icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

sylvia30
6. sep 2020

@bubu62 je iné, keď je človek zvyknutý spávať pár hodín a stačí mu to, ako keď chce spať a nedá sa mu a musí fungovať v práci, doma, ja som bola ako udreta mechom, takže pre mňa bola jasná voľba lieky

sylvia30
6. sep 2020

@veriine moja mama užíva kventiax viac ako 15 rokov...
ja som konzultovala svoju liečbu aj s jedným odborníkom z Čiech, ktorý sa venuje nespavosti a je jeden z najlepších, nemal k liečbe žiadne výhrady
Ja by som budúci rok chcela lieky postupne znižovať a ak sa podarí aj vysadiť. Preto som aj začala chodiť na terapiu, kde sa venujem nespavosti a v rámci toho chodím aj na biofeedbac, aby som si vedela navodiť spánok

slavkasobanska
6. sep 2020

@sylvia30 ahoj co to je bioferdbac ??

patricia_b
6. sep 2020

@slavkasobanska len ide jeseň a toho sa trochu bojím, že sa mi pohorší

sylvia30
6. sep 2020

@patricia_b moja dr. hovorí, že najlepšie je znižovať a vysádzať lieky na jar, ale ty si šikulka, určite to dáš 👍

sylvia30
6. sep 2020

@slavkasobanska úplne laicky biofeedbac a neurobiofeedbac je metóda, kde sa ucis pomocou programu navodzovat činnosť v mozgu, akú potrebuješ, ja sa učím navodzovat alfa vlny potrebné pre zaspatie pomocou dychovych cvičení, na tele mám elektródy, ktoré snimaju činnosť srdca, dýchanie, napätie, stres, vidím to na obrazovke a na základe toho sa pomocou dýchania a myslienok snažím, aby tie krivky boli také ako majú byť, neviem to lepšie popísať
V zahraničí sa to veľmi využíva, u nás je to samozrejme slabé, lebo však jednoduchsie je nasadiť lieky
Mal by pri Tom spolupracovať psychiater a psychoterapeut a podľa výsledkov BF upravovať dávky liekov. Priekopnícka u nás je dr. V Liptovskom Mikuláši, spominala ju aj moja terapeutka
Využíva sa to na liečbu nespavosti, úzkosti, depresie, keď chce niekto prestať fajčiť, schudnúť, využívajú to aj riadiaci pracovníci na zlepšenie výkonnosti a pod.

esselte
6. sep 2020

@sylvia30 ano, potláča to úzkostne stavy, kventiax ma viac účinkov,

esselte
6. sep 2020

@veriine mam parerin a alventu, to su ad, ale po mesiaci budem uz lrn na alvente, k tomu lexaurin rano, naobed , večer, kventiax rrano, naobed a ns noc kventiapin

bubu62
6. sep 2020

@sylvia30 ako zvyknutý?na to sa dá zvyknúť?áno chcela som spať..no nemozem za to, že mi žiadny liek nevyhovel....skúsila som po čase,či mi nedá niečo iné,ale zAse zacala Ataraxom..to je dookola kolotoč,stále bolí hlava..buď budem spať,ale ma hlava bolí celý deň alebo spat pár hodín alebo vôbec..

slavkasobanska
6. sep 2020

@sylvia30 aha a ja chodim na hisputalizacie iba do mikulasa a ani som nepocula o tom ,zaujimave

slavkasobanska
6. sep 2020

@patricia_b ahoj no to mam aj ja trochu obavy z jesene ...

sandra2308
6. sep 2020

@esselte čau Jani, ako sa cítiš pri Alvente, vidíš zatiaľ nejaký rozdiel, nežiadúce účinky?

sylvia30
6. sep 2020

@bubu62 myslím to tak, že mu stačí pár hodín spánku, napr. môj muž, môže ísť spať aj o tretej ráno o šiestej je vždy hore, stačí mu to

veriine
6. sep 2020

@sylvia30 a kolko po nom spis (hodin)? Kedy si ho vecer davas - a to ta odpali po uziti ako rychlo?
A mama to ma tiez na spanok?

sylvia30
6. sep 2020

@veriine dám si ho o 10 večer, spať idem podľa toho ako som unavená, niekedy o pol jedenástej, niekedy o jedenástej, to má neodpali, to nie je ako hypnotikum, jednoducho, keď začnem cítiť únavu, idem spať
Mama ho berie tiež na spánok

veriine
6. sep 2020

@sylvia30 a kolko po nom spis?

julka828
6. sep 2020

Ahojte ja mam tiez teraz nejaky problemy beriem 2tyzdne oxazepam a sertralin. Zajtra to bude presne 14dni no zatial nepocitujem ziadnu ulavu ani nic stale sa rovnako trapim a rovnako. Kolko musim vydrzat este aby mi konecne bolo aspon trochu lepsie lebo ja sa uz sa zblaznim z tych pocitiv a myslienok ☹️

sylvia30
6. sep 2020

@veriine do rána

esselte
7. sep 2020

@sandra2308 ja beriem 1 tabletku paretinu a 1 alventy, paretin som brala 5 rokov, tak mi naraz nevysadila, ale ubrala 1 tabletku paretinu a dala 1 alventy, o mesiac by som mala byt iba na alvente, ale zatial sa mam ok, beriem na to prechodne obdobie, lexaurin a kventiax

slavkasobanska
7. sep 2020

Ahojte kocky no mne sa nic nechce ,unavena som ci to ze ide jesen ?

kajkag
8. sep 2020

@slavkasobanska a ja pociťujem únavu od konca augusta...ale niektoré dní sú v pohode a niektoré hrôza 🤨

slavkasobanska
8. sep 2020

@kajkag mns dnes hrozne boli vlavo nad zadkom ,neviem ci su to krize alebo co ..mam problem pri vstavsni sedeni ,doktorka o 4 tyzdne ,,,dala som si suche teplo ...joj vzdy nieco

eliska13
Autor odpoveď zmazal
eliska13
Autor odpoveď zmazal
patricia_b
8. sep 2020

@eliska13 teraz plánujem po pauze začať ... malý plakal pri príchode do škôlky, ale už si doniesol soplíky, takže je od včera doma ... školu budem mať až vo februári, do vtedy dokončím bakalárku a pripravím si štátnicové otázky, kým bude Miško v škôlke

eliska13
Autor odpoveď zmazal
julka828
8. sep 2020

@eliska13 ten mam na ukludnenie beriem rano vecer

sylvia30
8. sep 2020

@eliska13 ahoj, vitaj po dovolenke, no, v práci je to všetko nové, deti sú v pohode, ale tie papiere sú na mašlu, každý deň sa s tým trápim 😢
BF je super, aspoň u mňa to zaberá, mala by som chodiť do konca decembra
Ako bolo na dovolenke?

eliska13
Autor odpoveď zmazal
sylvia30
8. sep 2020

@eliska13 to je super, že Vám vyšlo počasie, aspoň ste veľa mohli pochodit, syn je už OK?
Mám tretiakov, občas sa rozsupnu, ale dá sa to
Syn mal ešte len zápis, mal by začať koncom mesiaca..