icon

Ako sa správne stravovať po odstránení krčných mandlí?

dzeni
10. júl 2026

Prosím som 2 deň po odstránení krčných mandlí. Ja vôbec neviem ako sa stravovať.
Zakázali mi mliečne, ovocné.
Ale na internete čítam ze sa môžu jogurty, termix, krupica, jablková presnidavka.
Prosim aké jogurty, mlieko kúpiť aby neskodili?
Prosím poraďte 🙏🙏 Ďakujem veľmi pekne

andrejka2424
10. júl 2026

Mne hneď na klinike na druhý deň robili krupicu. Doma som jedla väčšinou tie detské zeleninovo- mäsové príkrmy pre najmenších, kde nie sú žiadne kúsky, alebo som si urobila takú redšiu zemiakovú kašu, aj s mrkvou, mixla som si to. Tuším aj jogurty, detské výživy. Po jedle som si vždy opatrne hrdlo vypláchla nejakým syp. čajom. Už neviem, či šalviou, alebo repíkom, alebo harmančekom.

kkovacovak
10. júl 2026

@dzeni ale veď môžete jesť normálne len vynechať veľké tvrdé kusy. Ovocie sa neodporúča kvôli kyslosti ktorá by mohla ranu podráždiť. Môžete jesť normálne zemiaky, mäso, ryžu.

anonym_934c0b
10. júl 2026

Mliecne veci sa neodporucaju ani po trhani zubu, ked je tam otvorena rana. Ovocie nie preto, ze supka moze poranit a sposobit krvacanie. Na jemno nastruhane jablko bez supky, banan, by nemali byt problem. Jest hlavne kasovitu, makku potravu, cestoviny, zemiakova kasa, zeleninova polievka s mrkvou, zemiakmi, maso napriklad mlete, nie pecene...

dzeni
autor
11. júl 2026
@kkovacovak

@dzeni ale veď môžete jesť normálne len vynechať veľké tvrdé kusy. Ovocie sa neodporúča kvôli kyslosti ktorá by mohla ranu podráždiť. Môžete jesť normálne zemiaky, mäso, ryžu.

@kkovacovak ďakujem veľmi pekne.