Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@timea179 zabrali bol som 3roky ok žil som plnohodnotný život plný energie, radosti a spokojnosti normálne som fungoval,ale doktor sa rozhodol vysadiť a po dvoch mesiacoch sa to vrátilo. Teraz beriem tri týždne tú istú dávku ako ako pred 3 rokmi ale necítim nejaké zlepšenie. Nemáš na to nejaký názor,každá rada dobrá.
@alan12 mne trvalo pol roka kým lieky znova zabrali.
@andrea754690432 tak to musíme nejako dať,ja som nebol úplne bez liekov ešte som mal minimálnu dávku takže možno záberu skôr. Vám keď zabrali vediete plnohodnotný život ako pred tým.
@andrea754690432 môžem sa opýtať aké lieky zabrali?
Dobrý deň, chcel by ok poprosiť o radu. Užíval som 2 roky Brintelix 10ml ráno, Sertralin avtive 50ml večer a na obed a 100ml Sulpirid belupo. Po 2 rokoch sme s doktorom začali znižovať dávky až na 5ml Brintelix ráno a 0,25ml Sulpirid večer, po mesiaci sa vrátili depresie a úzkosti a s lekárom sme nasadli lieky ako na začiatku. Teraz ich užívam 2 a pol týždňa a je mi stále zle, vie mi niekto poradiť, kto má s tým skúsenosti, že po opätovnom navýšení tých istých liekov sa mu vrátil stav do pôvodného stavu, kde bolo všetko OK. Poprosím o každú informáciu. Tie lieky keď sa stav vrátil do pôvodného stavu, bral som 5ml Brintelix a 25ml Sertralin active. Za ako dlho vám po opätovnom navýšení zabrali lieky. Ďakujem.
@timea179 cipralex
Zabral niekomu brintelix v kombinácii so sertralinnom a sulpirid belupo.
Je tu niekto komu pri opätovnom nasadení liekov zabrali tak ako predtým, alebo ste museli zvýšiť oproti pôvodnému množstvu.
@petka1411 prosím kedy sa to u teba začalo s brintelixom lepšiť? zatiaľ beriem 22 dní a nie je zlepšenie, po 10 dňoch bol jeden super deň a odvtedy sem tam nejaké svetlé chvíľky, čakala som, že keď na 10 deň bolo super, že už bude super stále, ja ho beriem prvý krát, pred 5 rokmi escitalopram, potom boli roky fajn, teraz som myslela, že to dám bez liekov, ale nejde to

@filipko dostala si sa z depresie a ako dlho to trvalo skús to popísať čím rozsiahlejšie, pomôže každá rada už neviem ako ďalej som úplne hotový s tejto choroby.