Ako správne uchovať ranný moč?
Ahojte,mozno trochu blbo naformulovana otazka. Ak sa niekto vyzna. Ako uchovat ranny moc? K lekarke idem na 10.30. moze hyt moč dovtedy pri izbovej teplote? Ci ho uskladnit v chladnicke?
@surama no presne nad tym rozmyslam, islo to rovno do skumavky, len ,co som citala na forach jedny radia davat do chladnicky, ini nie,ze sa znehodnoti a budu tam usadeniny. Dalsi,ze ranny moc musi byt odovzdany do 1h dalsi do 4h. No vyber si z tolkych informacii 🤔. Chcela som sa ipytat doktorky,ale este neordinuje.
A musis doniest ranny moc, ked ides az na taky cas? Nestaci potom ten aktualny odovzdat?
Ja som bola dva týždne dozadu so synom na nefrologii, na 11:00 sme boli objednani. skúmavku s ranným močom som nemala v chladničke a vravela sestrička, ze som mala dat do chladničky. Nechať trochu vonku, nech sa moč schladí, ale potom do chladničky s nim.
Ked som chodila na poradnu (kludne aj o 11) rano som odobrala do skumavky, dala do kabelky a hotovo.
Ak moč nie je odovzdaný do max hodiny, tak má byť v chladničke (chodila som dlho na nefrológiu, čiže inštrukcie som mala z prvej ruky).
Nedavno som to riesila so synom a pokyny boli, ze priamo do skumavky ma pisat a potom do chladnicky. Tiez to bolo na par hodin, takze tiez priamo od lekarky ti davam info 🙂
Ak ides na k+c tak si treba prehodit termin tam max do 2 hod uz musi byt moc v laboratoriu