som brala ráno, niečo vyše roka,.. ja som si už AD nechcela vysadit,.. 2krat som to spravila,... A povedala som si nikdy viac,.. rak som teda ostala na tých 50mg ráno,. ale v januári alebo koncom roka som sa začala cítiť zle, tak som zvýšila a tých ďalších 50mg obed plus ráno a večer xanax 0.5.Necakala som, že aj to zvýšenie ma tak rozhadze,.. je mi hrozne

mala4
23. mar 2020

@eliska13.. ja som úplne fakt mimo,.. prepla som sa na účet,.. z ktorého som nechcela písať,.. som totálne dopletena 😢

mala4
23. mar 2020

@mala4 co mám robiť,.. pomôžte

mala4
23. mar 2020

@eliska13 a teraz dokonca píšem sama sebe,... zbláznim sa

purplelilac
23. mar 2020

@mala4 ja sa podobne citim,tyzden som bola chora a lezala som,ani jest mi nechutilo.teraz ma uz choroba prechadza,ale strasne uzkosti mam.iba by som lezala znova.najhorsie je,ze by som isla k lekarke,nech mi predpise ad,ale teraz je ta karantena a ja ani neviem,kam sa vybrat.doteraz som ad neuzivala,ale uz citim,ze su u mna potrebne.

mala4
23. mar 2020

@purplelilac ja sa už hodinu odhodlavam ísť do potravín,.. a hodinu uvažujem nad tým, žeby som sa mala ísť prezliecť a umyť, a furt nič,.. bože dobrý,.. chcem to ignorovať, tie stavy

eliska13
Autor odpoveď zmazal
mala4
23. mar 2020

@eliska13 čiže kebyže si dám xanax aj na obed,.. skludnim sa? Nebude mi ešte viac hrabať? Ci to len AD vyvolávajú tú zmatenost zo začiatku? Už som si tými stavmi 2krat prešla, ale musím sa teraz stále uistovat,.. a pýtať sa, aby som niečo nedokaslala, lebo to už by som nedala

mala4
23. mar 2020

@eliska13 magnézium nemôžem veľmi, som diabetička 1.typu.Uz mám výčitky, že všetkých naokolo tým obťažujem,.. a furt točím dookola tie reči o mojich stavoch, a nikde to nevedie,.. Zastihla som na telefóne sestričku,.. vravela, že mi bude poobede volať späť,.. povedala som jej všetko čo beriem, plus ako sa cítim

slavkasobanska
23. mar 2020

Ahojte kocky na dnes dosť už mám od rana 17 ks spolu od minulého týždňa skoro 300 ks a už odych

eliska13
Autor odpoveď zmazal
slavkasobanska
23. mar 2020

@eliska13 no od kedy je tá karanténa ja nestíham myslieť na chorobu , ale sem tam to príde , práca mi pomáha

mala4
23. mar 2020

@eliska13 zmatenost v zmysle,.. (teraz si povieš ze som hodná na hospitalizáciu),.. stretnem kolegyňu z prace, v potravinách v pohode vychádzame, zas, nie nejaká kamoška, ale tak normálne,. A ja neviem ako sa ku nej ozvať,.. Ako keby som nemala svoju identitu, ako keby som nevedela, kto som.... zažil niekto taký pocit?

eliska13
Autor odpoveď zmazal
eliska13
Autor odpoveď zmazal
mala4
23. mar 2020

@eliska13 kiežby to u mňa fungovalo, že idem do práce a je mi lepšie. U mňa je to naopak,.. momentálne som chvalabohu doma,.. neviem si to momentálne predstaviť,.. mne je trápne prísť k ľuďom do prace,.. ako som vravela, neviem o čom s nimi debatovat,.. čo sa pýtať,.. čistá psychiatria 😀

mala4
23. mar 2020

@eliska13 tých 50mg som brala cca rok, bolo to fajn,.. koncom minulého roka som sa začala cítiť horšie,.. manželovi zistili nádorové ochorenie,.. syn má PAS,..

tuzobnik
23. mar 2020

@mala4 Poznám to! 😡

ivcam2
23. mar 2020

@slavkasobanska ja dnes 25 kusov a este ppkracujem

pandravachrusta
23. mar 2020

@mala4 ja myslim , ze po piatich tyzdnoch od navysenia by to uz malo byt trosku lepsie, nie takto ako to opisujes..mozno bude potreba zmenit uplne liek

mala4
23. mar 2020

@pandravachrusta omg,.. aj to ma napadlo,..zajtra sa mi ma sestrička ozvať, čo na to lekárka

tuzobnik
23. mar 2020

@mala4 Samozrejme že sa ukľudníš! Môže si dať aj trikrát denne Xanax.

eliska13
Autor odpoveď zmazal
mala4
23. mar 2020

@eliska13.. zistili mu to pred rokom,... už aj metastázy na pečeni,.... syn má 3 a pol roka

lukasko12
23. mar 2020

Baby ja sa teraz citim dobre ale aj tak mam z strach taka tazoba na hrudy neviem preco.

bubu62
23. mar 2020

@mala4 ja mám Lyxit na energiu a od pamete tebokan-odprucam.

mala4
23. mar 2020

@bubu62 tebokan je viazaný na predpis? Čiže to môžem brať popri AD a ukludnovaku?