icon

Ako ste zistili rakovinu prsníka?

19. nov 2023

Konkrétne ma zaujíma rakovina prsníka, ako ste zistili v začiatkoch že ju máte vy alebo vaši blízky?
Strašne ma bolia prsia na dotyk začalo sa to cca dva mesiace dozadu. Keď mám podprsenku tlačí ma to, keď nemám mám prsia ťažké ako kameň. Robím samovysetrenie no ja mám celé prsia také hrckate.
Bojím sa najhoršieho, na sono som objednaná v marci skoršej som nedostala termín.

vahcaac
19. nov 2023

Hormonálne zmeny môžu byt príčinou

kofa77
19. nov 2023

ja mam cysty a bolia jak slak, v zavislosti od cyklu. chodim castejsie na uzv a uz aj na mamo raz za dva roky.

igiana
19. nov 2023

To je nezmysel taky neskory termin, v BB v mamacentre su terminy fajn
https://mammacentrum.agel.sk/index.html

mondolina
19. nov 2023

v Orbise mi zdvihli ešte aj dnes- v nedeľu.

mondolina
19. nov 2023

ja vždy nepíšem mail a oni mi do pár dní zavolajú termín.
jessenius@jessenius.sk

filili
19. nov 2023

@martinkatinka Nie každý gynekológ to robí, napr.môj gynekológ moje prsia ešte nevidel, a to som uňho roky. Predtým som žila v inom meste, tam som mala iného lekára a ten vždy skontroloval, či je všetko ok. Takže nie je to štandard.

macatt
19. nov 2023

Ja som z Trnavy, mňa sa pýtali kedy mi vyhovuje vyšetrenie… zdvihnú určite..skús 🫶ja chodím osobne
, ale majú call centrum tak to pôjde aj tak..

martinab12
19. nov 2023

Lekár môže na žiadanku o sono uviesť STATIM a vtedy Vás vyšetria hneď, bez objednania.

macatt
19. nov 2023

Tiež som mala žiadanku od ženského..

autor
19. nov 2023

A keď sa objednám niekde na platený termín aj vtedy treba výmenný lístok od gynekológa?

autor
19. nov 2023

@kofa77 A dávaš si na prsia nejaký krém alebo niečo berieš aby to tak nebolelo? Alebo len vydržať bolesť?

martinkatinka
19. nov 2023

@filili ale to ma byt sucast preventivnej prehliadky

mamina7070
19. nov 2023

hej potrebujes ziada ku ak platis len za objednanie
ak pojdes ako samoplatca tak ziada ku nepotrebujes vtedy platis cely vykon

mondolina
19. nov 2023

nie

autor
19. nov 2023

@martinkatinka Môj gynekológ v rámci preventívnej pozerá iba zospodu prsia mi nikdy neskontroloval.

martinkatinka
19. nov 2023

Potom nerobi vsetko, co ma byt sucastou preventivky.
Pozri sem https://www.vszp.sk/prevencia/ Jje tam rozpisane co na ktorej prehliadke sa robi.

kofa77
19. nov 2023

beriem pupalku, pomaha, ale fakt brat pravidelne a vacsie davky-3000 mg beriem kazdy den a teraz skusam cinsku tradicnu medicinu, ale este len prvy tyzden, tak uvidime. s pupalkou to ide lepsie, ale sem tam aj s nou mam taky cyklus, ze bolia, ja som mala aj vyberanu tekutinu z cysty, na ulavenie.

kofa77
19. nov 2023

a este davaj pozor na podprsenky, najlepsie bez kostic, uplne makke.

ivangeline
19. nov 2023

Moze ta vysetrit aj gynekolog.. A ano,nasli si hrcku..

vahcaac
19. nov 2023

@filili presne. Vôbec to nie je štandard. V niekzorych krajinách sa to nerobí ani. Tu sa robí sono alebo mamografia a tým to hasne. No žena si to musí prihliadať sama, aby dostala žiadanku.

vahcaac
19. nov 2023

@vahcaac ja som bola minuly týždeň presne kvôli bolestivými prsiam a strašne veľa hrckam a povedal mi, že kontrola o 5 rokov. Ale samozrejme pôjdem každý rok.

mariska1989
19. nov 2023

@egonsk hovadina . Otec mal na ladvyne a bolelo ho ... Nehovoriac metastázy človek trpí bolesťami

mariska1989
19. nov 2023

Áni hmatom ??? Proste vôbec žiadna kontrola .

mimi3008
19. nov 2023

@egonsk samotne nie, ale ked tlacia na okolite struktury, nervy, tak mozu

autor
19. nov 2023

@mariska1989 Myslíš gynekológ, nie môj nepozerá ani hmatom prsia nič, len zospodu

luccija
19. nov 2023

@filili ma to byť štandart pri bežnej preventívke palpacne vyšetriť prsniky.

luccija
19. nov 2023

Hlavne nespekuluj s indonalom a pod.chod na sono nikdy nevieš čo sa deje...nám zomrela mamina 3 r dievčatka v 33 r v škôlke a moja kaderníčka tiež.Nechcem Ta strašiť, ale za tých 25-30 eur to stojí byť kľudná a vieš, že si spravila maximum

autor
19. nov 2023

@luccija Najprv chcem ísť na sono čo mi tam povedia až potom uvidím čo ďalej. No fakt je to nepríjemné tie bolesti pŕs. Predtým nič takéto som nemala.

jana_eyre_2
19. nov 2023

Ja som mala podozrenie, lebo sa mi vtiahla náhle a výrazne bradavka dovnútra.. ako som sa dovolala k dr (k nemu sa veľmi ťažko dovolat) tak mi povedal že okamžite k nemu.. potom ma okamžite poslal na sono kde má objednali do cca týždňa na sono a mamografiu.. (všetko v priebehu mesiaca) neviem či som len mala šťastie, ale môj gynekológ vravel že toto sú urgentne prípady ktoré sa vyšetrujú prednostne.. takže zvláštne že v tvojom prípade píšeš o pol roku, volaj opakovane, neúnavne.. v januári mám MR prsníkov.. veľa šťastia..

autor
19. nov 2023

@jana_eyre_2 Volám opakovane len neviem asi nemám šťastie lebo mi nezdvihaju. Tam kde zdvihli mi dali až na marec termín.