icon

Ako zistím, či sú moje bolesti hlavy z migrény?

26. apr 2026

Ahojte, posledné dva mesiace mám dosť časté bolesti hlavy, najprv to začalo tak že ma začala bolieť hlava, bola som aj dosť spavá.. Pripisovala som to jarnej únave. Potom ma asi dva týždne nebolela ale vrátilo sa to znovu. Tri dni v kuse bolí, deň-dva je pokoj a potom znova. U Dr som bola povedala že sú to pravdepodobne migrény , krv mam ok aj tlak. Včera ma zase začala bolieť že to bolo až na tabletku a ráno som sa zobudila zase s bolesťou hlavy ale dala som si kávu a bolesť skončila. Poobede som bola na prechádzke znovu ma začínala bolieť ale už ma to prechádza.. Ako zistím že sú to migrény? Pijem dosť vody stres nemám tak ja neviem. A bolesti mam také že skôr na slychoch a smerom do stredu hlavy. Ale napríklad pred 4 dňami ma začalo na jednej strane tak pichať strašne že mi až slzy vyšli, 10 sekúnd pichalo potom nič 5 minút a potom znovu to pichanie silné ale potom to odznelo. A keď ma nebolí hlava tak cítim také akoby trpnutie hore na hlave alebo neviem akoby som to opísala akoby som tam mala zimnicu alebo akoby mi pulzoval mozog hore alebo ja neviem 😁 stretli ste sa stým niekedy? Neurologovi som samozrejme objednaná ale termín v nedohľadne...

Strana
z2
lukbe
26. apr 2026

Pri migréne boli intenzívne na jednom mieste. Zvyčajne na tom istom stále. Aspoň u mňa to tak bolo.

nikky6
26. apr 2026

Ak by boli z migreny, vadi ti svetlo, zvuk, proste je to neznesitelne a potrebujes len ticho tmu a lieky. Ale super, ze si sa objednala, to bude naistejsie 😉

marca12
26. apr 2026

@anonym_autor Migrena je taka bolest,ze nedokazes fungovat. Vadi ti svetlo,bezny hluk,je ti na vracanie,nedokazes artikulovat,mysliet,rozpravat.

autor
26. apr 2026

A čo myslíte že by mohlo byť toto?

marca12
26. apr 2026
@anonym_autor

A čo myslíte že by mohlo byť toto?

@anonym_autor Su rozne druhy bolesti hlavy. Ja mavam aj migrenu,aj klasicke bolesti hlavy. Migreny z jedla a hormonalne. A klasicke bolesti z chrbtice a zmien pocasia. U neurologa popises o aku bolest sa jedna a on ti uz povie.

petulkahu
26. apr 2026

@anonym_autor len doplnim, ze mozu vadit aj vone. Ja napr. viem, ze ide, ked mi zacne vadit svetlo.

martinkatinka
26. apr 2026

Nie je to obycajna bolest. Zvycajne je to spojene s citlivostou na hluk, svetlo, zaludocna nevolnost, vracanie, ja mam obcas aj trpnutie krku, ruk... A niekedy si len lahnem a nie som schopna sa pohnut ani oci otvorit... A nezaberie ti obycajny brufen.

nika185
26. apr 2026

ked je to často, treba ist k lekárovi, pošle na odborné vyšetrenia, neurolog, MRI, CT, ORL, očné..., nie vždy to musí byť migréna

unicornlady
26. apr 2026

môže to byť aj z krčnej chrbtice

thereisabear
26. apr 2026

Toto migrény nebudú, tie sú nie že na tabletku, ale bežná tabletka často ani nezaberie a od bolesti máš chuť umrieť a nevieš fungovať.
Skús dobrého fyzioterapeuta, kým sa dostaneš k neuro. A sleduj si, či ti to nezačína po určitých potravinách.

autor
26. apr 2026

Dobre takže čisto teoreticky keď vylučime migrénu... Lebo napríklad ráno ma bolela a prešla mi bolesť keď som si dala kávu... Alebo teda aj ibuprofen mi pomôže... Ten neurológ mi hneď vie povedať že je to z krčnej chrbtice alebo ma musí poslať na to mri alebo podobné vyšetrenia? A myslíte že sa nemusím báť niečoho vážneho ako je rakovina, nádor? Lebo som si to googlila a nič z toho nemám, zo zrakom nemám problémy nieje mi nevoľno viem hýbať a hlavou nič ma iné neboli... Len teda možno to má súvis aj stým že mám zlu polohu spánku tzv na "supermana" a v poslednej dobe som si všimla že mi aj poduška vadí vždy ju mam zhrnutu hore pri čele posteli...

unicornlady
26. apr 2026

To je ako na supermana? Spíš na bruchu?

anonym_2bf0f2
26. apr 2026
@anonym_autor

Dobre takže čisto teoreticky keď vylučime migrénu... Lebo napríklad ráno ma bolela a prešla mi bolesť keď som si dala kávu... Alebo teda aj ibuprofen mi pomôže... Ten neurológ mi hneď vie povedať že je to z krčnej chrbtice alebo ma musí poslať na to mri alebo podobné vyšetrenia? A myslíte že sa nemusím báť niečoho vážneho ako je rakovina, nádor? Lebo som si to googlila a nič z toho nemám, zo zrakom nemám problémy nieje mi nevoľno viem hýbať a hlavou nič ma iné neboli... Len teda možno to má súvis aj stým že mám zlu polohu spánku tzv na "supermana" a v poslednej dobe som si všimla že mi aj poduška vadí vždy ju mam zhrnutu hore pri čele posteli...

@anonym_autor ja mám bolesti hlavy celý život. Bola som u neurológa, pozrel chrbticu, poslal ma na 2 vyšetrenia na ktoré sa musím objednať a dal mi lieky na bežnú bolesť a na migrenu - záchvat. Keď dostanem záchvat migrény tak mi bežne lieky ani silnejšie nepomáhajú. Musím mať ticho tmu pospať si, ale to nie vždy zaberie. Migrény máš bežné bez aury - bolesť na jednej strany, s aurou a chronické.
Keď som bola mladšia mala som tenzne bolesti hlavy kvôli tomu, že som v prinosovej dutine mala cystu a ta sa zväčšovala a v hlave mi robila tlaky. Mali mi to operovať, ale dostala som chrípku a ta cysta jednoducho praskla a už sa nikdy neurobila.

Nikto ti na modrom konikovi nediagnostikuje rakovinu ani nádor, ale z toho čo viem, keby si mala nádor tak máš minimálne ďalšie sprievodné znaky ako porucha reči, neartikulovanie, možno epilepticke zachvaty, dezorientácia atď. Radšej si nič negoogli a choď k doktorovi. Cez navstevalekara.sk si vieš rezervovať neurológa aj rýchlejšie než ako ta oni objednajú. Mne davali termín telefonicky na október ale kef som zaplatila 15€ cez navstevalekara.sk tak som mala termín o 2 týždne .. krásna vizitka nášho zdravotníctva 🙂

autor
26. apr 2026
@unicornlady

To je ako na supermana? Spíš na bruchu?

@unicornlady áno na bruchu a koleno jedno hore pokrčené

zabka79
26. apr 2026

@anonym_autor mam tiez aj migrenu /to som ko v posteli/ aj bolesti hlavy kludne aj 15 dni v mesiaci roznej intenzity podobne ako opisujes. Po poctivom uzivani magnerot + koenzyn q10 sa to vyrazne zlepsilo + masaze trapezy a sija

anonym_930d63
26. apr 2026
@anonym_autor

@unicornlady áno na bruchu a koleno jedno hore pokrčené

@anonym_autor takto spávajú ludia ktorí majú preťažený nervový systém, a telo je v strese ešte aj v noci, preto tá poloha. čiže to môže súvisieť tie bolesti hlavy s tým že máš citlivejší nervovy system ktorý sa rýchlo preťaží, plus teraz ako začalo byť slnko, dlhšie svetlo, zmena teploty, nervovy systém sa nevie hneď na to adaptovať, tak reaguje takto.

unicornlady
26. apr 2026

Na bruchu spať je najhoršie pre chrbticu.
Skús nejaké cvičenia na chrbát (ale jemne, nič nepreťažuj, aby si si neublížila)

mirka2405
26. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Toto ti ziadny lekar s určitostou nepovie. ..mozno len nízky tlak a kava pomoze…

taktotedanie
26. apr 2026

@anonym_autor podla mna toto migrena klasicka nieje
Dif dg mala by si mal neurologa, orl, rehabilitacne, ocne , vysledovat ci to nemas v spojitosti s menstruacnym cyklom, robit si dennik kedy a ako ta zacala boliet hlava a co si v ten den jedla alebo den predtym atd atd
A ries si lepsi termin u neurologa

anonym_d9ca86
26. apr 2026

@anonym_autor migrena je vtedy, keď je bolest na jednej strane, mne to začína aurou a už len polka hlavy ma bolí .. je viacero druh bolesti hlavy ..

euka210
26. apr 2026

@anonym_autor urcite na to treba vysetrenie, nejake aj Mri z coho to je. Migrena je ako pisu baby...manzel mava, pol dna prelezi, vadi mu svetlo, hluk, aj vracia casto 1-2x, vecer uz dokaze chodit aj sa najest.
Tlak mas ok?

autor
26. apr 2026
@euka210

@anonym_autor urcite na to treba vysetrenie, nejake aj Mri z coho to je. Migrena je ako pisu baby...manzel mava, pol dna prelezi, vadi mu svetlo, hluk, aj vracia casto 1-2x, vecer uz dokaze chodit aj sa najest.
Tlak mas ok?

@euka210 áno tlak mám veľmi dobrý priam ukážkový vždy

autor
26. apr 2026
@anonym_930d63

@anonym_autor takto spávajú ludia ktorí majú preťažený nervový systém, a telo je v strese ešte aj v noci, preto tá poloha. čiže to môže súvisieť tie bolesti hlavy s tým že máš citlivejší nervovy system ktorý sa rýchlo preťaží, plus teraz ako začalo byť slnko, dlhšie svetlo, zmena teploty, nervovy systém sa nevie hneď na to adaptovať, tak reaguje takto.

@anonym_930d63 ďakujem k tejto odpovedí sa zatiaľ prikláňam najviac

autor
26. apr 2026

Skúsim ešte zavolať iným neurologom či má mevezmu skôr ale okres Galanta - Trnava je hrozne na tom...

danielahamar
26. apr 2026

Keď začne bolesť hlavy, skús si dať antihistaminiká a uvidíš. Ak prestane, je to z jedla. Aj to mravcenie v hlave k tomu patrí.

anonym_fb7e07
26. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor neurolog, ortoped, mozes to byt z hitky....pricin velmi vela.

anonym_cb211f
26. apr 2026

Bežné lieky od bolesti ti na migrénu nepomôžu. Káva ju môže trocha utlmiť ale naopak môže aj zhoršiť. Pri migréne si citlivá na svetlo na zvuky môže ti busit srdce a zároveň ti aj pulzuje v hlave. Bolesť je neznesiteľná sprevádzaná nevoľnosťou a zvracaním (môže nemusí).. Alebo napr aurou.. (tiež nemusí).. Niekto ma halucinácie.. Každopádne dôležité je absolvovať všetky vyšetrenia? Odkiaľ si? Ak z Košíc viem odporučiť neuro čo ťa vezme hneď

anonym_b1b3c6
Včera o 06:10

@anonym_autor mala som migreny- nie bolesti hlavy, ale migreny viac nez 20 rokov, tolko dr, co som navstivila-to sa ani neda spocitat a nepomohol ani jeden. Nakoniec, pozorovanim sa naozaj detailne som zistila, ze mam problemy s crevami a histaminom. Proste potraviny niektore mi robili zle. A Uz som od decembra 2025 nemala ani jednu. A som vdacna za to, ze existujem a zijem normalny zivot

anonym_09259f
Včera o 06:33

Určite nie migréna. Migréna je neznesiteľná bolesť ktorá neprejde len tak bez liekov . Dokonca ževraj ani obyčajne od bolesti nepomáhajú. Ak mam vobec ja nejaku migrénu u mňa to je v štýle bolesti ak by som chcela počkať či to neprejde samo tak by som zvracala . Takže dať si dve tabletky čím skôr je moja zachrana .

Ale odporúčam si dať skontrolovať krčnú chrbticu. Ta potvora ma toho viac na svedomí ako si ľudia môžu myslieť a medzi nimi je aj bolesť hlavy

andkatka17
Včera o 12:22
@anonym_b1b3c6

@anonym_autor mala som migreny- nie bolesti hlavy, ale migreny viac nez 20 rokov, tolko dr, co som navstivila-to sa ani neda spocitat a nepomohol ani jeden. Nakoniec, pozorovanim sa naozaj detailne som zistila, ze mam problemy s crevami a histaminom. Proste potraviny niektore mi robili zle. A Uz som od decembra 2025 nemala ani jednu. A som vdacna za to, ze existujem a zijem normalny zivot

@anonym_b1b3c6 dobrý deň, na teste intolerancií vám toto nezistili? mne sa nedávno spustili migrény a test na intolerancie nemám ako jediný absolvovaný, no neviem či na to ísť keďže celý život nie som na nič alergická a nič mi nerobí zle. ďakujem

Strana
z2