Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@tuzobnik áno ja tak beriem večer valdoxan
@veriine Asi by bolo dobré zmeniť psychiatra! 🤔 A tie horúčavy atď. máš neziaduce účinky Alventy ktoré ti po čase vymiznú ale aj nemusia. Ak máš depresie,úzkosť a problémy so spánkom tak by som na tvojom mieste užíval ďalej Mirzaten. Dobrá je aj kombinácia ráno Alventa + večer Mirzaten. Porozprávaj sa s lekárom. Skús mu aj ty navrhnúť liečbu. Nesmieš sa báť.
@yollanda ahoj elektrosoky davaju ked si hospitalizovana a nevuem ci ns tvoju diagnozu su dobre to sa porad ,,mne by bolo fajn len mu sem tam pride zle az do odpadnutia az sa mi v ociach toci ,,,dufam ze to prejde
A co to je ssri?
Ahojte,je tu prosim niekto,kto uzival Seroxat a dokazal tentoliek vysadit,pripadne vymenit za ine antidepresivum.?alebo niekto,kto ma skusenosti s uzivanim prozacu-fluoxetinu.?dakujem
@tuzobnik ahoj ja som niekedy vela plakala aj bez priciny a beriem vecer valdoxan a preslo to ,mam aj viac energie mnr robi velmi dobre tenti liek
@slavkasobanska Valdoxan je veľmi dobrý liek. Jeden z najlepších a najúčinnejších. Patrí do skupiny MASSA ako jediný. Má účinky antidepresivne aj anxioliticke. Večer pôsobí na spánkové receptory (melatonín) takže je vhodný kto má problémy so spánkom a cez deň naopak aktivuje lebo uvoľňuje dopamín a noradrenalin.
@tuzobnik ano je to vyborny liek beriem ho uz dlho ken treba kontrolovat pecenove testy
@slavkasobanska Ja som ho tiež bral len som ho musel vysadiť. Mal som zlé pečeňové testy.
Ahojte ako sa všetci máte? Ja teraz, napodiv, celkom fajn, beriem stale paretin, zvysila som o pol tabletky, takze beriem 40 mg a rivotril, ale len štvrtku, mam ist k novej lekárke, chce mi zmenit paretin na alventu a dat nieco ine namiesto rivotrilu, je to byvala spoluziacka, pracuje ako psychiatricka v nemocnici, vela mi pomaha ak mi je zle, k mojej lekarke chodim málo, ona mi len predpíše lieky a hotovo,, ziadne kontroly a ine terapie, teraz vo štvrtok je druhe kolo volieb na riaditela, no, uvidíme, jedna sa uz vzdala, uz teraz nepride, ale ma prist zas niekto nový, ak náhodou vyhrám, budem potrebovať byt v pohode, tak urcite aj nejake iné terapeutické postupx, mam uz kontakt na terapeuticke centrum, kde vyuzivaju rozne metody, dala mi ho ta spoluziacku, sice sa tam vsetko plati, alw preco neskúsit, ak pomôže zvládať lepsie tie stavy úzkosti
Totoje to centrum
https://biofb.sk/o-nas/
ahojte,
pozrite, co som nasla - (kto nevie po anglicky, hodte si to do prekladaca, stoji za to si to precitat)
a trosku z humornej stranky - aspon mame dovod na ten botox 😉

@veriine To už horšie ti ani predpísať nemohol! Alventu na spánok? Alventa sa zásadne užíva ráno alebo na obed. A už vôbec nie na spánok! Práve naopak. Alventa aktivuje. A hlavne vo vysokých dávkach keď pôsobí aj na noradrenalin. Na spánok účinkujú a sa predpisujú Trittico,Mirtazen,Valdoxan.