icon

Ako sa vysporiadať s extrémnou hnačkou a bolesťami?

thirstymonk
26. apr 2024

Čaute kočky, mám trošku problém dnes celý deň a už idem zomrieť. Možno mi niekto bude vedieť povedať.

Ráno som sa zobudil, tirkrát riedka stolica, potom dobre. Nič mi nebolo. Potom som si na obed šupol pirohy so slaninkou a odvtedy to nema konca kraja. Každú chvíľu lietam na hajzel jak nenormálni, všetky klby a svaly ma bolia, ale že extremne. Ešte sa mi to nikdy nestalo. Teplotu mávam 37-38,5, s tým, že keď mám 37,3-37,7, tak ma preskakuje smrtka, zimomriavky, triaška. Podriemal som zatiaľ dvakrát po cca 15 minút, raz hneď ráno, druhýkrát okolo tretej.
Zatiaľ som užil 11 (slovom jedenásť) tabliet živočišného uhlia a 4 endiexy. Samozrejme, nič nepomáha, akurát čo mi z riti tečie čierna voda. Vypil som aj čaj z čučoriedok, ten ma nikdy nenechal v štychu,. Akonáhle teplota vystúpi nad 38, je mi horúco a prestanem sa triasť (klby a svaly stale bolia).
Predpokladám, že to bude nejaká črevná viróza, ale tú hnačku by som fakt potreboval zastaviť, bo už mám prdel jak džigolo v teplarni. Až do krvi.
Ďakujem za akúkoľvek radu a sory za naturalizmus

luccija
26. apr 2024

@thirstymonk sprav si čierny čaj a diétu zajtra veľa pi

thirstymonk
autor
26. apr 2024

@mabenn No ja tiež tak. Všeobecna doktorka mi pošrptkala so špilkou, o dva dni som šiel do školy a o ďalšie dva prišli vysledky, že salmonela

sevrin
26. apr 2024

boha chlape, ja som si prečítal tvoj prvý príspevok a musím konštatovať, že ťa čaká dosť blbý víkend 😂 😂 😂

mabenn
26. apr 2024

@thirstymonk na ciernom uhli neni zle nic, len na mnozstve :D to neni tak, ze cim viac si das, tym skor budes ok, heh...ono mna vazne fascinuje ta muzska tenka hrana medzi zivotom a smrtou :D fascinuje a desi zaroven...

thirstymonk
autor
26. apr 2024

@sevrin Neboj sa, na nedeľu večer jak deti zaspia už mam dojednany stôl v pizzerii. Idem vynimočne na noc do rodiska, tak si to musim užiť so starymi kamaratmi. 🙂 Dovtedy budem ok. A keď ne, ta prinajhoršom potrha čreva :D

mabenn
26. apr 2024

@sevrin kazdy si tym aspon raz v zivote prejde

sticker
thirstymonk
autor
26. apr 2024

@mabenn Neboj sa, to ja som len prehaňal. Naposledy som mal takuto vizoru keď som chodil s byvalou, to bol rok 2011. Vtedy som mal k tomu všetkemu ešte aj krče. Dneska aspoň krče nemam a keď me pihne v riti, tak to dokažem nachviľku ustať.

ns994
26. apr 2024

@thirstymonk prepac ale ja sa strasne smejem 🤣 uprimne dufam ze ti to tu nedeľu vyjde a creva zostanu vcelku ✊️

mabenn
26. apr 2024

@thirstymonk syn stihol pred vysetrenim este vylozit kus salmonely aj do wcka u doktorky...fuj, zly zazitok, na rukach som ho drzala v cakarni, jaky bol slaby...ale zas, ta hrdost ze sme to nakoniec dali bez nemocnice..

sticker
sevrin
26. apr 2024

Ja keď som začal čítať tých 11 (ešte aj slovom to napísal, že jedenásť) tabliet živočíšneho uhlia, to som sa už začal smiať, že toto čo je za zúfalstvo a pri tej čiernej vode z riti, už som sa rehotal, že to máš z toho uhlia 😂 😂 😂

thirstymonk
autor
26. apr 2024

Dal som si teraz ešte paralen, bo 38,2°C. Manželka sa bojí, že zomriem, ale podľa mňa ešte sa nepríbližila moja hodina. Že zle vyzeram a mam si zavolať sanitku hehe. Lenže aj tak ma len odšikuju na pohotovosť, kde mi povedia, že mam dodržiavať dietu. No ta... serem na to. Doslova. To viem aj bez sanitky a všetkych týchto vecí.
Hydrovaný som, lebo som vypil 5 litrov vody od obeda. Teda aj čaju, aj polievky atď atď.

ns994
26. apr 2024

@sevrin podobne 🤣

mabenn
26. apr 2024

@thirstymonk ty mas normalne roky zapamatane...take pamatne s*acky to boli nejak

sticker
thirstymonk
autor
26. apr 2024

@ns994 TOmu ver, keby potrhalo, tak mam sadu na lepenie defektov :D

mabenn
26. apr 2024

@thirstymonk 5litov vody? chces s*at aj vodu? sa odporuca po lyzickach...aj voda drazdi crevo

thirstymonk
autor
26. apr 2024

@sevrin Kamo, ale tie pohryzene čistočky uhlia vieš jak režu v zvierači? Už normalne nemôžem ani utierať, bo mam vyšmykanu prdel do krvi. Normalne by to chcelo dajaky wapku na WC si doniesť.

thirstymonk
autor
26. apr 2024

@mabenn To som uviedol hneď tam, kde som písal, že mám IBS :D Moje črevo dráždi všetko (IBS - iritabile bower syndrome - syndrom draždiveho čreva).

Pil som toľko, lebo som smädný. Na jeden vrh na wc dám podľa mňa dobrého pol litra, možno aj viac. 🤒

thirstymonk
autor
26. apr 2024

@mabenn Predtym tamta viroza bola taka. Že som mal pol hodiny krče brutalne, že som dychať nemohol, potom mi zatočilo v zadku a už som musel isť na tron a tam som pustil asi tak pol deci riedkej masy. Vtedy som pil menej, lebo som nebol smädný, ale teraz mi ide taký prúd, že by som s tým mohol ísť hasiť horiace tatry.

egonsk
26. apr 2024

@thirstymonk horka cokolada, banany, alebo len cisty chleba s vodou a trpezlivost, len to neprezen, lebo ked budes tie kamene potom tlacit, tak ti bude este do placu zo spomienok ako to slo same von pred par hodinami 😉

thirstymonk
autor
26. apr 2024

@egonsk Nooo, tak toto u mňa nehrozí, žiadne kamene. Tieto problémy má syn, ale ja zápcha netuším čo je... nepoznám to. Nikdy som nemal tú česť.

mabenn
26. apr 2024

@thirstymonk daj potom vediet, ci si prezil...drzime palce samozrejme

sevrin
26. apr 2024

@thirstymonk tak mal som aj také stavy, jak ty, ale nie až tak brutálne.

Na druhej strane som zažil opačný stav, začalo ma akosi bolieť v bruchu, akosi som sa nevedel vytoto, skúšal som všetko možné, aj sušené slivky žral, vraj to pomáha a nič.
Nakoniec to nebolo nič s trávením, do hodiny sa dostavila obličková kolika a to bola taká bolesť, že mi odchádzal mozog 😖

thirstymonk
autor
26. apr 2024

@egonsk Môže byť aj mätová? Inú nemám. Cola došla, čo inokedy jej pijem liter denne, ta dneska nemam. Fak dis šit :D
@mabenn Tak ja dúfam, že hej :D

@sevrin Toto bojujeme so synom, bol aj na klistyr, aj glycerinove čipky, aj prehaňadlo (laktuloza) a bida bieduca... NEchapem, prečo musime srať a nemožeme proste fotosnytetizovať jak rastliny.

thirstymonk
autor
26. apr 2024

@mabenn No keď som šiel prvykrat darovať krv, tak som musel povedať, že v 2007 som mal salmonelozu. A roky frajeriek si pametam, lebo som mal až dve plus tretia manželka. Tak to by som bol kreten, keby som si nepametal ne? :D

zuzinka888
26. apr 2024

Nic v zlom ale mna si tym opisom pobavil. Aj som sa zasniala ked som si to predstavila🤣🙈. A co tak nechat zaludok a creva oddychnut a nezatazovat par hodin? Daj si trochu soli- stratil si mineraly a zadrzi vodu. A zajtra suchy rozok. A vodu len po duskoch. Drzim palce nech si coskoro fit.

mabenn
26. apr 2024

@thirstymonk ak by priroda nahodou vzala navrh, ze by sme nemuseli vylucovat ako ludia, ale fotosyntetizovat ako rastliny, chcela by som pridat navrh, zeby zeny nemuseli rodit klasickym sposobom...

1ivka12
26. apr 2024

@thirstymonk ahoj. U nás doma už týždeň nejaká viroza,deti hnačky, aj zvracali. Najstaršia mala aj teplotu. Potom to chytilo mňa😬
Dala som si pohár piva,vyzvracala,potom som si dala imodium a som fiiiiiitt😀

egonsk
26. apr 2024

@thirstymonk nie, iba to co som uviedol. Pripadne este cisty biely smotanovy jogurt velky zapeka...
No vidis, ja mam opacny problem, co ludi bezne prehana, to mna nie 😁 ... ked som mal ist na operaciu, tak som pil saraticu, aj caj zo senny a absolutne nic a zafungoval az nejaky prasok co mi namixovali v lekarni, ale to ma lekarnicka rovno upozornila, ze taku davku urcite creva uz neudrzia. No po 3 hodinach od ucinku som bol cisty a creva pokojne... 😁

biglovemom
26. apr 2024

😂😂😂 sorry ale super si to napisal😂😂😂

Ako hentake prehanky sme este nezazili, ale pri crevnom strajku je u nas imodium akut topka👌🏻👌🏻👌🏻👌🏻

lenkakravcova
26. apr 2024

@thirstymonk hlavne už nič nejedz. Ani piškóty. Ani banán. Nič. Daj si po lyžiciach čierny čaj aby si sa nedehydratoval. To je všetko. A spí.po 2-3 dňoch budeš fit. To čo opisuješ znie ako rotavirus u dospelaka.