Ako sa prejavujú pľúcne chlamýdie?
Prosím vas mal niekto pri tejto chorobe hlieny cire a dnu tmavozelene v kuse lepkave ct pred mesiacom dobre aj snimok aj spirometria
Treba ísť na krv, cielene hľadať chlamýdie, prípadne mykoplazmy. Hlavne ak choroba dýchacích ciest neodznela po 3 - 4 týždňoch. Keď je pozitívny nález, preliečuje sa to antibiotikami.
Ja som mala minulu jesen chlamydiovy zapal pluc. Mala som okrovo sfarbene lepkave hlieny, kaslala som vkuse. A vysoku teplotu. Vysetrenia opakovane nedokazali chlamydie zachytit, dokonca aj rtg bol cisty. Krv jasne poukazovala na bakterialnu infekciu, ale vytery, sputum atd., vsetko bolo negativne. Atb nezaberali. Nakoniec ma bezradna dr. poslala na infekcne, kde specialnym testom chlamydie potvrdili, zmenili atb a tie konecne zabrali. Teploty som mala 11 dni. Bez modernej mediciny by to pre mna bola konecna, citila som, ako zo mna kazdym dnom odchadza energia.
u mna sa prejavovali len kaslom, strasne silným, ziaden hlien.
tie priznaky mozu byt rozne.
plucne chlamydie - vysetrenie z krvi a urcite Ti urobi lekarka vytery aj z krku a z nosa.
preliecenie len ATB (tri tyzdne) potom sa opatovne ide na vytery a odbery
Ja som mala minulu jesen chlamydiovy zapal pluc. Mala som okrovo sfarbene lepkave hlieny, kaslala som vkuse. A vysoku teplotu. Vysetrenia opakovane nedokazali chlamydie zachytit, dokonca aj rtg bol cisty. Krv jasne poukazovala na bakterialnu infekciu, ale vytery, sputum atd., vsetko bolo negativne. Atb nezaberali. Nakoniec ma bezradna dr. poslala na infekcne, kde specialnym testom chlamydie potvrdili, zmenili atb a tie konecne zabrali. Teploty som mala 11 dni. Bez modernej mediciny by to pre mna bola konecna, citila som, ako zo mna kazdym dnom odchadza energia.
@simsalabim a mali ste bolesť az pri zakaslany bolesť lopatky ?a neskutocne v kuse hlieny az tmavozelne hrdzavé?

@veronikagradosova