Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
Ahojte, kto tu berie Alventu? Lekárka mi chce zmeniť paretin na Alventu nastaviť novú liečbu, lebo mam ťažké obdobie a asi to záleží aj od správneho nastavenia liekov
@ivka185 a je ti ok? Je fajn? Ako dlho ju užívaš? Idem k novej lekárke, je to známa a chce mi zmeniť na Alventu, tak preto ma zaujíma ako pôsobí, ja trpím paničkou poruchou, berieš aj niečo k nej? Mala si nejaké nežiaduce účinky na začiatku liečby? Bojím sa ze ak zmením Paretin, bude zle
@esselte ahoj aj ja beriem od začiatku iba alventu a som spokojná
Ahojte kočky no mám zníženú ďalšiu tabletku večernú valdoxan zatiaľ to zvládam bolo 2 dní nič moc teraz oki len hlava sa mi trochu točí či čo vy ste v poriadku ?? Teraz vysivam ,ušila som si z ľanu vrecúška na bylinky a vysivam názvy to je už fakt z núdze práca
@slavkasobanska teda, ty ideš ako píla 👍, len tak ďalej ❤️
@slavkasobanska super
@slavkasobanska ok, budem mať novú lekárku, je to moja spolužiačka z gymnázia, robí priamo v nemocnici, nechcela veľmi známych ale aj tak s nou všetko konzultujem, tak ma vzala a chce mi zmeniť na alventu
@esselte Ja si myslím že alventa je dobrá. Hovorí sa že jeden z najlepších ad. V okolí poznám dva prípady čo berú alventu a sú ok. Z toho u jedného bol najskôr iný liek a nezaberal potom prešiel na alventu a bola som prekvapená ako rýchlo a dobre zabrala.
@esselte no ja beriem alventu 150mg rano, nepametam zeby som mala nejake neziaduce ucinky, sadla mi hned, len na zaciatku som brala 75 mg, ale som sa pokusala vysadit a vratilo sa to tak mi zvysila potom na 150, ale nic viac k tomu nemam a ani som nikdy nemala a beriem ju uz 15 rokov.
@slavkasobanska no ja nič moc, som na antibiotikách😔 mám chytene priedušky a zápal hrdla...ešte aj vysadzujem Ansilan...od včera strašne búšenie srdca, cítim ho hlavne, led zaspávam...
@ivka185 ja sa tiež liečim na úzkosť, msm panicku poruchu, takže vravíte, že alventa bude ok, som rada, zdda sa, že mám zle obdobie častejšie, užívam paretin už viac ako 5 rokov, ale kamoška povedala, že by sa nemali tak často aj keď mam náročné obdobie, vznikať úzkosti, aj dnes nie som celkom ok, ale mam aj menzes, takže aj to robí svoje
@1andrea111 ďakujem, aj sa bojím zmeny, ale aj sa teším,, aby mi bolo lepšie, viackrát sa mi teraz zhoršil stssv, moja lekárka ma vôbec nevolá na kontroly, len predpisuje lieky a nerada dáva prídavné liejy, vravia, že sa pokazil, tak idem ku bývalej spolužiacke, ona pracuje priamo v nemocnici a ma to stále s kým prekonzultovať, aj teraz mi radila, keď mi prišlo zle a vie veľmi povzbudit
@slavkasobanska ja som sa už konečne upokojila, našla som psychologicku, čo sa venuje aj nespavosti, zajtra mám prvé sedenie.
Kočky, poznáte niekoho, kto vyskúšal biofeedbac? Alebo ste ho skúsili vy? Náhodne som natrafila na nete na túto terapiu a chcela by som to skúsiť. Najlepšie výsledky sú vraj pri poruchách spánku. Táto psychologička, čo ku nej zajtra idem, sa tomu venuje. Tak som zvedavá, čo mi povie.
@1andrea111 ja už 11 rokov beriem a nemala som žiadne nepriaznivé účinky
No kočky ďakujem za správy že sa máte ako tak dobre , to dáme ako vždy ja dnes trochu oddychový deň ,no aj to treba ,, držte sa všetky a hlavu hore sme silnejšie než si myslíte
ahojte kocky, pridavam sa zo zufalstva...nema tu niekto stavy brain fog? (uplne to derealizacia nie je, ale take "vypnutie" z reality...mozgova hmla), lebo ja uz v tomto stave nevladzem 😢
Babulky, tak mám za sebou prvé sedenie. Terapeutka mi dokonca prednasala na výške psychológiu. Vidí to tak na pol roka aj s biofeedbeckom. Podľa nej to u mňa vychádza na generalizovanu uzkostnu poruchu. Tak som zvedavá....
@eliska13 hej chcela, aj som tomu dr. písala, ale keďže mu kolega odišiel na rok na stáž, pozastavili činnosť v tej ambulancii
Vieš čo, z času na čas mám pár nocí, kedy nespím, vtedy ma ovládne silná úzkosť, srdce mi bije ako zvon, páli má celé telo. Väčšinou je to vtedy, keď sa cez deň niečo udeje buď v robote alebo doma a ja to neviem vypustiť z hlavy. A toto by som chcela zvládnuť.
Aké je to rádio, rada si to vypočujem.
@apolka77 ahoj, nie, prisla proste sama od seba, dokonca ziadne lieky. Volala som s jednou psychiatrickou, ze aký mam problém, tak ma prerušil, ze ona žiadnu mozgovú hmlu nepočula este od nikoho. Hm, ono primarne to bude panicka porucha, tu som zvladala dlhodobo bez liekov, ale pred mesiacom som sa strasne vynervovala doslova a bum, o 3dni toto. 6t uz trvá, a uz som uplne mimo, presne ako z nejakých liekov, ale toto robi moja hlava uplne sama. A je to 24h v kuse, uz prestávam aj spat. Mam aj tinitus, posledný týždeň som spala asi prd, lezim len, takze dnes mi mudr na ORL predpísala aj stilnox
@veriine ano viem o com pises je to hrozny stav,, tiez som nevedela ako sa to vola...ja by som ten stav popisala akoby mi niekto natlacil noviny do hlavy, taka otapenost, malatnost ako ked si pripita od alkoholu,,neschopnost sa sustredit, rozmyslat..vsetko ide akoby mimo mna...ja to prirovnavam ako ked zrazu uz nemas moznost dotykat sa veci holymi rukami musis stale mat rukavice...tak vnimam tento stav,,,cez hrubu vrstvu skla....myslela som tiez ze sa toho zblaznim..
Mne na toto pomohli lieky..mam to vsetko z uzkosti a paniky nejak dohromady...ked sa snazim lieky vysadit tento stav sa mi po 3-4mesiacoch vrati..takze tak...a hej tiez som to schytala ze som sa trapila, nervacila a tak...