icon

Ako sa zbaviť hormonálneho akné?

asdfghjk1
6. jún 2026

Zdravím žienky. Mala niektorá z vás problémy s hormonálnym akné (najmä v okoli čeluste) a čo vám na to reálne pomohlo? Pila som Vellenu 2 balenia čiže 2 mesiace ale bohužiaľ nevidím absolútne žiadnu zmenu. Ani v bolestivej menštruácii, ani v akné, ani v ničom inom čo Vellena sľubuje. Mám skúsiť užívať ju ešte dlhšie, alebo už to nemá žiadny význam ak sa výsledky nedostavili doteraz? Zrejme každej sadne ináč kedźe vraj niektorym ženam realne pomohla. Máte nejaké iné osvedčené doplnky či lieky? HAK užívat nechcem. Uvažujem aj nad doplnkami od Carnium Botanicals, nechcem ale zase skočiť na dobry marketing a bez vysledkov. Máte niektorá skúsenosti? 🙏🏼 Ďakujeeem

anonym_28422c
6. jún 2026

@asdfghjk1 aj ja som užívala vellenu mám ju mesiac,ale tiež ani výsledky čo sa týka hormonálneho akné ani čo sa týka bolesti pri menštruáciu nič sa nezmenilo.s iným skúsenosti nemám

anonym_c598d0
6. jún 2026

baby a kolko máte rokov , mne takto začinala perinomenopauza, nezaberalo nič , po dvoch rokoch ako prišlo odišlo ale nastupili iné veci

jajuska1411
6. jún 2026
@anonym_c598d0

baby a kolko máte rokov , mne takto začinala perinomenopauza, nezaberalo nič , po dvoch rokoch ako prišlo odišlo ale nastupili iné veci

@anonym_c598d0 ja mám 35,ale cely život mám problematickú pleť,po dôkladnej strarostlivosti mi zostalo ,,už iba” hormonálne akne v oblasti čeľuste po oboch stranách

veronikag18
6. jún 2026

@asdfghjk1 Vyšetrenia stolice u obvodnej, môžu to byť aj plesne v črevách. Kožná mi dala aj takú mastičku na potieranie toho akné.

asdfghjk1
autor
6. jún 2026
@anonym_c598d0

@anonym_c598d0 ja mam 26, nikdy predtym som nemala problemovu aknoznu plet, ani v puberte. prve priznaky tohto som si zacala vsimat cca v 22 ale bolo to velmi slabe a aj to po case same odislo, no potom asi pred cca 2 rokmi sa mi akne zacalo znova objavovat ale vzdy len v okoli celuste a zospodu na brade a trva to az doteraz. sem tam su obdobia kedy je to miernejsie (neviem od coho to zavisi), no stale je to tam

sara07
6. jún 2026
@asdfghjk1

@anonym_c598d0 ja mam 26, nikdy predtym som nemala problemovu aknoznu plet, ani v puberte. prve priznaky tohto som si zacala vsimat cca v 22 ale bolo to velmi slabe a aj to po case same odislo, no potom asi pred cca 2 rokmi sa mi akne zacalo znova objavovat ale vzdy len v okoli celuste a zospodu na brade a trva to az doteraz. sem tam su obdobia kedy je to miernejsie (neviem od coho to zavisi), no stale je to tam

@asdfghjk1 skus vysadit mliečne vyrobky , po čase len acidko a jogurt typu hollandia selsky
možno to nie je hormonálne ale trávenie

asdfghjk1
autor
7. jún 2026
@sara07

@asdfghjk1 skus vysadit mliečne vyrobky , po čase len acidko a jogurt typu hollandia selsky
možno to nie je hormonálne ale trávenie

@sara07 toto ma vobec nenapadlo a dava to najvacsi zmysel! so zenskymi vecami totiz problemy nemam (pohodove PMS, pravidelna menstruacia, ovulacia..) a mam potvrdenu intoleranciu na laktozu uz odmalicka! mlieko a mliecne vyrobky ale milujem a nikdy som sa im nevyhybala lebo som myslela ze intolerancia sa prejavuje hlavne krcmi v bruchu ktore u mna neboli, tak som si vzdy dopriala. dakujem, urcite skusim na cas vyradit 🙏🏼
prejst na laktofree vyrobky asi nepomoze, ci?

sara07
7. jún 2026
@asdfghjk1

@sara07 toto ma vobec nenapadlo a dava to najvacsi zmysel! so zenskymi vecami totiz problemy nemam (pohodove PMS, pravidelna menstruacia, ovulacia..) a mam potvrdenu intoleranciu na laktozu uz odmalicka! mlieko a mliecne vyrobky ale milujem a nikdy som sa im nevyhybala lebo som myslela ze intolerancia sa prejavuje hlavne krcmi v bruchu ktore u mna neboli, tak som si vzdy dopriala. dakujem, urcite skusim na cas vyradit 🙏🏼
prejst na laktofree vyrobky asi nepomoze, ci?

@asdfghjk1 sú aj tzv. tráviace akne
ja tiež ako kakao k vianočke - och kombinacia ktoru milujem alebo čokolada urobena v mlieku ako vo vode alebo v rastilinnom mlieku no nie nieje to TO isté
ja nejak rozdiel u seba laktofree nevidím rozdiel , vyskušaj ked sa ti ukludni
vysadila som postupne mliečne a potom zaradovala po jednom , nátierky robíme so skyrom alebo s tučným alebo polotučnym Olma tvarohom ,
nerobi mi problém acidko ale napr zvolensky kefir už ano, pointe nerozumiem
a z jogurtov ano ale len hollandia jogurt selsky ,napr banovecky alebo kozi mi je tažky , danone krče