icon

Ako schudnúť so zdravotnými obmedzeniami?

Dnes o 05:55

Citala som tu uz vela diskusii o chudnuti o pouzivani KT silovom treningu. Ale nejak ani jedna z nedokazala pomoct v mojom specifickom priprade. Mam 35, pribrala som od septembra minuleho roka 9 kg. A este stale ide vaha hore. Pritom sa stravujem zdravsie ovela viacej sa hybem ako za posledne roky. Mam 168 cm a vahu 67 kg. Problem je ze mam traviaceho tazkosti a obrovske obmedzenia v strave tak vobec nedokazem naplnit denny limit bielkovin. Niekedy dam len 60-70% z odporucaneho denneho prijmu. Beriem aj lieky na srdce lebo pred 2 rokmi sa u mna objavovali epizody tepu okolo 180, takze som obmedzena v cviceni aj tymto a a aj skoliozou. Prve co som urobila bolo obmedzenie sladkosti a rozneho sladkeho peciva. Ako som spominala mam poruchu travenia a v castych intervaloch sa mi striedqju obdobia ked mi je ok vtedy aom si dopriala prave aj tie sladkosti a sladke peciva s obdobiami ked som na hriankach a varenom kuracom a varenych zemiakoch. Pridala som pohyb, kedze nemozem ist tepovo pocas cvixenia vysoko a vlastne ani lieky mi to neumoznuju tak sa snazim aspon hodku 3x tyzdenne dat rychlu chodzu na hodku a uacala som aj 2x tyzdenne cvicenia s vlastnou vahou, po konzultacii so svojim fyziatrom cviky ktore neublizia mojej chrbtici. Samozrejme kazdy den este cvicim 30 min zostova na chrbticu kde su cviky na core a je tam aj zopar cvikoch s vlastnou vahou. Podla kalorickych tabuliek mi vyslo ze na chudnutie mi treba 1420 kcal. To by bolo ok ale nedokazem dodrat odporucane hodnoty makrozivin. Ja vlastne ani nechapem preco priberam kedze s traviacimi tazkostami som tak ci tak odmedzena na strave a nedokazem vela zjest. Bola som aj u vseobecneho, endokrinologa a gyneko uz kvoli tomu. Vsetky vyslesk boli ok. A co este nechapem ze dokazem zo dna den mat 1,8 kg viac a potom z toho idu dole uz len gramy. Nemate niekto podobne skusenosti? Ako schudnut v mojom pripade? Budem vdacna za kazdu radu

anonym_187c27
Dnes o 06:08

@anonym_autor mne pridu tie kalorie strasne malo napriklad. Podla mna aspon 1600 kalorii. Zaroven mi váha 67 kíl príde úplne krásna, skôr by som sa snažila nabrať svaly ako schudnúť na váhe. Aby si bola pevnejšia a vyzerala lepšie. Každý deň aspoň 10000 krokov je základ, silový tréning, musíš si to prispôsobiť svojmu zdraviu no. Ale určite nestačí na chudnutie tuhu prechádzka 3x za týždeň. Rátaj kroky, aby si mala od tých 8-10 tisíc krokov. Čo sa týka proteinu, tak čo ješ za deň? Ja mám problém sa zmestiť do 150g proteinu. Vajcia, hovadzie maso, kuracie maso, cottage, tvaroh, .. nic z toho nemozes? A co protein? Zmiesaj s jogurtom a mas 30g proteinu jak nic, najdi si taky co ti nebude robit zle, ale urcite by som navysila na 1600 kcal aspon a snaz sa nabrat svaly, vaha absolutne nic neznamena ak nemas 85 kilo

a0
Dnes o 06:13

Na tvojom mieste by nebolo na škodu sa stretnúť s ozajstným vyštudovaným výživovým poradcom, nie pýtať sa na MK, lebo sama vidíš, že rady odtiaľto ti nepomohli.

autor
Dnes o 06:17
@anonym_187c27

@anonym_autor mne pridu tie kalorie strasne malo napriklad. Podla mna aspon 1600 kalorii. Zaroven mi váha 67 kíl príde úplne krásna, skôr by som sa snažila nabrať svaly ako schudnúť na váhe. Aby si bola pevnejšia a vyzerala lepšie. Každý deň aspoň 10000 krokov je základ, silový tréning, musíš si to prispôsobiť svojmu zdraviu no. Ale určite nestačí na chudnutie tuhu prechádzka 3x za týždeň. Rátaj kroky, aby si mala od tých 8-10 tisíc krokov. Čo sa týka proteinu, tak čo ješ za deň? Ja mám problém sa zmestiť do 150g proteinu. Vajcia, hovadzie maso, kuracie maso, cottage, tvaroh, .. nic z toho nemozes? A co protein? Zmiesaj s jogurtom a mas 30g proteinu jak nic, najdi si taky co ti nebude robit zle, ale urcite by som navysila na 1600 kcal aspon a snaz sa nabrat svaly, vaha absolutne nic neznamena ak nemas 85 kilo

@anonym_187c27 len ja sa uz nezmestim do ziadneho oblecenia, a vadi mi aj postava ako vyzera. Denne mavam aj okolo 8-10tis, mam sedave zamestanie ale snazim sa pocas obednajsej dohnat kroky, 3x tyzdenne to je take ze necham deti muzovi a idem na prechadzku rychlou chodzou, alebo deti na bike a ja za nimi. Kuracie hovadzie mozem aj vajicka, ale toe mliecne to je taky hop alebo trop. Jogurty velmi nejem z nich mi byva casto zle. Skusam cottage cheese, ten obcas sadne obcas nie, tvaroh vobec nie, aj tie proteinove prasky su take ze raz v pohode a raz mi je z nich 2 dni zle, skusala som rozne druhy, strukoviny nemozem vobec. 1600 kcal ani nevladzem zjest.

autor
Dnes o 06:17
@a0

Na tvojom mieste by nebolo na škodu sa stretnúť s ozajstným vyštudovaným výživovým poradcom, nie pýtať sa na MK, lebo sama vidíš, že rady odtiaľto ti nepomohli.

@a0 nepomohli skor v zmysle ze nebol taky pripad ako moj. Ale to nie je zly napad

anonym_9675ad
Dnes o 06:38

Nuz, ked mas zdravotne obmedzenia, tak toto je pripad, ked su lieky na chudnutie vhodne. A nie, ked si to da zdravy clovek, ktoremu sa iba nechce prestat prezierat a zacat hybat. 1.Skus si dat na papier bielkoviny (varene kuracie si spominala), ktore zvladnes zjest a tie budes musiet tocit, aj ked sa ti prejedia 2.stale vela chodze 3. ozempic, mounjaro,...
A co vajecne bielka (prazenica), jogurty, tvaroh,...? Vygugli zdroje proteinov na nete a potom vyrad tie, co nemozes a nechaj tie, co mozes.
Plus precitaj si diskusie, do 40tky skoro vzdy vaha v pohodicke, mohli zjest hocico a stihla. Potom pride priberanie aj zo "vzduchu".

autor
Dnes o 06:40
@anonym_9675ad

Nuz, ked mas zdravotne obmedzenia, tak toto je pripad, ked su lieky na chudnutie vhodne. A nie, ked si to da zdravy clovek, ktoremu sa iba nechce prestat prezierat a zacat hybat. 1.Skus si dat na papier bielkoviny (varene kuracie si spominala), ktore zvladnes zjest a tie budes musiet tocit, aj ked sa ti prejedia 2.stale vela chodze 3. ozempic, mounjaro,...
A co vajecne bielka (prazenica), jogurty, tvaroh,...? Vygugli zdroje proteinov na nete a potom vyrad tie, co nemozes a nechaj tie, co mozes.
Plus precitaj si diskusie, do 40tky skoro vzdy vaha v pohodicke, mohli zjest hocico a stihla. Potom pride priberanie aj zo "vzduchu".

@anonym_9675ad lieky na chudnutie urcite nie, to sa potom radsej zmierim s vyssou vahou

zmrzlinka2021
Dnes o 06:40

Treba byť v kalorickom deficite. Keď priberať, si v kalorickom nadbytku

zmrzlinka2021
Dnes o 06:42
@anonym_9675ad

@anonym_9675ad nikto nepriberá zo vzduchu, len veľa ľudí po 40 je proste komotnych žiť aktívne, chodiť, bajkovat.

gabrielkamajeckka
Dnes o 06:54

To je veľmi málo kalórií na to, aby si chudla. Pri veľmi veľkom deficite býva efekt opačný. Taktiež odporúčam Intermittent Fasting.

anonym_2ce104
Dnes o 07:01
@anonym_autor

@anonym_187c27 len ja sa uz nezmestim do ziadneho oblecenia, a vadi mi aj postava ako vyzera. Denne mavam aj okolo 8-10tis, mam sedave zamestanie ale snazim sa pocas obednajsej dohnat kroky, 3x tyzdenne to je take ze necham deti muzovi a idem na prechadzku rychlou chodzou, alebo deti na bike a ja za nimi. Kuracie hovadzie mozem aj vajicka, ale toe mliecne to je taky hop alebo trop. Jogurty velmi nejem z nich mi byva casto zle. Skusam cottage cheese, ten obcas sadne obcas nie, tvaroh vobec nie, aj tie proteinove prasky su take ze raz v pohode a raz mi je z nich 2 dni zle, skusala som rozne druhy, strukoviny nemozem vobec. 1600 kcal ani nevladzem zjest.

@anonym_autor tak skús viac piť, možno si aj zavodnená. Viac spí, myslím, že pri kalorickom deficite a tom pohybe čo máš, by si chudla aj keby si nedodržala bielkoviny. Tam bude niečo iné za tým, ak píšeš pravdu.

marca12
Dnes o 07:11

@anonym_autor Ja osobne by som si nasla VS vzdelaneho vyzivoveho poradcu, aby ti zostavil jedalnicek,ked mas take obmedzenia.