Ako žiť na invalidnom dôchodku?
Ahojte, mám schizofréniu a mám problém so svojím žitím na invalidnom dôchodku. Pracovať nemôžem a sám sa rozptýliť neviem. Chcel by som sa spýtať, ktoré činnosti na invalidnom dôchodku ľudia najčastejšie robia? Zaujímajú ma vaše skúsenosti. U mňa je to len pri notebooku alebo pri TV, čo ma až tak už veľmi nenapĺňa. Som ochotný skúsiť aj niečo nové, ale neviem čo… Budem vďačný za každý zaujímavý príspevok a radu...
@evica17 Ďakujem za dobre nápady. Chodievam aj vonku, ale len na hodinu denne. Súhlasím aj s tými technológiami. Je to veľký žrút času. Len ja nemôžem internet vypnúť, mamka pracuje doma a potrebuje ho pri práci. Áno hlavný problém je ten, že nemám žiadnu povinnosť, ale na prácu ani štúdium na VŠ nemám. Psa by som aj chcel, ale rodičia sú veľmi proti....
@evica17 Ahoj, je mi celkom super. Problém je trochu ten, že mám menšie problémy s negatívnymi príznakmi. Absolútne sa mi nič nechce robiť, ale uvedomujem si, že ďalej to takto nejde. Psychiater hovorí to, čo moja mamina. Vraj som len zmudrel a je normálne, že moje špecikoníčky nebavia ma už, že vraj je to bežné: To, že nerobí človek vecí celý život. Tak neviem no, ale inak mám sa fajn. Spísal som si koníčky (cca. 18-19) a rozdelil do 3 skupín. Z prvých dvoch budem robiť po 2-3 denne a z poslednej, čo vyčerpávajú veľmi len jeden... Tak snáď aspoň tých 5-6 dám.

@kim2028 fuuu, to covid da zabrat vela ludom, ze co viem sa dlho davali dokopy po nom.
Ale paci sa mi ze mas svoj sachovy ciel, a ze chces na nom pracovat. Verim ze sa do toho pustis, aj ked pomalych krockoch a bude to prinosne nielen pre teba, ale aj pre ludi co to budu citat/pocut. Neviem akou formou to ide robit.
Myslim ze teraz sa ti bude viac darit a bude sa ti lahsie robit veci, kedze vychadza slniecko a je teplesie, hoc by si siel len n aprechadzku do prirody (urobis vela pre telo a aj mysel) a aby si sa citil uzitocny, mozes na kazdej prechadzke zbierat smeti po okoli.
Viem zekedjeclovek len doma a nema ziadnu povinnost ako skola/praca, tak je tazsie daco robit, ale mne osobne sa osvwdcilo vypnut internet a tv, a vtedy clovek zacne robit zaujimavejsie veci, technologie su strasny zrut casu a energie cloveka