Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@eliska13 veru dlho, už som mala napísanú výpoveď a stále som váhala, bála som sa, či zvládnem nové prostredie a tie ostatné zmeny, zatiaľ je to ok, až na tie papiere, ale tie už tento týždeň odovzdáme, je aj chaos kvôli covidu, všelijaké opatrenia, deti sa nesmú stretávať, to som celkom zvedavá, že ako to skončí....dúfam, že ich nenechajú doma, dcéra konci ZŠ-ku, chce ísť študovať jazyky, tak musí tento rok zabrať, o tú školu je veľký záujem, no veď uvidíme
Vieš akí sú chlapi, bolesť je bolest😉, my ženy tomu predsa nerozumieme🤣🤣
Ahojte dievčatá, ako sa máte? Som sama, komu sa pohorsilo? 😪Ťažko sa mi dýcha, bolesť medzi lopatkami a krčnej a strašne ma motá
@sandra2308 ahoj mna bolia krize strasne ,davam si naplaste no trosku lepsie ale stale to boli ....nemate s tym skusenost ?? Ci je to normalne msm to 3 dni uz
Baby má niekto z vás problémy s pečeňou pankreasom že beriete ad? Mne niekoľko dni boli brucho okolo pankreasu dneska som mala akoby kŕče.. veľmi sa bojím 😔😔
@ivett311 mňa napr. pred týždňom pichalo na pravej strane, trvalo to par dni a stáva sa mi to stále pri zhoršení. Aj trávenie sa mi zhorší. Nemôže to byť aj u teba psychické?
@sandra2308 podľa mna nie, asi tam bude niečo iné
Ahojte kocky co je s vami ?? Ja zacinam byt unavena ,sice este krize bolia tak dugam ze to prejde ...
@slavkasobanska aj ja Slavka. Dnes som uplne mimo. Nic nevladzem. Zle mi je, aj od zaludka. Aj by som njeco zjedla neviem co. Oci mi tahá svetlo, najradsej by som spala az do rana.
@slavkasobanska ahoj, to maš už dlho s tymi križami.Neskušala si suche teplo- nahrievat si križe?Ja ked to mam velmi akutne, dam si Dorsiflex, ale ten je na predpis.Nie vždy to samo odíde....bola si s tym u dr.?
@dika ano bola ,msm to tyzden a davam si teple naplaste,vitamin B ,magnezium ,je to uz lepsie no este nue uplne ,,,doktorka mi povedala ze to moze dlhsie boliet ..akr citim ze to ustupuje ..dnes som bola 2x vonku po troske
@ivcam2 ja tiez by som.spala no nezaspim len vylihujem
@slavkasobanska ok tak držím palce nech je to preč
Musím sa pochváliť, len pred spaním užívam 50mg Triticco. Bože len nech sa mi to nevráti. Zienky, užívali ste AD cez tehotenstvo??
Zdravim , chcem sa opýtať , mám zdravotné problémy závraty,búšenie srdca,bolesť žalúdka,zrakové, časté zapáli , no doktori mi na nič neprišli a už som bol všade iba na gastre nie :D tak mi predpísali antidepresíva myslíte si že to je v poriadku postup ? Lebo keď vidím čo ste tu písali ešte 2014 niektoré tak sa mi do toho moc nechce , vzniká na tých ad závislosť ?
Ahojte viete mi poradiť? Zbežne som prečítala že podaktorí riešite nespavosť... Ja mam problémy s bruchom bolesti a preháňania....dr väčšinou nič nezistili tak už asi šiesty rok chodím k psych. lenže vôbec nepomáha....teraz mám zistené Sibo bakteriálne prerastanie tenkého čreva čo by vysvetlovalo potiaze lenže liečba nepomáha plus mám intoleranciu laktózy....ALE ja neviem spať už vyše roka ak aj zaspím do hodiny má zobudia buď bolesti brucha alebo mám vkuse suché hrdlo až hrču na grcanie mi bolo túto noc....lenže psych mi pcha stilnox gerodorm čo nepomáha okrem toho vystriedal mi niekoľko AD a nič akurát tak vedľajšie účinky no a už trištvrte roka mi predpisuje to isté aj keď žiadne zlepšenie nieje potrebovala by som lekara ktorý sa o pacienta zaujíma a aj sa vyzná a nestrieľa lieky len tak pokus omyl lebo pri tomto dr zo mňa je už troska ľudská 😭
@eliska13 áno buď bolesti brucha alebo to hrdlo ale už nie kedy až tak divne že na vracanie akoby a hej tu intoleranciu teraz a co som čítala tak to je následok toho siba pravdepodobne 😢 ja som fakt zúfalá neviem čo mám robiť nevládzem takto dnes zase prehánky na wc neviem ako v práci takto vydrzat
@mavissama mala som kolegyňu, ktorá mala podobné problémy ako ty, kŕče, bolesti brucha, nafúknuté, preháňania...podstúpila všetky možné vyšetrenia vrátane gastroskopie a kolonoskopie, nič jej nezistili....nakoniec to uzavreli ako uzkostnu poruchu, že takto reaguje na stres v práci, lieky odmietla, inú prácu si nehľadá, tak sa trápi ďalej
Ahojte, chcem sa spýtať, či priberate z kventiaxu? Beriem ho necely mesiac, ale mam pocit, ze priberiem aj z vody, he to tam aj napísané na letaku, za sa pribera na váhe, ako to mate vy?
@esselte ahoj ja tento liek neberiem ale co ha viem x AD sa celkovo pribera aspon ja ...
@mavissama klinický psychológ robí podľa testov diagnostiku, čiže podľa testov vie určiť diagnózu psychického ochorenia, na základe výsledkov testov vie, či stačí psychoterapia ako liečba alebo treba aj medikamentóznu liečbu, čiže odporúča psychiatra v kombinácii so psychoterapiu.... hľadaj na googli klinických psychológov vo vašom meste