Ako sa vyliečiť z obsedantno-kompulzívnej poruchy?
Dobrý deň , dámy a páni chcela by som založiť diskusiu z môjho osobného života. Takže už 2 roky sa liečim na panicku poruchu a ako by toho nebolo málo keď som sa z toho pomaly dostala ,aspoň čo sa týka panickych atakov tak som dostala ocd (Obsedantno-kompulzívna porucha) čo nič horšie som už dostať nemohla , pretože mám to silnejšie to znamená nebezpečné a vtierave myšlienky že neustále máte v hlave že ublížite niekomu koho milujete,a tieto myšlienky vás ničia pretože ocd útočí na to čo máte najradšej na vašich blízkych a potom sú tu už také maličkosti že stačí že zjem skade alebo sladkú vodu a cítim veľkú úzkosť a vtierave myšlienky sa stupňujú lekár mi predpísal derin 25 mg ráno a večer ešte beriem seroxat ráno a večer na tú panicku poruchu ale vôbec mi tie lieky na ocd nepomáhajú a on ich nechce zmeniť tvrdí že ja to mám len dočasne to ocd že to nie je trvalé ...je to možné? Ma s tým niekto skúsenosti? Vyliečil sa na to niekto ? Mal to niekto len dočasne? Je tu niekto kto to má podobne ako ja?
@katolinka24 mam OCD asi 5 rokov. Je to peklo nikto to ani netusi ak to neprezil. .co konkretne vo svojom zivote nemas pod kontrolou? Nemusis odpovedat mne, iba pre seba. Je to v podstate nahradna kontrola kvoli niecomu co nevies ovplyvnit. Napriklad zly vztah doma ci v praci. Kompulzie prinasaju ulavu v nahradnych ritualoch...robis ukony ktore davaju falosny pocit kontroly. ak vyriesis primarny problem toho co ta fakt zerie a nevies s tym nic urobit krasne sa zmierni aj OCD...cim viac som zastabilizovana tym nenej obcesii a naopak. Mam aj uzkosti a fobie. Ak nemam emocne vybuchy som skoro ok.
@katolinka24 mam OCD asi 5 rokov. Je to peklo nikto to ani netusi ak to neprezil. .co konkretne vo svojom zivote nemas pod kontrolou? Nemusis odpovedat mne, iba pre seba. Je to v podstate nahradna kontrola kvoli niecomu co nevies ovplyvnit. Napriklad zly vztah doma ci v praci. Kompulzie prinasaju ulavu v nahradnych ritualoch...robis ukony ktore davaju falosny pocit kontroly. ak vyriesis primarny problem toho co ta fakt zerie a nevies s tym nic urobit krasne sa zmierni aj OCD...cim viac som zastabilizovana tym nenej obcesii a naopak. Mam aj uzkosti a fobie. Ak nemam emocne vybuchy som skoro ok.
@anonym_53c35c nemám pod kontrolou stabilnú prácu ,zomrel mi otec ,priťahujú ma ženy a nie musí . Snažím sa nerobiť rituály lebo viem že to je len pocit nie je to naozaj ...
@anonym_53c35c nemám pod kontrolou stabilnú prácu ,zomrel mi otec ,priťahujú ma ženy a nie musí . Snažím sa nerobiť rituály lebo viem že to je len pocit nie je to naozaj ...
@katolinka24 tak si rozdel co z toho je najhorsie...toto kombo by som tiez nedavala. Zamysli sa nad tym ktora praca by bola pre teba stabilnou, co by to bolo, pre tuto chvilu ju nemas ale moze sa to casom zmenit. smrt otca treba odsmutit a dovolit mu "odist" a to ze si na zeny, prestan to popierat a bojovat s tym. Dobry psycholog by ti pomohol. Ja som citala knihy k teme a aj to mi pomohlo...

@katolinka24
OCD sa vyliečiť nedá. Dá sa určitým spôsobom zlepšiť život aké nie je to liečiteľné. Pomáhajú rôzne terapie. Držím palce ♥️