icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

frida88
24. aug 2023

Ahojte baby 😊
Chcem sa spýtať či ste to niektorá mala takto.
Beriem po druhý krat seroxat a už nemá taký účinok ako po prvý raz.Keď pôjdem k doktorke neviem či zmeniť lieky alebo?
Ďakujem za odpovede 😇

petka1411
24. aug 2023

@frida88 ja som to mala z brintelixom ale zabral po 3 meciasoch druhý krát takže skús vydržať a to beriem dve tablety už 5 mesiac ešte to neni 100%
Ale pri návrate k liekom sa to vraj stáva 🙂

frida88
24. aug 2023

@petka1411 len ja ho beriem po druhý krat už dlho a stále to nie je ono.Hlavne som si to uvedomila teraz pri tých horúčavách.
Inak raz mi chcela doktorka zameniť seroxat za tvoj brintelix.Len bála som sa nových liekov.
Aký je?

petka1411
25. aug 2023

@frida88 je fajn nieje zlý naozaj 🙂 ja som naň pred užívaním čítala zle recenzie a prd dobrý je nástup účinku sprevádzalo zhoršenie stavu ale postupne sa to upravilo takže všetko je fajn 🙂

frida88
25. aug 2023

@petka1411 ďakujem ❤️

eliska13
25. aug 2023

@frida88 aku berieš dávku?20?

frida88
25. aug 2023

@eliska13 áno ale po druhý krat.

missellis
28. aug 2023

@tulinka85 ahoj, ako sa citis? Ja mam presne toto Derealizacia. Pocit že som blazon. Dostala si sa z toho?

tulinka85
29. aug 2023

@missellis ahoj , je to veľmi nepríjemné, u mňa chvalabohu musím povedať, že je to oveľa oveľa lepšie , fungujem už OK, stále je vo mne nejaký strach a obáva, že sa to vráti alebo zhorší a opäť bude ako pred tým. A to už nechcem. Prešla som si najhorším obdobím v mojom živote a to ma nepoložili ani 3 potraty ani smrť mamky a ocka. Teraz už som aj bez ukludnovakoch , beriem len Eliceu 1,5 tabletu denne. Zrejme mi zaučinkovala. Držím prsty 🙏 viem ako sa cítiš 🥺

missellis
29. aug 2023

@tulinka85 ani ja ani nechcem veriť, kam tá vlastná hlava dokáže dostať. To mi ešte zhoršuje derealizaciu že kokos pred pol rokom ma toto ani nenapadlo? Dnes začínam s antidwpresivami. Dúfam že to pomôže

tulinka85
29. aug 2023

@missellis neboj určite pomôžu, bude to trošku trvať ja ich beriem už 3 mesiace. Nečakaj hneď na začiatku zmenu , bude to trvat chvíľu, treba byť trpezlivý a vydržať , ale istotne pomôžu. Snaž si stále hovoriť, sú to len strachy, pocity, nič mi nie je, nič sa mi nestane.

missellis
29. aug 2023

@tulinka85 Ano to sa snažím. Dúfam že to nude dobre. Držím ti palce nech je všetko už len dobre.

lianne7
23. okt 2023

@frida88 ahoj tiež mam to isté,že mi liek neucinkuje tak ako kedysi a ešte odkedy bol výpadok. Mne to prijde jak placebo

frida88
23. okt 2023

@lianne7 ahoj 😊 mne je momentálne fajn 🙏🏻 kiež by to tak zostalo už.
Ale bola som na tom tak už,že poviem doktorke nech mi zmení lieky.

tulinka85
25. okt 2023

Dievčatá aj ja mám už celkom fajn obdobie, vysadila som lieky na ukludnenie ( xanax ) už nám len 1x denne Eliceu. Snáď sa to už nikdy v živote nevráti a nezopakuje, v lete to bola úplná katastrofa, nevládala som pomaly ani sama na vecko, ani byť sama doma... Najhoršie obdobie v mojom živote 🥺. Nech nám je všetkým už len dobre a nemusíme sa trápiť a bojovať sami so sebou. 🙏🙏🙏

yollanda
26. okt 2023

@frida88 ahoj! Akému dr. Chodíš?

silviakeysi
26. okt 2023

mam 2 bal. elontril ak by niekto potreboval predam

frida88
26. okt 2023

@yollanda ja v Ba do Ružinova Mudr Bánovská

lianne7
30. okt 2023

Je tu niekto komu sa zvýšil seroxat a nevyužije už?

yollanda
5. nov 2023

@frida88 ona je súkromná? Si spokojna?

frida88
5. nov 2023

@yollanda ale áno v pohode je.
Ty ku komu chodíš?

yollanda
8. nov 2023

@frida88 Hastova na heydukovu

alan12
26. nov 2023

Dobrý deň, chcel by ok poprosiť o radu. Užíval som 2 roky Brintelix 10ml ráno, Sertralin avtive 50ml večer a na obed a 100ml Sulpirid belupo. Po 2 rokoch sme s doktorom začali znižovať dávky až na 5ml Brintelix ráno a 0,25ml Sulpirid večer, po mesiaci sa vrátili depresie a úzkosti a s lekárom sme nasadli lieky ako na začiatku. Teraz ich užívam 2 a pol týždňa a je mi stále zle, vie mi niekto poradiť, kto má s tým skúsenosti, že po opätovnom navýšení tých istých liekov sa mu vrátil stav do pôvodného stavu, kde bolo všetko OK. Poprosím o každú informáciu. Tie lieky keď sa stav vrátil do pôvodného stavu, bral som 5ml Brintelix a 25ml Sertralin active. Za ako dlho vám po opätovnom navýšení zabrali lieky. Ďakujem.

lucia851
26. nov 2023

@alan12 to musíš počkať aspoň mesiac kým zas zaberu

alan12
26. nov 2023

@lucia851 máš s tým skúsenosti

alan12
26. nov 2023

@tulinka85 presne týmito stavmi si prechádzam teraz ja ráno zle večer skoro OK. Ako to nakoniec dopadlo.

lucia851
26. nov 2023

@alan12 áno ja beriem antidepresiva už 10 rokov

alan12
Autor odpoveď zmazal
alan12
26. nov 2023

@lucia851 ako funguješ normálne ako ostatní ľudia plná energie tak ako zdravý človek, chodíš do práce a pohoda

lucia851
27. nov 2023

@alan12 som na polovičnom invalidnom fungujem celkom normálne ale do práce nechodím snažím sa nájsť niečo len na 4 hodiny ale nedarí sa mi