Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@veriine moja mama užíva kventiax viac ako 15 rokov...
ja som konzultovala svoju liečbu aj s jedným odborníkom z Čiech, ktorý sa venuje nespavosti a je jeden z najlepších, nemal k liečbe žiadne výhrady
Ja by som budúci rok chcela lieky postupne znižovať a ak sa podarí aj vysadiť. Preto som aj začala chodiť na terapiu, kde sa venujem nespavosti a v rámci toho chodím aj na biofeedbac, aby som si vedela navodiť spánok
@sylvia30 ahoj co to je bioferdbac ??
@slavkasobanska len ide jeseň a toho sa trochu bojím, že sa mi pohorší
@patricia_b moja dr. hovorí, že najlepšie je znižovať a vysádzať lieky na jar, ale ty si šikulka, určite to dáš 👍
@slavkasobanska úplne laicky biofeedbac a neurobiofeedbac je metóda, kde sa ucis pomocou programu navodzovat činnosť v mozgu, akú potrebuješ, ja sa učím navodzovat alfa vlny potrebné pre zaspatie pomocou dychovych cvičení, na tele mám elektródy, ktoré snimaju činnosť srdca, dýchanie, napätie, stres, vidím to na obrazovke a na základe toho sa pomocou dýchania a myslienok snažím, aby tie krivky boli také ako majú byť, neviem to lepšie popísať
V zahraničí sa to veľmi využíva, u nás je to samozrejme slabé, lebo však jednoduchsie je nasadiť lieky
Mal by pri Tom spolupracovať psychiater a psychoterapeut a podľa výsledkov BF upravovať dávky liekov. Priekopnícka u nás je dr. V Liptovskom Mikuláši, spominala ju aj moja terapeutka
Využíva sa to na liečbu nespavosti, úzkosti, depresie, keď chce niekto prestať fajčiť, schudnúť, využívajú to aj riadiaci pracovníci na zlepšenie výkonnosti a pod.
@sylvia30 ako zvyknutý?na to sa dá zvyknúť?áno chcela som spať..no nemozem za to, že mi žiadny liek nevyhovel....skúsila som po čase,či mi nedá niečo iné,ale zAse zacala Ataraxom..to je dookola kolotoč,stále bolí hlava..buď budem spať,ale ma hlava bolí celý deň alebo spat pár hodín alebo vôbec..
@sylvia30 aha a ja chodim na hisputalizacie iba do mikulasa a ani som nepocula o tom ,zaujimave
@patricia_b ahoj no to mam aj ja trochu obavy z jesene ...
@esselte čau Jani, ako sa cítiš pri Alvente, vidíš zatiaľ nejaký rozdiel, nežiadúce účinky?
Ahojte ja mam tiez teraz nejaky problemy beriem 2tyzdne oxazepam a sertralin. Zajtra to bude presne 14dni no zatial nepocitujem ziadnu ulavu ani nic stale sa rovnako trapim a rovnako. Kolko musim vydrzat este aby mi konecne bolo aspon trochu lepsie lebo ja sa uz sa zblaznim z tych pocitiv a myslienok ☹️
@sandra2308 ja beriem 1 tabletku paretinu a 1 alventy, paretin som brala 5 rokov, tak mi naraz nevysadila, ale ubrala 1 tabletku paretinu a dala 1 alventy, o mesiac by som mala byt iba na alvente, ale zatial sa mam ok, beriem na to prechodne obdobie, lexaurin a kventiax
Ahojte kocky no mne sa nic nechce ,unavena som ci to ze ide jesen ?
@slavkasobanska a ja pociťujem únavu od konca augusta...ale niektoré dní sú v pohode a niektoré hrôza 🤨
@kajkag mns dnes hrozne boli vlavo nad zadkom ,neviem ci su to krize alebo co ..mam problem pri vstavsni sedeni ,doktorka o 4 tyzdne ,,,dala som si suche teplo ...joj vzdy nieco
@eliska13 teraz plánujem po pauze začať ... malý plakal pri príchode do škôlky, ale už si doniesol soplíky, takže je od včera doma ... školu budem mať až vo februári, do vtedy dokončím bakalárku a pripravím si štátnicové otázky, kým bude Miško v škôlke

@bubu62 je iné, keď je človek zvyknutý spávať pár hodín a stačí mu to, ako keď chce spať a nedá sa mu a musí fungovať v práci, doma, ja som bola ako udreta mechom, takže pre mňa bola jasná voľba lieky