icon

Ako sa zbaviť nafúknutého bruška?

13. júl 2025

Ahojte, čo je dôvodom takéhoto bruška - foto v komentári? Vyzerám ako tehotná žena v 5tom mesiaci.

Neviem sa ho zbaviť. Intolerancie nemám. Napriek tomu sa cítim ako nafúknutý balón. Trpím skôr zápchami. Užívam Hylak Forte. Ďakujem za pomoc.

autor
•
13. júl 2025
hytal
•
13. júl 2025

Záleží veľa od stravovacích návykov. Vynechávať potraviny, ktoré nafukujú. Skúšala si Espumisan?

autor
•
13. júl 2025
@hytal

Záleží veľa od stravovacích návykov. Vynechávať potraviny, ktoré nafukujú. Skúšala si Espumisan?

@hytal ja mám takú silnejšiu vec ako je espumisan - je to meteospazmyl. Neviem sa zbaviť plynov v brušku. Teraz som si nasadila čierne uhlie, jednu denne.

minenkaa
•
13. júl 2025

@anonym_autor ty si infantilna? Máš brucho

anonym_d3d856
•
13. júl 2025
@minenkaa

@anonym_autor ty si infantilna? Máš brucho

@minenkaa, z jednej foto je ťažko súdiť ci ma len veľké brucho , alebo ho ma nafúknuté.
Ja mam podobný problém, ak som ok mam brucho ploche ako doska , trčia mi bedrové kosti, ale keď mam problém s nafúknutím a s plynmi , mam brucho ako melón, ako v 5 mesiaci.
Tvoj príspevok Minenkaa bol ozaj zbytočný
Niekedy je lepšie mlčať 😶

minenkaa
•
13. júl 2025
@anonym_d3d856

@minenkaa, z jednej foto je ťažko súdiť ci ma len veľké brucho , alebo ho ma nafúknuté.
Ja mam podobný problém, ak som ok mam brucho ploche ako doska , trčia mi bedrové kosti, ale keď mam problém s nafúknutím a s plynmi , mam brucho ako melón, ako v 5 mesiaci.
Tvoj príspevok Minenkaa bol ozaj zbytočný
Niekedy je lepšie mlčať 😶

@anonym_d3d856 nie nebol zbytočný,človek ma brucho a zvyšok neviem prečo bol adresovaný mne

autor
•
13. júl 2025

A@minenkaa ano, mam brusko. Mam zadok, prsia, mohy. A toto ta rozculilo? Vazne? Liek si zobrala?

anonym_2a6d53
•
13. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Uz sa tym urcite zaoberas dlhsie, tak ti tu nebudem davat standardne rady. Ak sa spravne stravujes, tak problem moze byt v strese. Stres prirodzene spomaluje travenie, lebo telo je pripravene na nahananie tigrom a vtedy nebude travit. Zniz stres vo svojom zivote. A este jedna rada: privela vlakniny moze sposobovat to iste. Dokonca je vela studii kde jedenim bez vlakniny sa ich problemy vyriesili. Hold kazdy je trocha iny.

minenkaa
•
13. júl 2025
@anonym_autor

A@minenkaa ano, mam brusko. Mam zadok, prsia, mohy. A toto ta rozculilo? Vazne? Liek si zobrala?

@anonym_autor ano zobrala a preto nemám nafúknuté brucho

oriesocek
•
13. júl 2025

Tie intolerancie si riešila cez gastro, že nemáš? Ja som bola v minulosti na odbery krvi a nemala som, tento rok na gastrofibroskopiu a mi vyšli intolerancie a keď držím diétu, tak je to dobre….

autor
•
13. júl 2025
@oriesocek

Tie intolerancie si riešila cez gastro, že nemáš? Ja som bola v minulosti na odbery krvi a nemala som, tento rok na gastrofibroskopiu a mi vyšli intolerancie a keď držím diétu, tak je to dobre….

@oriesocek jasne, chodím na gastro, čiže endoskopia, aj kolonoskopia. Mimo ineho aj cestou imunoalergologa.

hytal
•
13. júl 2025
@anonym_autor

@oriesocek jasne, chodím na gastro, čiže endoskopia, aj kolonoskopia. Mimo ineho aj cestou imunoalergologa.

@anonym_autor Nemáš problémy so žlčníkom? I vtedy býva brucho nafúknuté.

autor
•
13. júl 2025
@hytal

@anonym_autor Nemáš problémy so žlčníkom? I vtedy býva brucho nafúknuté.

@hytal nemám žlčník.

oriesocek
•
13. júl 2025

No keď nemáš žlčník, tak u mňa riešili, že to proste nose byt funkčná porucha - postcholecysticky syndróm, že proste to nefunguje v poriadku. Musíš odsledovať po čom- zapisuj si a rieš to diétou, keď nemáš intolerancie…

calypso
•
13. júl 2025

Ahoj, mala som podobný problém ako ty, stále som mala nafúknuté brucho, trpela som zápchami, prestala som jesť chlieb, pečivo z bielej múky, kupujem len proteínový chlebík (Lidl) žiadne koláčiky, kysnuté cesto, a odvtedy pravidelne chodím na veľkú 😁 aj som schudla lebo som chcela aspoň 5 kíl, tak aj sladkosti len občas, pijem len čistú vodu a neperlivu minerálku

taktotedanie
•
13. júl 2025
@anonym_autor

@hytal ja mám takú silnejšiu vec ako je espumisan - je to meteospazmyl. Neviem sa zbaviť plynov v brušku. Teraz som si nasadila čierne uhlie, jednu denne.

@anonym_autor prerusovany post , dieta a vela vody, do par dni mas vysledok, probiotka s vlakninou k tomu
Cierne uhlie a pod ti zapchu budu zhorsovat a brucho budes mat vacsie kedze creva budes mat plne cierneho 💩 a privodis si k tomu aj hemoroidy 👍🏻