icon

Ako sa raz a navždy zbaviť lúpania pokožky?

thirstymonk
Dnes o 11:34

Čauko, trvá to už dlhšie, pár rokov. Proste sa mi lúpe ksicht. Okolie nosa pod očami, obočie, medzi obočím, nad perou aj po brade. A ešte na boku líca z jednej aj druhej strany.

Bol som u kožnej, dala mi na to dajaký sajrjt, kým som užíval, tak pomohlo. Keď som doužíval, tak sa to vrátilo. Ku kožnej sa u nás dostať je problém, Pýtal som teda obvodnú lekárku, aby mi na to dačo dala, dala mi fucidin. Funguje to tak, že večer si natriem fucidin, v noci vsiakne. Ráno natriem zas a tak 4-5 dni mám pokoj. Potom sa zase začne lupať. Takže zas musím natrieť fucidin atď... nebaví ma to a chcel by som sa toho raz a navždy zbaviť.

Mám za to, že to bude niečo bakteriálne, keďže fucidín je antibiotikum, či?

anonym_aea2a9
Dnes o 11:40

@thirstymonk fucidin je antibioticka masť, inak je to bežne dostupná info

anonym_b45bce
Dnes o 11:55

@thirstymonk treba ísť znova ku kožnej lekárke. My ti neporadíme. Môžeš sa svojpomocne patlať donekonečna, pokiaľ to neporiešiš s odborníkom bude sa to vracať.

mullerova46
Dnes o 12:34

@thirstymonk keď vám dala kortikoidovu masť asi to nebude obyčajné supanie. Ak máte dôveru môžte to nafotiť a požiadať v aplikácii o diagnostiku u lekára tak. Keď ste dostali kortikoidy asi to bude problém na dlhšie obdobie, vyberte si vhodný denný a nočný krém z lekárne a pravidelne sa netierajte