Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@eliska13 tak teraz si ma ukludnila asi najviac ako sa dalo,lebo ja som rozhodnutá nevysadit a byt relatívne v kľude pretože dcera ma potrebuje a nechcem aby ma videla prežívať...domácnosť ma tiež potrebuje a celkovo začínam byt tak nastavena ze idem na to s liekmi...uz to odkladam 4 roky...
Ja som bola minulý týždeň u psychiatricky, pochválila ma, že som úspešne vysadila lieky. Povedala som jej, že plánujeme dieťatko. Ešte pred spaním mám 50mg Triticca. Keď budem mať potvrdené od gynekologa, že som tehotná mám ho hneď vysadiť. Najlepšie je nič nebrať. Uvidím ako to budem zvládať ak sa postasti...🙂
Ahojte žienky, ja som v júni vysadila AD a celkom som si verila, lebo celý ten rok s AD bol úplne v pohode. Nemala som žiadne výkyvy, brala som len min.dávku, ani nie liečiacu, len udržiavaciu. Neverila som, že AD sú na celý život a hop. Po 4 M sa mi obnovili niektoré problémy, nie je to tak zlé ako pred rokom, ale už vidím, že sa mi zhoršuje - tak nenápadne a pomaly. Som z toho sklamaná, teda vlastne zo seba☹, o 2 tt idem na kontrolu tak som zvedavá čo so mnou lekár spraví. On sám mi hovoril, že nie je z toho nadšený že sme vysadili, a mňa to dosť hnevalo, že ma v tom nepodporil a dopredu mi hovoril že sa to zvykne vrátiť a potom už AD nezaberajú tak ako predtým. Nerozumiem tomu, prečo to tak je že to už potom nezabere......škoda že som to nedala, ale čo už, mám deti a tie ma potrebujú, tak sa musím dať do "normálu"... aj ked s AD je to také nijaké, bez emócií - po každej stránke. Držte sa 👍
Ahojte kocky no ja uz tyzden nemozem zaspat okolo 3-4 zaspim no uz zacinam byt unavena aj lueky na spanie si davam a nic ,uz ked zaspim tak oki ..len neviem zasoat ...co vam pomaha ?? Uz skusam vsetko
Ahojte kocky ,pozeran ze tu uz nechodite velmi,tak usudzujem ze je vam lepsie
Ahojte zienki chcem sa spitat ma niektora zvas take stavy ze ma pozit ze sa dusite nemozte sa nadichnut porom sa nato zameram a dojde mi zle neviem ci to mam v podvedomi alebo neviem
@slavkasobanska Ahoj a aty sa mas ako? U nas je posledné dni pekne, tak sa este da slniecko uzit a byt vonku. Mne tie stavy presli, vsetko mi úplne odislo, trvalo to 2 tt, tak si to neviem vysvetlit, ci to tak uz bude, ze sa mi obcas pohorsi a potom sa to da do normalu alebo ako..... AS neberiem, tak uvidim na kontrole co mi k tomu dr povie.... Pekny dnik ☕
@vizvaryova1 áno poznám veľmi dobre tento pocit kľudne mi napis
@lenkaoravcova pisala som sukromnu
@vizvaryova1 Máš panickú poruchu.
@tuzobnik no to viem
@vizvaryova1 Berieš lieky.
@tuzobnik ano beriem
@vizvaryova1 Potrebuješ zmeniť liečbu. Lieky ty nezaberajú keď máš také stavy panickej poruchy. Čo berieš.
Ahojte mne dnes zmenila na spanie ,zle spim uz 2 tyzdne tak mi dala prothazin
@tuzobnik alventu 150 triricol nevrol kventiax
@slavkasobanska ten prothazin je strašne slaby
@vizvaryova1 Po tých liekoch by si nemala mať panickú poruchu. 🤔 Skúsiť navýšiť lieky.
@vizvaryova1 fakt ?? No uvidim dnes potom pisem
@slavkasobanska este ho s niečim beriete
@slavkasobanska
@slavkasobanska Prothazin je slabý. Keď ti nepomôžu na spánok hypnotika,benzodiazepiny tak ten ti určite nepomôže.
Baby, ktorá užívate kventiax? Priberam z neho, mam pocit, ze aj z vody, aj lekarka mi potvrdila, ze je to z neho, ze mi upravi davky, beriem len rano a večer, na obed som uz prestala, ona povedala, ze na obed nemusím, mam podla seba ale rano a vecer este beriem, ako to máte vy s kventiaxom? Dik
@vizvaryova1 ahoj, ako na teba pôsobí kventiax? Ja mam pocit, ze z neho strašne priberam

@daniela123321 ďakujem si zlatá ❤