Ako si jednoducho nasadiť kontaktné šošovky?
Ahojte vcera mi v optike dali kontaktne sosovky. Moja kvalita zivota sa tym vyrazne zlepsila. Vidim ostro pomaha mi to pri sporte, ale aj v soc interakcii lebo viem dobre citat tvare atd. Problem je s nasadzovanim a vyberanim. Neviete poradit nejaky nastroj ktory zjednodusuje nasadzovanie sosoviek? Vcera mi ich nasadila pani v optike aj ta mala co robit lebo horne viecko zmurilo. Vecer som mal zase ja co robit aby som ich vybral. rano som bol cvicit a skoro som nestihol hodinu koli cockam tak som sa na to vy ... a isiel som bez nich nastastie instruktorka bola blizko, takze som vsetko videl. Kupil som si v optike to nasadzovatko a vyberatko ale to stoji za ... Neexistuje daky efektivnejsi nastroj. Fakt nemam cas kazde rano a kazdy vecer pol hodinu sa s tym ondit. A navyse mam velke prsty.
@franko_ mne pomohla táto vecička, ale je to skôr o praxi a trpezlivosti…moje prvé šošovky som vyhodila po 10 min do koša 😀😀😀
dakujem vsetkym za odpovede, hej je to o cviku len ja som zatial na zaciatku
@saravargova35 tu vecicku som si kupil ale ja mam skor problem s roztvorenim. ale pozeram na amazone ze na to existuju kliestiky uz som ich objednal.
Ja ani neviem ze na to su nastroje. Nasadzujem prstom, bez zrkadla. Pozriem hore a supnem do oka, necham pricucnut sosovku k oku. Nacvic si to len s prstom najprv, pozriet hore a prikladat prst, nech nezmuris
Nosila som ich 8 rokov, len prax stále som ich vyberala a vkladali si ich na 3 hodiny z začiatku. Tie blbosti čo ti majú pomôcť sú zbytočnosť, oko si musí zvyknúť. Ja som už ho potom tak vycvičila, že sa mi stalo, že som si chytala oko a ani som nežnurkla lebo som si myselela, že tam mám čočku. Len používaj kvapky,lebo ja som si oko dokašlala s šošovkami a už musím nosiť len okuliare lebo mám totálne suché oči
Vždy si drž s dvoma prstami otvorené oko aby sa nehýbalo viečko
Syn zacinal asi pred mesiacom, tiez mu to na zaciatku vobec neslo, prvu omylom splachol do umyvadla 😂 pomohlo mu, ked sme nasli instruktazne videa priamo od odbornikov (ktori to ucia ludi v optikach), pozrel si asi tri, vysvetlovali tam aj tie chyby ktore zaciatocnici casto robia. Potom mu to islo uz lepsie, ten prvy tyzden bol taky najhorsi, postupne ziskaval prax. Tiez raz tusim isiel len s jednou, lebo druhu sa mu nepodarilo nasadit... 🤷
A teda pomocky nema ziadne k tomu.
@franko_ chce to len cvik. Viecko si pridrz jednou rukou, sosovku poloz na ukazovak druhej a priloz na oko - snaz sa nezmurknut. Zo zaciatku je to otrava, casom ti to pojde, netreba sa vzdavat po prvych neuspechoch. Odporucam zacat s mesacnymi sosovkami, su hrubsie, pevnejsie, lahsie sa nasadzuju a neposkodia sa tak lahko. Ja som trenovala s tymi mesacnymi, co mi dala optometristka, ked ma ich ucila nasadzovat si. Bezne ale nosim jednodnove. Jednodnove su na ucenie uplne otrasne, lebo su makksie. A bacha na tie "naradia", co vyzeraju ako pricucka, pani v optike mi vravela, ze mala taky zazitok s jednym panom, ze dosiel k nej s tym, ze pricucka ostala na sosvke v oku a ani za svet to neslo vybrat, pan skoncil na pohotovosti.
Ked vyberam tak jednoducho posuniem tu sosovku prsom ku kutiku a vyberiem
Rano nasadzujem tak, ze potiahnem dolne viecko a strcim sosovku na prste do oka, zavriem oko a pekne prilnie.
Vecer opat potiahnem spodne viecko, prstom sa dotknem sosovky a taham k vonkajsiemu kutiku az kym ju nevyberiem.
Chce to cvik. Ak velmi ich chces nosit, naucis sa.
Dôležitá je hlavne hygiena a prax. 🙂 Na youtube nájdeš niekoľko návodov a spôsobov ako nasadiť šošovky, vyskúšaj a zisti, ktorý spôsob ti vyhovuje
@franko_ prax a cvik
Prstami. Pre mňa "pomôcky" boli skôr na príťaž.
Chce to prax. Mne to prvý deň nešlo vôbec, nadávala som, že nebudem môcť nosiť. Na tretí deň som dávala akoby som mala roky praxe 😁
Ľavou rukou roztvorím oko (ukazovákom potiahnem viečko hore, palcom dole) a na pravú na ukazovák dám šošovku a ďobnem ju do oka.

Neexistuje, ak ti to nefunguje s tym "nasadzovatkom", podla mna to chce len prax nic ine. Zaciatky boli tazke, este si na to pamatam.