Ako sa vyhnúť úpalu po nadmernom opaľovaní?
Čauko. Chrbát mám červeny jak paprika. Tak trošku som dajako betonoval na priamom solnci hore bez. Po príchode domov ľadová sprcha (9°C je aktuálne najstudenšia možná voda), vypil som zos pol litra vody a potom ku večeri zos pol litra kokakoly.
Chrbat ma začína páliť, takže sa chcem opýtať, mám dajaku šancu sa zachrániť pred večernými štyridsiatkami a zimnicou? Či už proste smola a vyžerem si to?
skor by som sa pytala, ci mas sancu sa zachranit pred rakovinou koze. lebo opalovaci krem ti asi celkovo nic nehovori...
@anonym_21871b Ale ty si cela rakovina kože. Nemaľu hneď šimečku na stenu.
Panthenol sprej. Ak teda nemas popraskane pluzgiere.
@aalt Pľuzgiere nemám žiadne, zas neprehaňajme. Bol som dve hodiny pod tatrami na slnku, nie v otvorenom vesmire :D
@anonym_21871b Ale ty si cela rakovina kože. Nemaľu hneď šimečku na stenu.
@thirstymonk nam poradila aj dr aj dať si paralen aj ked nemas teplotu .. u nas to pomohlo, večer žiadna zimnica či teplota. .a veľa vody piť a dať si chrbat natrieť panthenolom ..
@aalt Pľuzgiere nemám žiadne, zas neprehaňajme. Bol som dve hodiny pod tatrami na slnku, nie v otvorenom vesmire :D
@thirstymonk tak co nie je, moze byt. Daj si ten Panthenol co najskor. Tu kyslu smotanu ... radsej ten Panthenol.
Ďakujem za pomoc, dam si teda preventivne paralen :D Dávno som ho nemal, odkedy otužujem, teplotu som azda ešte asi ani nemal. Rozhodne nie takú, že by som musel paralen. 🙂
@anonym_dcf598 Už nie, našťastie
@thirstymonk prečo ? Veď tu je to úplne v pohodke
@thirstymonk prečo ? Veď tu je to úplne v pohodke
@anonym_dcf598 Nie keď tam prežiješ prvých 30 rokov života. Okrem toho nebýval som priamo v Poprade, ale v okolí.
skor by som sa pytala, ci mas sancu sa zachranit pred rakovinou koze. lebo opalovaci krem ti asi celkovo nic nehovori...
@anonym_21871b z jedného takéhoto opálenia raka nedostane
@anonym_21871b z jedného takéhoto opálenia raka nedostane
@stellarstar tak ocividne nie je zvyknuty natierat sa opalovakom, ked sa nenatrie vtedy, ked ide robit bez tricka na slnko. cize pochybujem ze to je jedno a jedine a posledne spalenie.
Niečo s panthenolom to je najlepšie na spálenú pokožku
@thirstymonk Daj si bromexin s vodkou, to vraj medzi dezolé funguje
Chlapovi pomohol obklad mokrým uterákom 🙂
A manželka čo na to? Tu na MK poradia lepšie ako ona?
@thirstymonk to kde sa hovorí ako mentálne jednoduchší? "Solnci, zos, kokakoly" ale hlavne že ťahať šimečku si nezabudol
@thirstymonk niečo po opaľovaní dať, alebo s aloe vera, ak nemáš tak jogurtom natrieť.
@anonym_21871b A ty by si sa mala/mal ochrániť pred negatívnym zmýšľaním, pred tvojimi katastrofickými scenármi…
@anonym_21871b preboha…to by mal asi kazdy rakovinu koze…..🫠preco hned treba mysliet na taketo