icon

Ako sa zbaviť pretrvávajúcich zápalov dutín?

verkaba
4. nov 2025

Ahojte dievčatá , už dva mesiace som chorá - chytila som niečo od malého zo škôlky . Výter z hrdla u Dr. negatívny - vybrala som už ANTB na zápal dutín pred mesiacom a stále mám plný nos a hlieny . Nemáte niekto skúsenosti alebo rady ako sa toho hnusu zbaviť ? Už som skúšala fakt veľa vecí a nič :(

sasazu0000
•
4. nov 2025

@verkaba ahoj, ak si este neskusala poradim vyplach nosa konvickou, inhalator, kaloba, sinupret, vitamin D, nejaky imunomodulans - v tom sa moc nevyznam, mozno betaglukan atd. a probiotika. Tie detske sople sa vo vseobecnosti tahaju aj tyzdne

krasneleto
•
4. nov 2025

mne sinupret forte vzdy spusti aj sople , o ktorych som netusila

guudy
•
4. nov 2025

@verkaba zvazit moznost alergie

zuzacka16
•
4. nov 2025

no ak si mala aj ATB, tak skús ešte ako ti radili baby - ten výplach nosa je super vec a plus buď sinupret alebo kalobu a ak ti to nepomôže, tak smer DR opäť a vypýtať si výmenný na ORL a keď tam nič, tak tiež ešte na imuno-alergológiu

anonym_ab8740
•
4. nov 2025

@verkaba naparovanie slanou vodou 2-3denne pocas jedneho tyzdna.

daves
•
4. nov 2025

@verkaba Nedám dopustiť na prírodné probiotiká Laktera. Kombinácia s kapsulami s ružovým olejom je aj na dýchacie cesty. Naši pri chorobe len toto užívajú a lieky nemali...roky. Bol o nich aj dokument, pozrite
www.ceskatelevize.cz/porady/14806023280-ja-lact...

zuzacka16
•
4. nov 2025
@daves

@verkaba Nedám dopustiť na prírodné probiotiká Laktera. Kombinácia s kapsulami s ružovým olejom je aj na dýchacie cesty. Naši pri chorobe len toto užívajú a lieky nemali...roky. Bol o nich aj dokument, pozrite
www.ceskatelevize.cz/porady/14806023280-ja-lact...

@daves môžeš dať aj link, keď píšem v kombinácii s kapsulami s ružovým olejom? ďakujem

daves
•
4. nov 2025

Páči link na kapsulky
https://bulgaricus.sk/produkty/rad-laktera/lakt...
Ideálne užívať spolu s práškom
https://bulgaricus.sk/produkty/rad-laktera-plus...
Mrknite ten dokument. Fakt dobrý!

zuzacka16
•
4. nov 2025
@daves

Páči link na kapsulky
https://bulgaricus.sk/produkty/rad-laktera/lakt...
Ideálne užívať spolu s práškom
https://bulgaricus.sk/produkty/rad-laktera-plus...
Mrknite ten dokument. Fakt dobrý!

prosím ťa a objednávaš to aj z tej stránky? a fakt to je dobré, keďže aj cena nie je nízka..
@daves

angela85
•
4. nov 2025

Pri zápale dutín sa výplachu vôbec neodporúčaju,kvôli prenosu infekcií do vnútorného ucha. Máš iba výtok z nosa,či upchaté dutiny a nevieš vôbec dýchať. Je ten výtok pachnuci a sivo-zlty? Bola si na ORL? Ja som mala veľké problémy s dutinami aj s bolesťami. Nakoniec mi zistili veľký zápal, úplne zahnisane dutiny, polypy v nose a zhrubnutú sliznicu. Bola som na operácii. A ani teplé obklady sú není vždy dobre.

verkaba
autor
•
4. nov 2025
@angela85

Pri zápale dutín sa výplachu vôbec neodporúčaju,kvôli prenosu infekcií do vnútorného ucha. Máš iba výtok z nosa,či upchaté dutiny a nevieš vôbec dýchať. Je ten výtok pachnuci a sivo-zlty? Bola si na ORL? Ja som mala veľké problémy s dutinami aj s bolesťami. Nakoniec mi zistili veľký zápal, úplne zahnisane dutiny, polypy v nose a zhrubnutú sliznicu. Bola som na operácii. A ani teplé obklady sú není vždy dobre.

@angela85 denne si vyplachujem nos morskou vodou a nič stále je tam toho veľa , nieje to výtok ,ale upchaté dutiny aj ucho ma bolelo ,ale to po antb prešlo len tie dutiny sú stále plne. Nebola som zatiaľ na ORL iba u obvodnej .Obklady som nedávala ,ale nahrievala som si to soluxom.

stankadu
•
4. nov 2025

Ja presne tak isto. Plny nos, zapchate dutiny, sople ani dnu ani von. Uz mesiac sa trapim. CRP som mala nizke. Doktorka vravi, ze to moze byt alergia a dala mi lieky. Naparovanie mi neodporucala ani nahrievanie.

verkaba
autor
•
5. nov 2025
@stankadu

Ja presne tak isto. Plny nos, zapchate dutiny, sople ani dnu ani von. Uz mesiac sa trapim. CRP som mala nizke. Doktorka vravi, ze to moze byt alergia a dala mi lieky. Naparovanie mi neodporucala ani nahrievanie.

@stankadu mne dala dr aj lieky na alergiu,ale ani to nepomohlo

dotka04
•
5. nov 2025
@verkaba

@stankadu mne dala dr aj lieky na alergiu,ale ani to nepomohlo

@stankadu
@verkaba ženy ja to isté. Už mesiac, začalo to angínou, po atb 2 dni dobre a malý doniesol (čerstvý škôlkar) domov nejakú virózu, on bol za týždeň fit a ja už 3 týždne soplím, bolí/škriabe ma hrdlo, kašlem (teraz už vlhko), výtery negat., crp do 12. Porazí ma, cítim sa proste choro. Ale vraj toto sú tie škôlkarske bacily ☹