icon

Ako sa počíta čas u lekára mimo mesta?

7. nov 2024

Ahojte, pracujem v mojom prvom zamestnani tak nemam skusenost...
chystám sa k lekárovi v mojom rodnom meste, musím tam cestovať asi dve hodinu. som dohodnutá so šéfkou že nebudem v práci celý deň. Ona je s tým OK.
Keď budem mať na priepustke od lekara ze vysetrenie trvalo 1 hodinu, tak mi v práci zarataju že som čerpala lekára 1 hodinu? Ráta sa aj ta cesta? Ako to je prosím?

crazy_cat_lady
•
7. nov 2024

neviem teda, ale z vlastnej skusenosti mi lekar nikdy nenapisla na priepustku pocet hodin, dal len peciatku a zvysok som si vyplnila sama.. :D

janka_266
•
7. nov 2024

lekár tam nepíše koľko ste uňho boli. on dá len pečiatku. vy tam buď dopíšete celý deň, alebo len vyškrtnete od do

autor
•
7. nov 2024

@janka_266 dobre rozumiem, ale keď napíšem ze som u lekára bola 2 hodiny tak tieto 2 hodiny mi odrážajú z toho fondu "návštevy lekára "? Aj keď som preč cely deň?

mabenn
•
7. nov 2024

mozes si dat celodenne vysetrenie (7x do roka podla zakona) alebo cerpat lekara po hodinach podla potreby (vratane cesty samozrejme, lebo nie si v praci)

muchotrafka298
•
7. nov 2024

Mas narok na 7 dni, co je pri 8 hodinovom pracovnom uvazku denne 56 hodin celkovo.Za kalendarny rok. Ked si prec cely den, tak Ti bude odratanych 8 hodin, nie 2 hodiny podla papiera od lekara. Ako vykazes zvysnych 6 hodin v dochadzke? Ak chces lekara cerpat cely den a uznaju Ti to v praci, nech sa paci. Ale odrata sa Ti z tych 56 hodin 8.

janka_266
•
7. nov 2024

2 hodiny vám odráta len keď napr. odídete o 8 a o 10 sa vrátite, keď ste preč celý deň, tak odráta celé P-čko. neviem komu to chcete písať. máte papier, na ktorý Vám dá pečiatku, vy dátum a odovzdáte vedúcemu

muchotrafka298
•
7. nov 2024

Este doplnim, ze nie u kazdeho zamestnavatela uznavaju celodenne lekarske osetrenia s jednou priepustkou. Stretla som sa s tym, ze treba na 8 hodin pripustky 2. Aj ak sa jedna o osetrenie mimo miesta bydliska v inom meste.

januska12323
•
7. nov 2024

Opýtaj sa ako je to u vás, niekde stačí 1 priepustka na deň inde 2.

viestta
•
7. nov 2024

Na paragraf mas narok na cestu na osetrenie, na osetrenie vratane cakania a cestu spat na pracovislo. Takze aj ked ti tam napise hodinu a ty to mas s cestou na 6 hodin, tak ti podla ZO maju odratat 6 hodin, ale ak je sefka uzrozumena s celym dnom, tak ti odrataju 8 hodin

lindayaaa
•
8. nov 2024

Len si vezmeš da ti naň razítko, napíšeš dátum svoje meno a nic viac . žiadne hodiny ani nic. pripadne si zaškrtnes ze celý den. Žiadne časy tam nepíšeš