icon

Ako sa raz a navždy zbaviť lúpania pokožky?

thirstymonk
6. feb 2026

Čauko, trvá to už dlhšie, pár rokov. Proste sa mi lúpe ksicht. Okolie nosa pod očami, obočie, medzi obočím, nad perou aj po brade. A ešte na boku líca z jednej aj druhej strany.

Bol som u kožnej, dala mi na to dajaký sajrjt, kým som užíval, tak pomohlo. Keď som doužíval, tak sa to vrátilo. Ku kožnej sa u nás dostať je problém, Pýtal som teda obvodnú lekárku, aby mi na to dačo dala, dala mi fucidin. Funguje to tak, že večer si natriem fucidin, v noci vsiakne. Ráno natriem zas a tak 4-5 dni mám pokoj. Potom sa zase začne lupať. Takže zas musím natrieť fucidin atď... nebaví ma to a chcel by som sa toho raz a navždy zbaviť.

Mám za to, že to bude niečo bakteriálne, keďže fucidín je antibiotikum, či?

anonym_aea2a9
6. feb 2026

@thirstymonk fucidin je antibioticka masť, inak je to bežne dostupná info

anonym_b45bce
6. feb 2026

@thirstymonk treba ísť znova ku kožnej lekárke. My ti neporadíme. Môžeš sa svojpomocne patlať donekonečna, pokiaľ to neporiešiš s odborníkom bude sa to vracať.

mullerova46
6. feb 2026

@thirstymonk keď vám dala kortikoidovu masť asi to nebude obyčajné supanie. Ak máte dôveru môžte to nafotiť a požiadať v aplikácii o diagnostiku u lekára tak. Keď ste dostali kortikoidy asi to bude problém na dlhšie obdobie, vyberte si vhodný denný a nočný krém z lekárne a pravidelne sa netierajte

anonym_58fad3
6. feb 2026

diagnóza je aká? to je len na tvári?
skúsila by som iného kožného lekára

thirstymonk
autor
6. feb 2026
@anonym_58fad3

diagnóza je aká? to je len na tvári?
skúsila by som iného kožného lekára

@anonym_58fad3 Veď to, že žiadna. Keby som vedel aka je diagnoza, tak mudr. Google mi pomôže.

anonym_58fad3
6. feb 2026
@thirstymonk

@anonym_58fad3 Veď to, že žiadna. Keby som vedel aka je diagnoza, tak mudr. Google mi pomôže.

@thirstymonk ale tie mastičky ti museli na základe niečoho predpísať.Musí to byť v zdravotnom zázname

marca12
6. feb 2026
@thirstymonk

@thirstymonk Znova ku koznemu. Kozne problwmy sa liecia dlhodobejsie. Prilis skoro si to vzdal. A nevyhovaraj sa na terminy.

thirstymonk
autor
14. mar 2026

Dal som si na to bezbožne kortikosteroid večer, ráno problémy zmizli a už tri týždne sa nevrátili. Teraz sa začínajú vracať, tak si dám zase kortikosteroid.

Okrem toho, že som sám sebe najlepší realitným maklérom, finančným poradcom, elektirkárom, kuchárom a stolárom, už som sám sebe aj najlepšia kožná :D