icon

Ako vyliečiť dlhodobé kútiky?

domcagl
13. dec 2020
maria39
13. dec 2020

@domcagl to sa neda uplne vyliecit ...ja to uz mam od detstva stale je obdobie ze prideaj odide pouzivam nato med alebo zubnu pastu tie maste z lwekarne su dobre ale je ich tam malo v tube a to nestaci zvysit prijem vitaminu c

viestta
Odpoveď bola odstránená
domcagl
autor
13. dec 2020

@viestta ďakujem Vám vyskúšam zvýšiť dávky, beriem Bcomplex +vitamín C. Zubnú petu si dávam na noc celkom to pomáha a cely deň sa snažím si to dezinfikovať alkoholom. Med ani aloe vera veľmi nepomohli. A tie maste z lekárne tiež nie. Vyradila som sladke tak snad sa to zlepší.

viestta
Odpoveď bola odstránená
maria39
13. dec 2020

@viestta mate pravdi ja som vyskusala vsetko co piste a stale sa mi urobia u mna je to uz chronicke

maria39
13. dec 2020

@domcagl trebasa o to starat tak ako o zuby ja to uz mam chronicke

maria39
Autor odpoveď zmazal
domcagl
autor
13. dec 2020

@maria39 veď to že je to strašne nepekne a mam pocit že to mam chronické aj ja lebo cely rok má to nejako trápi. Snad sa mi to dá čím skôr dokopy

maria39
Autor odpoveď zmazal
sissy27
13. dec 2020

@domcagl
@maria39 kútiky sú kvasinková infekcia, takže obmedziť cukor a natrieť fungicidin masťou.

simsalabim
13. dec 2020

@domcagl skus Fungicid alebo Framykoin. Kutiky sa casto infikuju kvasinkami alebo bakteriami. Pri dlhodobom probleme je mozne na koznom urobit ster. A ako ti pisu, podporit imunitu. Pri naozaj pretrvavajucom probleme by som to urcite riesila s lekarom. Pricina moze byt uplne inde. Ja som mala vecne sa opakujuce problemy a problem bol napokon iny a zmizol po jeho vyrieseni. To iste u jednej z mojich dcer.

tata1401
13. dec 2020

@domcagl tak ako píšu vyššie aj mne známa v lekárni odporučila canesten a veru zabral a odvtedy dokonca ani nemavam

domcagl
autor
13. dec 2020

@simsalabim dakujem Vám veľmi pekne skusim ten fungicid .

domcagl
autor
13. dec 2020

@domcagl prajem Vám aby sa Vám to dalo čím skôr dokopy

maria39
13. dec 2020

@simsalabim to mate pravdu lenze niekedy sa to neukaze aby kozny vedel naordinovat taky liek podla vysetreni steru on aj zisti a mate pocit ze pomohlo a naraz z nicoho nic prejde
aj rok a je tam znovu

maria39
13. dec 2020

@sissy27 aj som to vyskusala a pomohlo chvilu a naraz aj po roku znovu je to naspet

simsalabim
13. dec 2020

@domcagl je to Fingicidin, vypadli mi pismenka.

@maria39 ak je kutik iba raz rocne, tak to netreba vobec riesit s lekarom. Ja hovorim o situacii, ked sa kutik zahoji a o 2 dni sa spravi na druhej strane a ked sa uz hoji, tak opat na tej druhej strane, a takto dokola niekolko mesiacov. Mam to za sebou.

maria39
13. dec 2020

@simsalabim jato mam tak ze sa spravi na jednej strane mam to paru dni a potom je pokoj aj rok a zase saspravy ale ta tej istej strane nema to striedavo vecsinou na jednej strane

simsalabim
13. dec 2020

@maria39 ako hovorim, toto nepovazujem za potrebne riesit. Tak, ako herpes raz za cas ci nadchu 🤷‍♀️

tina5959
13. dec 2020

@domcagl
Vitaminy skupiny B, hlavne B2 riboflavin je na to. + vit.C.Zo začiatku si daj vyššiu davku. B Forte.

domcagl
autor
13. dec 2020

@tina5959 ďakujem pekne baby za rady ☺️

laura164
13. dec 2020

Určite fungicidin, už keď začne svrbiet kutik

sissy27
13. dec 2020

@maria39 nikto netvrdí, že ti to zaberie navždy. Ak sa ti kvasinkové infekcie opakujú, tak treba riešiť príčinu.

zdenka13
14. dec 2020

@domcagl ja by som tu riešil príčinu, je to vo vnútri, imunita je oslabená.. Tu by som riešila očistu tela, doplnenie, čo telu chýba, pretože keď človek bez očisty začne brať kadejaké prípravky, vitamíny, minerály a telo to pre niečo nevie vstrebať, tak len vyhadzujete zbytočne peniaze. Treba nájsť príčinu, očistit telo, orgány, posilniť imunitu, dať sa do poriadku 😊 Ja si tým teraz prechádzam. Ak chcete, napíšte mi, viem Vám poradiť 😊

monikaholub
Odpoveď bola odstránená