Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@mimiqa to ti verim s dcerkou ze to muselo byt hrozneobdivovala som ta ako to zvladas, klobuk dole si super mama vieme to pochopit kedze sami sme tym presli, a je to vela na nas a nie to este na mladu slecnu ale dali ste a to je super. A mas pravdu aj s malym radsej nech bude zivsi ako utiahnuty, viem o com hovorim, dcera bola vzdy prebojnejsia papulnatejsia ako syn, a teraz je to vidietsyn neotvori usta,nevie sa branit, sebavedomie nulove a to uz bude mat tohto roku 30.Neviem mam dojem ze asi bude pri mojej sukni stale no ale co bude jak ma byt.Su aj horsie veci.😀 No maj sa pekne aj s detickami a drzte sa
😍
@ivka185 tak dcerka ona celkovo je bojovníčka... Uprimne teraz je moja terapeutka.. Stoji pri mne.. Velmi mi pomohla ona v poslednej dobe 🙏🍀... Ja nedam na nu dopustit.... Aj ja som radsej ze je drobec vesely zivel len dakedy fakt som vypnuta 😂😅...a syn neboj najde si frajerku ta mu urcite obcas zdvihne tlak 😂😅
Ahojte, musim sa posťažovat uz som 4 mesiac doma, co marodujem, uzivam rrano paretin 40 mg, neurol, depakine na naladu a sulpirid, na obed depakinee a neurol, vecer depakine, neurol a kvetiapin, je to taká kombinacia ad a inych liekov, cez den je to ok, najhoršie je rano, palenie na tele a hrozne sa mi nechce vstávať, citim sa menejcenna, ze nechodim do práce, veľmi si to vycitam, ja totiz ucim, momentálne stvrtakov a musia mat cely cas zastupovanie, ucila som ich cele 3 roky, nic mi nebolo, lenze v lete sa to zacalo kazit, tak som isla k inej lekarke, ta mi dala alventu, ale vôbec mi nesadla, tak som naspäť pri paretine a s nim beriem aj ine lieky, cez den je to uz ok, velmi sa doma nudim a mam výčitky, ze nie som s deťmi v skole, neviem sa rozhodnúť, ci uz mam ísť, ked mi je len rano divne, alebo esrenie, v sttedu mam kontrolu
@esselte myslím na Teba a držím Ti palce. Bude dobre, treba vydržať 😍 poraď sa z lekárkou možno by si mohla skúsiť návrat do školy, mne pracovné prostredie pomáha. Určite bude zase dobre♥️
@1andrea111 normalne som dnes taka slaba, neviem, či to je z kávy, ale bola som v obchode a som cela spotena, akoby som neviem čo robila, veľmi sa bojím
Ahojte moze ma stale boliet hlava zo psychiky?? Uz som bola vsade na vysetreni a vsetko oki...ale ze kazdy den ,a vecer mi nic nie je
@slavkasobanska ano mna bolievala strasne hlava tiez vysetrenia vseliake musis povedat psychiatrovi ze ta hlava bolieva nech trochu upravi lieky ak beries nejake
@nemcurik ahoj ano beriem lieky poviem na kontrole uz som asi vsade bola a vsetko dobre mam
@slavkasobanska ja som z tej bolesti mala az panicke ataky časom , lebo samozrejme hľadela na net a najhoršie choroby 🙄
@nemcurik to poznam ....alr celkovo sa tak divne citim,unava,zaludok,pocit na odpadnutie,budem volat v pondelok doktorke
@slavkasobanska mame to ťažké ,mne sa pridali aj obsesivne myslienky časom ale chvala bohu lieky ich zastavili. Aj panicke ataky.no z kazdeho rozku trosku. celý život boj.. ale pri dulsevii mi je fakt super uz ich mam druhy krat predpisane a zabrali ako prvy krat velmi dobre
ahoj dievčatá, možno je tu nejaká, ktorá má skusenosť ... je možné dať si počas tehotenstva diazepam (Lexaurin, alebo podobne)? Vynimocne, 1 tabletku.
Napriklad pri porode, ked to už príde, bojim sa, že ma chytí riadna panika. Predtym som sa liecila na uzkostnu poruchu, ale momentalne antidepresíva nepotrebujem. Moj doktor sa nedavno prestahoval a neviem sa tam ani objednať... preto skusam tadialto, ci niekto nevie / nemá skusenosť.
Dakujem.
Ahojte prosím zajtra prechádzam zo seroxatu na alventu trochu mám strach naposledy keď som menila AD mala som dva týždne závraty 😒 nakoľko chodím do prace tak mám zo zajtrajška strach neviem čo čakať.Máte niekto skúsenosti s takým prechodom? Ďakujem