Ako ste zistili rakovinu prsníka?
Konkrétne ma zaujíma rakovina prsníka, ako ste zistili v začiatkoch že ju máte vy alebo vaši blízky?
Strašne ma bolia prsia na dotyk začalo sa to cca dva mesiace dozadu. Keď mám podprsenku tlačí ma to, keď nemám mám prsia ťažké ako kameň. Robím samovysetrenie no ja mám celé prsia také hrckate.
Bojím sa najhoršieho, na sono som objednaná v marci skoršej som nedostala termín.
ja mam cysty a bolia jak slak, v zavislosti od cyklu. chodim castejsie na uzv a uz aj na mamo raz za dva roky.
To je nezmysel taky neskory termin, v BB v mamacentre su terminy fajn
https://mammacentrum.agel.sk/index.html
v Orbise mi zdvihli ešte aj dnes- v nedeľu.
ja vždy nepíšem mail a oni mi do pár dní zavolajú termín.
jessenius@jessenius.sk
@martinkatinka Nie každý gynekológ to robí, napr.môj gynekológ moje prsia ešte nevidel, a to som uňho roky. Predtým som žila v inom meste, tam som mala iného lekára a ten vždy skontroloval, či je všetko ok. Takže nie je to štandard.
Lekár môže na žiadanku o sono uviesť STATIM a vtedy Vás vyšetria hneď, bez objednania.
Tiež som mala žiadanku od ženského..
A keď sa objednám niekde na platený termín aj vtedy treba výmenný lístok od gynekológa?
@kofa77 A dávaš si na prsia nejaký krém alebo niečo berieš aby to tak nebolelo? Alebo len vydržať bolesť?
@filili ale to ma byt sucast preventivnej prehliadky
hej potrebujes ziada ku ak platis len za objednanie
ak pojdes ako samoplatca tak ziada ku nepotrebujes vtedy platis cely vykon
nie
@martinkatinka Môj gynekológ v rámci preventívnej pozerá iba zospodu prsia mi nikdy neskontroloval.
Potom nerobi vsetko, co ma byt sucastou preventivky.
Pozri sem https://www.vszp.sk/prevencia/ Jje tam rozpisane co na ktorej prehliadke sa robi.
beriem pupalku, pomaha, ale fakt brat pravidelne a vacsie davky-3000 mg beriem kazdy den a teraz skusam cinsku tradicnu medicinu, ale este len prvy tyzden, tak uvidime. s pupalkou to ide lepsie, ale sem tam aj s nou mam taky cyklus, ze bolia, ja som mala aj vyberanu tekutinu z cysty, na ulavenie.
a este davaj pozor na podprsenky, najlepsie bez kostic, uplne makke.
Moze ta vysetrit aj gynekolog.. A ano,nasli si hrcku..
@egonsk hovadina . Otec mal na ladvyne a bolelo ho ... Nehovoriac metastázy človek trpí bolesťami
Áni hmatom ??? Proste vôbec žiadna kontrola .
@mariska1989 Myslíš gynekológ, nie môj nepozerá ani hmatom prsia nič, len zospodu
Hlavne nespekuluj s indonalom a pod.chod na sono nikdy nevieš čo sa deje...nám zomrela mamina 3 r dievčatka v 33 r v škôlke a moja kaderníčka tiež.Nechcem Ta strašiť, ale za tých 25-30 eur to stojí byť kľudná a vieš, že si spravila maximum
@luccija Najprv chcem ísť na sono čo mi tam povedia až potom uvidím čo ďalej. No fakt je to nepríjemné tie bolesti pŕs. Predtým nič takéto som nemala.
Ja som mala podozrenie, lebo sa mi vtiahla náhle a výrazne bradavka dovnútra.. ako som sa dovolala k dr (k nemu sa veľmi ťažko dovolat) tak mi povedal že okamžite k nemu.. potom ma okamžite poslal na sono kde má objednali do cca týždňa na sono a mamografiu.. (všetko v priebehu mesiaca) neviem či som len mala šťastie, ale môj gynekológ vravel že toto sú urgentne prípady ktoré sa vyšetrujú prednostne.. takže zvláštne že v tvojom prípade píšeš o pol roku, volaj opakovane, neúnavne.. v januári mám MR prsníkov.. veľa šťastia..
@jana_eyre_2 Volám opakovane len neviem asi nemám šťastie lebo mi nezdvihaju. Tam kde zdvihli mi dali až na marec termín.

Hormonálne zmeny môžu byt príčinou