icon

Ako si vysvetliť hodnoty bielych krviniek?

pupinka23
7. feb 2025

Ahoj vedeli by ste prosim poradit o hodnotach krvy ktore mam z pohotovosti? Som strasne nervozna vystresovana a mam ist k obvodnej az v pondelok. Hlavne ma zaujimaju biele krvinky 😭

Ako si vysvetliť hodnoty bielych krviniek?
stanulienkat
•
Autor odpoveď zmazal
•
stanulienkat
•
7. feb 2025

Máš zvýšené biele krvinky. Zrejme si chorá-prechladnuta, alebo nejaký zápal ti zacina v tele, ale Crp mas zatial v pohode. Cukor máš zvýšený- je otázne či si bola pri odbere nalačno. Ostatné parametre sa vôbec nemáš prečo stresovať, aj tie markery môžu byť ľahko zvýšené pri chorobe. Môžeš byť úplne kľudná do pondelka.😉

melanta
•
7. feb 2025

Máš zvýšené biele krvinky, neutrofily a lymfocyty - to je väčšinou dôsledok nejakého zápalu, vírusu, bakteriálneho ochorenia. Aký je dôvod, že si vystresovaná z toho?

domka222
•
7. feb 2025

Už si sa tu raz pýtala. A ten zvýšený cukor zrejme môžeš mať z toho banánu, čo si zjedla pred odberom.

ina2405
•
7. feb 2025

@stanulienkat buď niečo zjedla, alebo má zvýšený cukor z nejakého zápalu v tele.

stanulienkat
•
7. feb 2025

@ina2405 skor A. To by už musela mať veľmi veľký zápal, aby jej stupol cukor.

balerina2025
•
7. feb 2025

@pupinka23 vcera si pisala ze?

pupinka23
autor
•
7. feb 2025

@domka222 mna nezaujima cukor. Ale mas super postreh 🥰

ina2405
•
7. feb 2025

@stanulienkat aj pri virózach a miernych zápaloch môže byť zvýšený, toto nie je zas moc vyššie.

ina2405
•
7. feb 2025

@pupinka23 ale hemoglobín je pekný, ak by to bolo niečo veľmi akútne súvisiace s krvou, tak by bol pravdepodobne o dosť nižší.

domka222
•
7. feb 2025

@pupinka23 ako ti píšu, biele krvinky sú pri zápale, vírusoch. Môj syn ich mal napríklad pri mononukleóze katastrofálne. To vtedy pátrali, či to nie je dokonca akútna leukémia

alickapusinka
•
7. feb 2025

Tak mal by ťa zaujimať cukor ako píšeš lebo na to že si mala len bánan tak je to vyšši cukor.

ina2405
•
7. feb 2025

@domka222 ale vtedy býva aj hemoglobín hrozný, aj došticky a to tu nie je.

ina2405
•
7. feb 2025

@alickapusinka ak mala banán pred odberom, tak ten cukor je úplne v norme a vôbec nie vyšší.

alickapusinka
•
7. feb 2025

len neviem nikdy som pred odberom nejedla banan.

domka222
•
7. feb 2025

@ina2405 nemyslela som,že to môže byť jej prípad. Skôr to,že to môže byť kľudne vírusové ochorenie, vtedy by sedelo aj to crp v norme

ina2405
•
7. feb 2025

@domka222 ja viem, že ty nie. Len autorka sa evidentne práve takého niečoho bojí 🙂