Ako sa zmenil váš zdravotný stav po štyridsiatke?
Ako sa zmenil Vas zdravotny stav po 40-tke?
Unava, alergie, choroby, perinomenopauza, kludne anonymne.
@anonym_2de9c3 problem so zrakom ako citam ma tiez dost ludi, ale ja mam akurat zrak v poriadku, to sa nemozem stazovat.
@anonym_autor v 44 ci 45 za par mesiacov (ani nie... )
@anonym_autor ja som tiež videla ,do asi 47 potom to šlo rapídne každý týždeň horšie a horšie a drb 2,25 na čítanie
@minenkaa to mas este celkom v pohode, niektori mladi maju silnejsie.
@anonym_064e69 tak po 50 tke treba cakat este vacsiu katastrofu?
@anonym_autor určite🥲
Koža začne ovísať aj na predlaktí, na kolenách, krk atď s tým sa dosť ťažko zmieruje..
Zlý, krátky spánok mi zostal, vďaka cvičeniu(20 min s činkami, viac nevládzem) ma nebolia ramená, kolená, na ostatné som si alebo zvykla, alebo s tou únavou a ležaním viem pracovať,..
Nie som taká výbušná, ale skor taká plačlivá.. vlasy akoby rástli to sa nesťažujem, aj libido ožilo..
Nastastie sa nemeni nijako, mozno nervnejsia sem tam. Ale to zase nemam 49, len 41. Mam rok po druhom porode a teda nic take. Iba mam bolesti ked je ovulacia. To som nikdy nemala taketo cosi. Ale kopec zien to vraj mava a teda ci sa porodom dalsim nieco zas prestavilo. Zjavne nie som podla pravidelnosti cyklu a ovulacie v perimenopause, uvidime co bude o rok, dva. Alebo budem s mojim nadsenim zase kdesi rodit 🙈😂
Mam 46, v 45 som pribrala (aj ked zo 42 na 50 to asi nebolo zle), potom som uspesne schudla, momentalne mam 46, chcela som 45, ale spokojna som. Este idem pocas noci na WC. Inak nic. Citim sa skvelo, mam chut sa hybat, mam konicky, zaluby, plany. Hybem sa - to je zaklad. Jasne, rada si zdriemnem poobede, alebo sa mi obcas nic nechce. Ale pohyb musi byt. Zaluby - nieco co cloveka taha vpred, nieco na co sa tesi. Potom ma radost zo zivota, energia z neho vidiet a hned ma aj tuzbu sa o seba starat, upravit sa aj ked ide len do obchodu, pekne sa obliect. Cim viac sa opustate, tym viac a skorej starnete. Nie len telom, ale aj duchom.
Moj trener na konoch ma cez 70 a na kona vyskoci ako mladik. Hra konske polo s mladymi ludmi a stale na neho nemaju. Je v pohode a vyzera podstatne mladsie. Je plny energie, planov, ziadny opusteny dochodca. Sam hovori, ze je to preto, ze sa stale hybe.
@katarinaba toto vela ludi, co trenuje nieco, su aktivni, mam kolegyne cez 50 a to su take dela, nestacia im 20 rocne . Jedna tam minule skoro dodychala, moja 64 rocna kolegyna ju uhnala doslova, nenechala ju vydychat, lebo chcela neviem ake veci premiestnovat. Vcera som bola s 53 rocnou kolegynou a zvladli sme viac prace nez tie 23 rocne dievky. Ci mame stastie proste a sme zdravotne ok a vela robi psychika. Tam je to vidiet, ta kolegyna vcera je taka, ze ju bavi zivot, uz ma dve vnucata, ani neni pribrata, je to pekna zena. Pritom mala tazku autonehodu pred 10 rokmi, ale dostala sa z toho
@anonym_37f15c podla toho co citam ma katastrofu viac ludi, alebo podla teba to je v poriadku? Ja mam katastrofu unavu, perimenopauzu, castejsiu chorobnost.
@anonym_autor Preboha, ja nechapem co tu riesis, ved 40 rocna zena je stale mlada zena. Ake problemy by mala mat zena v 40tke kvoli veku?? 😅 Ja som v 50tke bola v top zivotnej forme a absolutne som nemala ziadne problemy akoze suvisiace s vekom..
Mňa strašne chytila perimenopauza. Ja vždy najzdravšia v okolí, nikdy ma nebolela hlava, občas ma tri dni bolelo hrdlo, občas som tri dni soplila, keď prinieslo decko crevneho bacila, vždy som bola prvá na nohách... teraz... otras. Dvakrát do roka ma chytí strašný kašeľ, neviem z čoho, asi alergický, astma to nie je, pneumologicka, že som ok, mám ísť na alergo a orl, no to určite, nechce sa mi vkuse behať po doktoroch.
Priberám si pekne krásne. Hlava ma bolí, ucho ma bolí, zrak sa mi zhoršil. Chodidlá ma bolia každé ráno, kým ich nerozchodim a nerozskacem.
Vlasy mi síce nepadaju, ale stensuju sa, takže vyzerám ako keby som mala tri mastné vlasy na hlave, zistila som, čo znamená Tzona na pleti, líca suché, ale čelo, okolo nosa a brada mastné, obočie, mihalnice síce husté a dlhé, ale úplne biele a ťažko mi tam chyta farba, za to na brade a krku mi rastú nádherné čierne chlpy. V kolene už mám kyselinu hyaluronovu, a aktuálne ma asi obed pol hodinou seklo v krížoch, tak som si na chvíľku musela ľahnúť na zem...
Jaj a ešte pruh mám.
Jak hypochonder sa cítim.
@katarinaba toto vela ludi, co trenuje nieco, su aktivni, mam kolegyne cez 50 a to su take dela, nestacia im 20 rocne . Jedna tam minule skoro dodychala, moja 64 rocna kolegyna ju uhnala doslova, nenechala ju vydychat, lebo chcela neviem ake veci premiestnovat. Vcera som bola s 53 rocnou kolegynou a zvladli sme viac prace nez tie 23 rocne dievky. Ci mame stastie proste a sme zdravotne ok a vela robi psychika. Tam je to vidiet, ta kolegyna vcera je taka, ze ju bavi zivot, uz ma dve vnucata, ani neni pribrata, je to pekna zena. Pritom mala tazku autonehodu pred 10 rokmi, ale dostala sa z toho
@kiki68 presne ako pises, vsetko sa zacina a konci v hlave. Proste treba pozerat dopredu. Aj ked nieco nejde, treba najst riesenie aby to islo aspon trochu. A pouzivat hlavu - stale nieco, pre nieco byt zapaleny - inak clovek (je jedno akeho veku) zakrnie.
@kiki68 presne ako pises, vsetko sa zacina a konci v hlave. Proste treba pozerat dopredu. Aj ked nieco nejde, treba najst riesenie aby to islo aspon trochu. A pouzivat hlavu - stale nieco, pre nieco byt zapaleny - inak clovek (je jedno akeho veku) zakrnie.
@katarinaba presne takto mi to povedala svokra a ta ma cez 70
@anonym_8fde05 to si sa fyzicky ešte vyvíjala?lebo tu sa rieši fyzické zdravie a nie mentálna úroveň 🤣
@anonym_93f75b Pytala sa, ci sa zmenil zdravitny stav po 40tke. A niekto tu napisal, ze sa mu zmenil po 30tke. No tak kazdy to ma inak. Ja som po 30tke nemala xiadnu zmenu zdravotneho stavu a citila som sa rovnako ako ked som mala nast. Zmena prisla az vlani, ked som na svoju 50tku bola zaroven aj chora, nechutny zapal priedusiek a po nom pocitujem zmeny k horsiemu..
@anonym_autor Preboha, ja nechapem co tu riesis, ved 40 rocna zena je stale mlada zena. Ake problemy by mala mat zena v 40tke kvoli veku?? 😅 Ja som v 50tke bola v top zivotnej forme a absolutne som nemala ziadne problemy akoze suvisiace s vekom..
@anonym_db686f tak mas dovod na radost.
@anonym_dca3b5 tak ked ma niekto zdravotne problemy napriklad, ze nevladze pocas MS, tak je spomaleny, dobre chapem?
@anonym_autor vy uz vsetko povazujete za chorobu. Tehotenstvo, menstruaciu, predmenopauzu, menopauzu a co ja viem, co. Aj starsia generacia si tym vsetkym presla a nestazovali sme sa. Vy dnes len jojcite. Tiez sme pracovali, nosili vas do jasli a skolok, na kruzky. Neboli v kazdej rodine 2 auta, chodili sme mhd, mali sme v robote pichacky. Dnes mama lezi, neruste ju, lebo ma kramy, priznaky predmenopauzy, ci aku gutu 🤣
@anonym_autor vy uz vsetko povazujete za chorobu. Tehotenstvo, menstruaciu, predmenopauzu, menopauzu a co ja viem, co. Aj starsia generacia si tym vsetkym presla a nestazovali sme sa. Vy dnes len jojcite. Tiez sme pracovali, nosili vas do jasli a skolok, na kruzky. Neboli v kazdej rodine 2 auta, chodili sme mhd, mali sme v robote pichacky. Dnes mama lezi, neruste ju, lebo ma kramy, priznaky predmenopauzy, ci aku gutu 🤣
@anonym_dca3b5 tak vies, mam 53 a keby som mala vidinu dochodku o 3-4 roky ako nase mamy, tak vydrzim vsetko. Mne nastastie menopauzove stavy zacali po 50ke. Ale s tymto starym telom, co sa poriadne v noci nevyspim, unavena som a mam chodit este minimalne 12-15 rokov do roboty, tak si obcas trocha popistim a polezim po praci.
@anonym_dca3b5 ze ste chodili MHD a neviem co, teraz je tazsia doba.
@anonym_db686f tak mas dovod na radost.
@anonym_autor A tebe pride normalne povazovat 40tku za vek, kedy sa ma zacat clovek/zena/muz/to je jedno ake pohlavie rozpadavat? Ja net7sim ako je mozne, ze tu vobec sme, ze nas nase mamy, stare/prastare atd. Mamy dokazali porodit a vychovat v brutalne tazkych podmienkach, ktire si ani nevieme predstavit a teda nemali jedno/2 deti.. Ze vobec svet este nevymrel, ked tu tolko dokazete fnukat v 40tke, co vsetko vam je preboha. Neviem si predstavit, ako chcete zvladat starobu, ked mlade zeny takto vyplakavaju..
Ako 40tnicka som bola v najlepsej forme, takmer denne som sportovala, boli to krasne roky. Iba zrak sa mi zhorsil a problemy s travenim. Schudnut par kil nebol ziadny problem. Po 50tke uz horsie.. Stale som aktivna, ale uz nemam tolko energie, menej vladzem. Pribudla mi astma, rosacea. Nejakych par kil navyse, cca 5-6 kg, hoci menej jem ako kedysi a schudnut ich je mega tazke. Spanok je tiez horsi. Inak stale som zdrava, za co som vdacna, vela sportujem a ten vek si nepripustam, je to len cislo..
Akurát som prešla z euthyrox 100 na 125 inak všetko ok a pred ms sa viac potom. Vek 44. Inak chorobnosť minimálna ako doteraz
@anonym_autor A tebe pride normalne povazovat 40tku za vek, kedy sa ma zacat clovek/zena/muz/to je jedno ake pohlavie rozpadavat? Ja net7sim ako je mozne, ze tu vobec sme, ze nas nase mamy, stare/prastare atd. Mamy dokazali porodit a vychovat v brutalne tazkych podmienkach, ktire si ani nevieme predstavit a teda nemali jedno/2 deti.. Ze vobec svet este nevymrel, ked tu tolko dokazete fnukat v 40tke, co vsetko vam je preboha. Neviem si predstavit, ako chcete zvladat starobu, ked mlade zeny takto vyplakavaju..
@anonym_db686f nie nepride mi to normalne a co mame robit vsetky co tu piseme zle skusenosti?
@anonym_autor perimenopauza áno - som na jej počiatku, inak všetko po starom 🤷 Cvičím, zdravo jem mnoho rokov, chodím na preventivky a výsledky dlhodobo rovnako a moje alergie vznikli dávno pred 40.
@anonym_autor unava, nespavost, uzkost, priberanie, nepravidelne krvacanie, reflux, zapal pazeraka, bolest zlcnika, inkontinencia, strata pruznosti kože, zabudlivost, zhorsenie zraku. Ale toto vsetko prislo po 45.
@anonym_autor spim a lezim ,v práci pracujem a keď pridem domov ľahnem ,keď si oddýchnem,navarím ,zacvičiť a idem spat
@minenkaa smutny zivot mas. Ani sa nedivim preco z tvojich komentoch k diskusiam srsi taka zakomplexovanost
@anonym_dca3b5 ze ste chodili MHD a neviem co, teraz je tazsia doba.
@anonym_autor ste viac rozmaznane, nic ine. A jedna druhu tu utvrdzujete, ake to mate tazke. Starenky ste uz od 30tky. V 40ke rovno suce do invalidity. Vase matky to ake mali? Kazdy vikend na pobytoch, 2x do roka more, lyzovacky, vianoce,Velka noc po hoteloch, umyvacky, roboticke vysavace, Pampersky, donaska nakupov a jedla pred dvere, kolace na objednavku, nakupy od stola ku dveram? Otcovia v krcme, teraz vam pomahaju a ovievaju ked mate kramy. 10 druhov kremikov, kyseliny, botoxy a ine cocotiny, lebo zo starnutia ste na prasky. Mam pokracovat? O com trepes? Nepis mi, lebo sa len naseriem.
P.S. cest vynimkam.

@anonym_autor nemusis sa báť za dva roky sa ti môže tak zhoršiť zrak,že neprecitaš nič
@minenkaa to je pravda, ale zatial vidim.