icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

mala4
25. mar 2020

@eliska13 lekárka mi zvýšila sertralin na 100mg ráno,. Xanax ostal ako bol, a na večer pridala tritico,.

mala4
25. mar 2020

@mala4 teraz riešim v hlave, že už mi nestačia jedny AD, ale pridala ďalšie,.. UŽÍVA niekto dvoje AD?

sylvia30
25. mar 2020

@mala4 ja, ráno citalec a večer prothiaden na spanie, kľud, hlavne,aby pomohli❤️

tuzobnik
25. mar 2020

@mala4 Veľa ľudí berie dvoje antidepresíva. Nemáš problémy so spánkom? Vtedy sa hlavne dáva na večer TRITICCO.

miskahryzka333
25. mar 2020

@mala4 aj ja mam dvoje AD Coaxil a Amitryptilin + vecer Lexaurin

mala4
25. mar 2020

@tuzobnik posledný týždeň mám problém so spaním, aj mi vravela, že 30 min. pred spaním si mám dať tritico.

mala4
25. mar 2020

A niečo by ste vedeli odporučiť na pamäť bez predpisu? Alebo užívate niekto niečo popri AD a benzacoch?... NO dúfam, že sa to aj teraz zlepší, keď mi to podvihala a pridala tritico. Mali ste aj vy stavy pri zvyšovaní alebo nasadzovaní,. že niekto vám niečo vysvetľuje a vy kým pochopíte, tak prejde vacnost?Keď som v pohode, ako keby mi to viac myslelo,.. už sa fakt cítim ako totálny debil.

tuzobnik
25. mar 2020

@mala4 Tak preto to TRITICCO. A SERTRALIN si brala veľmi nízku dávku. Preto ti navýšila na 100mg. Ani to nieje vysoká dávka. Niekto berie aj 200mg. Podľa stavu.

mala4
25. mar 2020

A užívanie si zapisujem,.. ináč nepamätám, či som si dala alebo nie,.☹️,..

miskahryzka333
25. mar 2020

@mala4 aj ja som taka ako keby mi neskoro "zapaluje" ale inak v pohode.

tuzobnik
25. mar 2020

@mala4 Zhoršená pamäť môže súvisieť z depresie a úzkosti. Po dlhšom užívaní antidepresív by sa to malo upraviť. Na pamäť si môžeš kúpiť v lekárni GINKO BILOBA. Pôsobí dobre na pamäť.

eliska13
Autor odpoveď zmazal
mala4
26. mar 2020

@eliska13 tritico som večer nedala, bojím sa,. Co keď sa k malému v noci nezobudim,..

mala4
26. mar 2020

@eliska13 mam aj strach, aký to bude mať nástup,.. ci mi to sadne,. 😒, musím fungovať

vizvaryova1
28. mar 2020

@mala4 ahoj citam tvoj prispevok no aj ja berem vecer Derin + triticol a neviem sa rano zobudit spim aj do 1 este ze syn ma 12r tak je sebestačny tak ty ked mas babetko asi by som nedavala

mala4
28. mar 2020

@vizvaryova1 a koľko dávaš tritico? Mne vravela, že si mám dať tretinu tabletky

bubu62
28. mar 2020

@mala4 to sa neboj to sa zobudíš,tiež som sa bála zo začiatku,ale to je inštinkt matky,však skús raz si dať,áno z tritica mňa bolela hlava,lebo som malo asi aj pila,ale hlava bolela v kuse...

bubu62
28. mar 2020

Ahojte ženy ako sa máte?u nás na nervy,dva dni dozadu som bola taká vyčerpaná akurát do odpadnutia...dookola perem,upratujem,ucime sa je to zložité,som z toho na nervy,poraďte mi ako to robíte vy?ďakujem za odpoveď rady.

bubu62
28. mar 2020

@miskahryzka333 mne na to dala tebokan,aj mne to robí,to zapaľovanie...

bubu62
28. mar 2020

@mala4 aj ja si nepametam.

slavkasobanska
28. mar 2020

Ahojte kocky , mna už 2 dni točilo v hlave , som trochu taká rozklepana , neviem z čoho , ale už mám navarené , upratané ,tak asi trochu pôjdem kreslit , keď sa mi ovsem nebudú triasť ruky , potom je to už dobre len ráno mi to začalo kolísať

eliska13
Autor odpoveď zmazal
eliska13
Autor odpoveď zmazal
mala4
28. mar 2020

@eliska13 syn zaspáva až okolo 22:30,..ja si idem potom ľahnúť, zaspím hneď, no okolo 4:00,sa zobudím, už vyše týždňa to tak mám,.. ono vlastne nepociťujem moc únavu cez deň,. to sa dá,.. keď ich začnem brať, bojím sa, aby som nebola ešte viac mimo,. ako momentálne som,.. dnes je 6 týždňov, čo som zvýšila sertralin, a nejaký mesiac čo som nasadila späť xanax,.. no necítim sa dobre,. Nič mi nechodí teraz po rozume, len ci si to dať, alebo nie. Neviem sa rozhodnúť. Sestra ktorá tie stavy nepozná, tvrdí, že nie, že nemám ani 40 a že čo budem robiť ďalej,.. kamoška co užíva ad,.. Tvrdí, že si to mám dať.

mala4
28. mar 2020

@eliska13 mužovi nie je dobre,.. chcem mu byť oporou,.. a ja to ešte sťazujem,.. nevyzerá to s nim dobre,.. vraví, že každým dňom cíti ďalšie a nové bolesti,.. ale aj vidím na ňom, že mu je zle,.. Všetko robím chaoticky,.. lebo nie som ôk,,... Bože, kebyže viem, že večer si dám totritico, a ráno budem aspoň pokojná,.. nerozladena,..

mala4
28. mar 2020

@eliska13 no desia ma aj moje momentálne otázky,.. typu. Dcéra chcela minule rukavice, bolo jej zima vonku, tak na mňa zakričala, že nech jej ich podám,. A ja na to,. Aké rukavice, na zimu?

mala4
28. mar 2020

Bojím sa sama seba,.. už sa nikoho nič nepýtam radšej,..

mala4
28. mar 2020

@eliska13 teraz som dala synovi žuvačku,.. prejde 5 minút a ja s hrôzou pozerám, čo ma v ústach, čo zase žmolí,.. a potom zistím, že som mu dala žuvačku, toto už nie je normálne

bubu62
28. mar 2020

@mala4 no keby som mala počúvať sestru alebo moju rodinu až na výnimky,tak v živote nič neberiem🤦,len si daj.

bubu62
28. mar 2020

@mala4 mne veľmi pomohol na toto ten Tebokan,mala som stavy ako ty,napr.som jedla a omrvinky padali na zem,vôbec som nepremýšľala,že môžem jesť nad stolom🤦,tento Tebokan mi veľmi pomáha,aspoň viem konečne ktorý je deň a muž sa na mňa už nediva tak čudne ako predtým...