Ako si poradiť s hlienmi a suchým nosom?
Ahojte pred týždňom a pol som bola u svojej Dr s bolesťou hrdla, ale to bola taka akú som ešte u seba nezažila. O 2 dní mi to prešlo do hlienov. Mám ich plné dutiny hlavu nos hrdlo zatekaju mi neviem ich vykašľať ani zhltnúť. Stoja vzadu v krku. Vysmrkam sa ráno asi 3 servítky a potom sucho. Bez spreja to nedám lebo ma začne bolieť hlava z toho ze sa mi zle dýcha. Dam si sprej raz cez deň raz pred spaním pripadne ešte v noci sa zobudím ze sa dusim a si strieknem ešte raz. Už to bude 7 dní co ich užívam. Ako ďalej? Beriem aj sinupret. Dnes je už hlienov menej ale zase mi vyschlo v nose a zas neviem dýchať pred par minútami som si uvedomila ze zase musím dôjsť po sprej. K lekárovi sa skôr než štvrtok nedostanem 😔 keďže od pondelka do stredy mam iných lekárov aj v inom meste. Čím si pomôcť? Prosím neradte preplachovanie nosa - neviem to nikdy som to nevedela dusim sa a skončí to panickym atakom. Musí byť iné riešenie
@anonym_autor mätový čaj, voda s citrónom, grapefruit, chilli, cesnak, vitamín C, probiotika... rozpúšťajú hlieny.
Ako si si preplachovala nos? Konvickou ci stirekackou ci niecim ako nasalrinse? Skus N-acetylcystein na rozpustrnie hlienov... Solmucol a pod...
Môžem sa spýtať ako ste na tom dnes nemáte farebne hlieny alebo kašeľ toto sa pridali môjmu manželovi po týždni choroby a v piatok ku po telefóne dala obvodná už atb nakoľko to mal tak ako vy a po 5 dňoch bum žlto Zelenka hlieny ráno z nosa a vykašliavanie tiež farebne . Už ma atb.
Môžem sa spýtať ako ste na tom dnes nemáte farebne hlieny alebo kašeľ toto sa pridali môjmu manželovi po týždni choroby a v piatok ku po telefóne dala obvodná už atb nakoľko to mal tak ako vy a po 5 dňoch bum žlto Zelenka hlieny ráno z nosa a vykašliavanie tiež farebne . Už ma atb.
@tanika dnes som sa ráno začala dusiť kašľom hneď po zobudení. Celý deň nekaslem len ráno pripadne keď si večer sadnem. Dýcha sa mi lepšie ale stále sprej do nosa pred spaním musím mať. Zadné hlieny už ani tak nemám, zelené a žlté hlieny sú pri zapálenych prinosnych dutinách na to určite atb pomôže 🙂

@anonym_autor inhalovať vincentku .. uvolni hlieny, hlavne tie zadné